Ανάβαση Ριτσώνας Ιστορικών στις 19/5

By  |  0 Comments

Η ανηφορική διαδρομή της Ριτσώνας αποτελεί ένα δρόμο πολύ γνωστό αλλά και αγαπητό στο χώρο του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς σε αυτόν διεξάγονται εκδηλώσεις από το 1956 .

Η λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου “Classic Microcars Club” προσπαθώντας να φρεσκάρει αναμνήσεις και να ζωντανέψει εικόνες, μυρωδιές και ήχους από το παρελθόν θα τελέσει τη Κυριακή 19 Μαΐου 2024 τον αγώνα ακριβείας ιστορικών αυτοκινήτων με την ονομασία «4η Aνάβαση Ριτσώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων».

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αγώνων της ομοσπονδίας Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ και πρόκειται
για μία εκδήλωση για ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας 30 ετών και άνω και για επιλεγμένα αυτοκίνητα χαρακτηρισμένα ως youngtimer ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο προαύλια χώρο των εγκαταστάσεων της επιχείρησης My ΚΤΕΟ στη περιοχή της Γλύφας Χαλκίδος όπου θα γίνει ο διοικητικός έλεγχος και η ενημέρωση των αγωνιζομένων από τον αλυτάρχη του αγώνα.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το σημείο όπου αρχίζει η γνωστή αγωνιστική διαδρομή της ανάβασης Ριτσώνας, η οποία θα είναι κλειστή στη κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα αυτοκίνητα αφού εκτελέσουν το πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης, κάνοντας τη κυκλική διαδρομή μέσω Αυλίδας για να εκτελέσουν στη συνέχεια το δεύτερο πέρασμα. Μετά την ολοκλήρωση των χρονομετρήσεων τα αυτοκίνητα θα κινηθούν
από Αυλίδα προς τη Παραλία Χαλκίδας μέσω παλαιάς γέφυρας και να σταθμεύσουν επί της προβλήτας του Αγίου Νικολάου εισερχόμενα από την είσοδο στο σημείο «Αγάλματα».

Στο χώρο αυτό θα γίνει η απονομή επάθλων στους διακριθέντες των κατηγοριών και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΟΥ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2024 και ώρα 08:00-10:00 στον χώρο και ώρα του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ
  • Κατά τον Διοικητικό Έλεγχο – Έλεγχο εξακρίβωσης, όλα τα πληρώματα θα υποδείξουν στην γραμματεία τις εν ισχύ άδειες οδήγησης, τόσο του οδηγού όσο και του δηλωθέντος συνοδηγού.
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2024 και ώρα 8:00-10:00 στο χώρο του PARKΙNG του my ΚTEO στην περιοχή της Γλύφας Χαλκίδος.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΥΤΑΡΧΗ ώρα 10:00 – 10:15 στον χώρο του ελέγχου εξακρίβωσης.
    ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • Ώρα 10:30 από τον χώρο του PARKΙNG του my ΚTEO στην περιοχή της Γλύφας Χαλκίδος και 10:45 από την αφετηρία της ειδικής διαδρομής.
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ώρα 15:00
  • ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ώρα 16:00

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.