Εκεί ψηλά στην Πάρνηθα

By  |  0 Comments

Συνολικά 68 πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στις 6 Ιουνίου, στην ηλιόλουστη Πάρνηθα, στο σημείο Μετόχι (λίγο μετά το τελεφερίκ) για να συμμετάσχουν στην 5η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ, την πιο διάσημης και δημοφιλούς ιστορικής ανάβασης Αττικής. Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Σταμάτη.

Την οποία αναβίωσε η ΦΙΛΠΑ πριν από 5 χρόνια. Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε φυσικά να διεξαχθεί χωρίς την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών, της Τροχαίας Νέας Ιωνίας, του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Πυροσβεστικού Σώματος Πάρνηθας.

Πριν από την εκκίνηση, οι επίσημοι καλεσμένοι της λέσχης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ολιγόλεπτη ομιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην εκδήλωση. Στην ομιλία του αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην υποστήριξη που προγραμματίζεται να λάβει για την ανάπτυξή του στο άμεσο μέλλον.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ιδιαίτερα θερμός όπως πάντα ήταν και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός που για μια ακόμη φορά στάθηκε δίπλα στη λέσχη με την υποστήριξη και χορηγία του.


Οι νικητές του αγωνιστικού σκέλους ήταν:
1ος ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΒΛΑΧΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ALFA ROMEO GIULIETTA SPIDER 1965)
2ος ΠΕΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΕΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (LANCIA FULVIA BERLINA 1972)
3ος ΣΟΥΡΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΣΟΥΡΙΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (VOLKSWAGEN BEETLE 1973)
4ος ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (MERCEDES-BENZ 230,4 1974)
5ος ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (PORSCHE 911T 1968)
6ος ΤΖΙΚΑΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΤΖΙΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (MERCEDES-BENZ 230,4 1974)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.