Η Ford Παρουσιάζει στο Μιλάνο την Αποκλειστική Vignale Collection

By  |  0 Comments

Η Ford Motor Company λάνσαρε σήμερα την VignaleCollection, μία προϊοντική συλλογή εμπνευσμένη από την προσεχή γκάμα Vignale. Η συλλογή εκτίθεται στο Ford Vignale Lounge στον εκθεσιακό χώρο Fiero Milano, στα πλαίσια του Salone del Mobile. Περιλαμβάνει τη Vignale Weekender, μία πολυτελήτσάντα ταξιδιού που πρόσφατα απέσπασε ένα βραβείο iF Design. Η τσάντα υιοθετείστυλιστικά στοιχεία των μοντέλων Ford SMAX Vignale Concept και Mondeo VignaleConcept, όπως η χαρακτηριστική μάσκα, τα καπιτονέ χειροποίητα καθίσματα και το ανάγλυφο καπό.

Η Ford διοργανώνει επίσης Ημερίδα στο Salone del Mobile με θέμαΣχεδιάζοντας μία PremiumΕμπειρία’ (Designing a Premium Experience) στις 10:30 CET στις 9 Απριλίου. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι Carlo Antonelli, αρχισυντάκτης, GQ Italy, Paolo Ferrarini, συνεργάτης, CoolHunting, Giorgio Gobbi, CEO, Calligaris και Gaetano Thorel, vice president, Marketing, FordΕυρώπης.

«Το πάθος της σχεδίασης είναι διάχυτο σε όλη τη Ford Motor Company, καιαποφασίζοντας να εμπλακούμε στην παγκοσμίως πιο αναγνωρισμένη διεθνή έκθεση επίπλου, επιδιώκουμε να εμπνευστούμε από τις αναδυόμενες τάσεις στο χώρο του ντιζάιν» δήλωσε η Barb Samardzich, chief operating officer, Ford Ευρώπης.

Πέρσι, η Ford έγινε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που συμμετείχε στοSalone del Mobile με μία συλλογή που περιλάμβανε ένα ρολόι, μία καρέκλα και ένα φωτιστικό βασισμένα στο σχεδιαστικό DNA της εταιρίας και επηρεασμένα από τις επικρατούσες τάσεις στο χώρο του επίπλου και της μόδας. Η φετινή συλλογήπεριλαμβάνει επίσης μία τσάντα ώμου, τσάντα μηχανής του καφέ, γυναικείο φάκελο καιπορτοφόλι, κατασκευασμένα από δέρμα Bridge of Weir και εμπνευσμένα από το καπιτονέ σχέδιο των χειροποίητων καθισμάτων των πρωτοτύπων οχημάτων Vignale.

«Για να σχεδιάσουμε τα καλύτερα δυνατά αυτοκίνητα αντλούμε έμπνευση από ποικίλεςπηγές πέραν του χώρου του αυτοκινήτου και από όλο τον κόσμο» δήλωσε ο MartinSmith, executive director, Design, Ford Ευρώπης. «Φιλοτεχνώντας τέτοιες συλλογές, οιομάδες καταδεικνύουν την ευελιξία και δημιουργικότητά τους και εκτός των ορίων της αυτοκινητιστικής σχεδίασης.»

Με έδρα το Design Studio της Ford στην Κολωνία (Γερμανία), η ‘φωτισμένη’ ομάδα τηςFord μελετά τις παγκόσμιες στυλιστικές τάσεις στην αρχιτεκτονική, το έπιπλο και τη μόδα. Για παράδειγμα, η ιριδίζουσα απόχρωση ‘Milano Grigio’ προέρχεται από τους τριανταφυλλί μεταλλικούς τόνους που κοσμούν φετινά έπιπλα και εκθέματα στο Μιλάνο. Αρκετές αποχρώσεις και σχέδια είναι εμπνευσμένα από διάφορα έπιπλα – όπως καναπέδες υψηλής ποιότητας – με κομψές, μοντέρνες γραμμές και δέρματα σε ιριδίζουσες αποχρώσεις με χειροποίητες ραφές.

«Οι πελάτες προσδοκούν από εμάς να διερευνήσουμε νέες σχεδιαστικές προσεγγίσεις που θαμας κάνουν να ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες μάρκες» δήλωσε η Erika Tsubaki, designsupervisor, Ford Ευρώπης. «Συμμετέχοντας σε διοργανώσεις όπως το Salone del Mobile, εκτιθέμεθα σε νέες ιδέες και αντλούμε έμπνευση για μελλοντικά σχέδια οχημάτων Ford.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.