
Πανέτοιμοι για το καλύτερο!
Μετά από την πρώτη επίσημη αγωνιστική γεύση, με την διεξαγωγή του Shakedown στα περίχωρα της Λαμίας, τα πληρώματα συμμετείχαν στην Υπερειδική Διαδρομή του Ζαππείου
Πλήθος κόσμου αποτελούμενο από πιστούς φίλους των ράλι, οικογένειες, αλλά και πολλούς τουρίστες, κατέκλυσε την περιοχή του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού σταδίου και του προαυλίου του Ζαππείου Μεγάρου
Οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Kακαβάς με το Ford Fiesta Rally2 του Ford Car Center αφού απήλαυσαν την Υπερειδική, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την απαιτητική δεύτερη ημέρα του αγώνα, που διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας.
Το 69ο Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε με μια ιδιαίτερη τελετή έναρξης στο κέντρο της Αθήνας στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έκαναν την Υπερειδική Διαδρομή στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, ένα από τα πλέον μνημειώδη οικοδομήματα στην ελληνική πρωτεύουσα, προτού κατευθυνθούν σε απαιτητικούς ορεινούς δρόμους της Κεντρικής Ελλάδας.
Οι δρόμοι στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας έκλεισαν ώρες πριν από την επίσημη ώρα εκκίνησης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκδήλωση. Παρ’ ότι ο φετινός αγώνας συμπίπτει με το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού που πλήττει την χώρα μας, εν τούτοις στο «υπερθερμασμένο» κέντρο της Αθήνας,
οι φίλοι των ράλι αψήφησαν τον καυτό ήλιο και περίμεναν υπομονετικά την έναρξη της Υπερειδικής. Η οποία όμως καθυστέρησε αρκετά, αφού οι αυτοκινητάμαξες που μετέφεραν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από το Service Park της Λαμίας στην Αθήνα, έπεσαν και αυτά στην γνωστή και μόνιμα εξαντλητική «κίνηση» του Κηφισού…
Οι οδηγοί που ολοκλήρωσαν μια δοκιμαστική διαδρομή «shakedown» το πρωί της Πέμπτης πριν από την επίσημη έναρξη δήλωσαν ότι περιμένουν έναν δύσκολο αγώνα λόγω της ζέστης και της σκόνης, προσέγγιση που καλύπτει απόλυτα και την άποψη του πληρώματος του Ford Car Center, Νώντα-Καρανικόλα Γιώργου Κακκαβά.
Την Παρασκευή 27/6 το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 Ειδικές Διαδρομές που εκτείνονται από τα Γεράνια Όρη μέχρι το Καλλίδρομο Όρος με ένα πέρασμα από την ραχοκοκαλιά του Παρνασσού.
Με τις θερμοκρασίες να προβλέπονται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, που στο εσωτερικό των αγωνιστικών αυτοκινήτων προβλέπονται να είναι σε διπλάσιο νούμερο, οι συνθήκες που σίγουρα θα δοκιμάσουν ακραία τα πληρώματα αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της δεύτερης πλήρους ημέρας αγώνα.
Δήλωση
Νώντας Καρανικόλας (οδηγός):
«Ήταν πολύ ωραία και ελπίζω όλος ο αγώνας να πάει καλά. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Στο Shakedown είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση από το αυτοκίνητο και τις συνθήκες σε ρυθμό αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι στην αφετηρία θα περιμέναμε περισσότερο κόσμο και γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά δυστυχώς η καθυστέρηση της άφιξης των αυτοκινήτων από την Λαμία άλλαξε τα πλάνα και ξεκινήσαμε την διαδικασία με σημαντική καθυστέρηση, η οποία μας μετέφερε μία σχετική πίεση. Κρίμα γιατί ο κόσμος περίμενε ζεστά την λαμπρή εκκίνηση μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Υπερειδική στο Ζάππειο έδειχνε, αλλά δεν ήταν εύκολη, το αντίθετο θα την χαρακτήριζα ¨ύπουλη¨ γιατί ήταν σφιχτή, το οδόστρωμα προσέφερε πολύ πρόσφυση, κάτι που δεν βοηθάει το θέαμα, ενώ χρειαζόταν προσοχή να μην χτυπήσεις κάπου, αφού σε κάποιες στροφές υπήρχε χαλίκι στο οδόστρωμα. Συνολικά πάντως ήταν μία ωραία εμπειρία. »
ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Την προσπάθεια της συμμετοχής υποστηρίζουν κορυφαίοι στο είδος τους συνεργάτες του Ford Car Center με τους οποίους η επαγγελματική συνεργασία είναι συνεχής και σε καθημερινό επίπεδο με τελικό αποτέλεσμα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών του. Πρόκειται για τις εταιρείες, NBG LEASING (Εθνική Leasing-υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων & απόκτησης παγίων με μίσθωση), WÜRTH (μηχανολογικός εξοπλισμός συνεργείων), eltrekka (εισαγωγή και διανομή ανταλλακτικών), DOULAKIS PARTS (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), STORE YOUR CAR (υπηρεσίες συντήρησης και αποθήκευσης ιστορικών & συλλεκτικών αυτοκινήτων), Castrol (λιπαντικά), Quick Fit (εμπορία ελαστικών), ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το Athens Voice Group.