PEUGEOT 308 με κατανάλωση 2,85 λτ./100 χλμ.

By  |  0 Comments
Το PEUGEOT 308 που πρόσφατα αναδείχθηκε ως αυτοκίνητο της χρονιάς στην Ευρώπη, θέτει ένα νέο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου στα 2,85λίτρα/100χλμ., καλύπτοντας 1.814 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ.
Η παραπάνω επίδοση επιτεύχθηκε στην πίστα Almeria της Ισπανίας υπό τον έλεγχο του γαλλικού οργανισμού UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle) όπου το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση για 32 ώρες καταναλώνοντας 51,4 λίτρα, οδηγούμενο από μια σειρά οδηγών. Τορεκόρ που έθεσε το 308 ήταν για την χαμηλότερη κατανάλωση και την κάλυψη της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης με ένα ρεζερβουάρ.
Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα οφείλεται στο προηγμένο πλαίσιο του 308 (πλατφόρμα EMP2) το οποίο προσφέρει στιβαρότητα και παράλληλα χαμηλό βάρος, την εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση του 308 και βεβαίως το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της οικογένειας PureTech ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο. Ο συγκεκριμένος 3κυλινδρος κινητήρας των 1.2 λίτρων διακρίνεται για τις συμπαγείς διαστάσεις του, τη δύναμη και την οικονομία που παρέχει, καθώς και τις λύσεις υψηλής τεχνολογίας που φέρει όπως ό άμεσος ψεκασμός υψηλής πίεσης 200bar και ονέας γενιάς στροβυλοσυμπιεστής (Turbo) που περιστρέφεται με 240.000 σ.α.λ.
Το 308 ήδη αποτελεί το σημείο αναφοράς για την κατηγορία του, όπου με τον πετρελαιοκινητήρα κινητήρα BlueHDi των 120 ίππων επιτυγχάνει μέση κατανάλωση 3,1 λίτρα/100χλμ. και 82 γρμ./χλμ. CO2.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.