Η μεγάλη επιστροφή

By  |  0 Comments
  • Ο οδηγός από το Τορίνο, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Group N το 1987, 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 1988 και 2ος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1989, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Abarth 124 rally στο Rally del Salento.
  • O Alex Fiorio έχει συμμετάσχει στην εξέλιξη του αναβαθμισμένου Abarth 124 rally που παρουσιάστηκε στην αρχή της χρονιάς.
  • Περισσότερα από 5.000χλμ. δοκιμών πραγματοποιήθηκαν με στόχο να βελτιωθεί η απόδοση, η φιλικότητα, αλλά και οι δυνατότητες ρύθμισης του αυτοκινήτου.

Μετά από ένα διάλειμμα που διήρκησε για περισσότερα από 15 χρόνια, ο Alex Fiorio αποφάσισε να επιστρέψει στους αγώνες οδηγώντας στο Rally del Salento ένα Abarth 124 rally. Ο έμπειρος Ιταλός οδηγός που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Ν το 1987 και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 1988 και 1989 εντυπωσίασε με την ταχύτητα του τερματίζοντας στην 6η θέση γενικής αποτελώντας με το Abarth 124 rally τον ταχύτερο συνδυασμό με την κίνηση στους δύο τροχούς.

Ο Fiorio γνωρίζει πολύ καλά το Abarth 124 rally αφού αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας που εξέλιξε το αυτοκίνητο. Πέρυσι η ομάδα συμπλήρωσε περισσότερα από 5.000χλμ. δοκιμών για να βελτιώσει περαιτέρω το αυτοκίνητο, το οποίο ήδη το 2018 είχε κατακτήσει μια εντυπωσιακή σειρά διακρίσεων με περισσότερες από 40 νίκες στην κατηγορία του, καθώς και τους τίτλους του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος R-GT.

Η επιστροφή του Alex Fiorio στους αγώνες αποτέλεσε και ένα δώρο για τα γενέθλια του πατέρα του Cesare που έγινε 80 ετών. O Cesare Fiorio που διετέλεσε αγωνιστικός διευθυντής των Lancia και Ferrari συμμετείχε με μία Lancia Appia του 1958 στο Targa di Capitanata, έναν αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων που διεξήχθη παράλληλα με το Rally del Salento.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.