Η Lynk & Co και στην Ελλάδα

By  |  0 Comments

Με στοχευμένες, μεθοδικές και μελετημένες κινήσεις ξεκίνησε την δραστηριοποίηση της στην ελληνική αγορά η μάρκα Lynk & Co, πίσω από την οποία βρίσκεται ο κινεζικός κολοσσός Geely Automobile Holdings και βέβαια η Volvo Cars. 

Η Lynk & Co έχει ορίσει τη SEEAG να ενεργεί ως εισαγωγέας και διανομέας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ελλάδα αποτελεί το πρώτο σταθμό σε αυτή την κίνηση επέκτασης της μάρκας σε 12 νέες αγορές.  Πέρα από την χώρα μας η SEEAG κάνει την είσοδο της με την Lynk & Co σε Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και Μολδαβία.

Η Lynk & Co ήδη πριν την είσοδο της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ήδη διέθετε παρουσία σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας παραδώσει 57.000 αυτοκίνητα από το 2021 μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα η εταιρεία ιδρύθηκε στο Γκέτεμποργκ το 2016 και μέχρι την είσοδο της στην Ελλάδα -μέσω της SEEAG- διέθετε παρουσία  σε Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, όσον αφορά την «γηραιά ήπειρο».

Στην Ελλάδα, η Lynk & Co ήδη διαθέτει κατάστημα- έκθεση στο Μαρούσι, κοντά στο The Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 29 και προς το παρόν διαθέτει μόνο το μοντέλο 01 (σε μια έκδοση και σε δυο επιλογές χρωμάτων μαύρο και μπλε).

Ένα εξαιρετικό SUV βασισμένο στην ίδια αρχιτεκτονική και πλατφόρμα με το Volvo XC40. Το επιβλητικό SUV των 4.541 χιλιοστών και των 49.950 ευρώ, είναι φανερό ότι έχει σμιλευθεί προκειμένου να «παντρέψει» τόσο τα κινεζικά όσο και τα ευρωπαϊκά γούστα διαθέτοντας ένα πληθωρικό αλλά «καθαρό» σχήμα. Πρόκειται για μοντέλο πλούσια εξοπλισμένο αυτοκίνητο με υψηλή τεχνολογία και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 75 χιλιομέτρων σε έναν plug-in υβριδικό κινητήρα, που συνδυαστικά μπορεί να προφέρει 261 ίππους. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κεντρική οθόνη 12,7 ιντσών, ηχοσύστημα infinity, πανοραμική ηλιοροφή, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, κάμερα 360 μοιρών, θερμαινόμενα καθίσματα, προσαρμοζόμενο cruise control και λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο. Σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2.734 χιλιοστών, άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Πρόθεση, πάντως, της  Lynk & Co είναι να διευρύνει προσεχώς την γκάμα της στην Ελλάδα και με άλλα μοντέλα, και αμιγώς ηλεκτροκίνητα, καλύπτοντας τις ανάγκες διαφορετικών μερίδων του αγοραστικού κοινού.

Σήμερα η Lynk & Co διαθέτει στην ελληνική επικράτεια ένα μόνο κατάστημα εξυπηρέτησης ωστόσο πολύ σύντομα το δίκτυο θα πολλαπλασιαστεί με 7 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην ηγεσία της μάρκας στην Ελλάδα βρίσκεται ένα ικανό και έμπειρο στέλεχος, ο Γιάννης Πετούλης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, ενώ στη συνέχεια ήταν CEO στην αεροπορική εταιρεία, Sky Express και στην Europ Assistance.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.