Έκτη νίκη για Marquez

By  |  0 Comments
Ο Πρωταθλητής του ΠαγκοσμίουΠρωταθλήματος MotoGP 2013 Marc Marquez ( Repsol Honda RC 213 V ) κατέκτησε την 6 η συνεχόμενη νίκη του με Pole Position στο Ιταλικό MotoGP μετά από μία σκληρή μάχη που είχε με τον οδηγό της Yamaha Jorge Lorenzo , ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση .
Οι 77.463 ιταλοί θεατές είχαν τη δυνατότητα να δουν ένα συγκλονιστικό αγώνα που έκοβε την ανάσα με τις συνεχείς εναλλαγές των αναβατών στην πρώτη θέση και τελικά τον Marqueez νε κερδίζει την πρώτη θέση με διαφορά 0.121 δευτερόλεπτα. Η νίκη αυτή ήταν η 12 η για τον Ισπανό αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία και η 38 η στην καριέρα του στα 125 cc και στη Moto 2. Όπως και στους προηγούμενους πέντε αγώνες της σεζόν ο Marquez ξεκίνησε από την pole position της πίστας του Mugello με που βρίσκεται έξω από τη Φλωρεντία και έχει συνολικό μήκος 5.345- km . Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος από το ξεκίνημα του και ο Marquez πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στον πέμπτο γύρο και ενώ τον ακολουθούσε ο Lorenzo . Με την αγωνιστική σεζόν να βρίσκεται στο 1/3, ο Marquez με τις 6 νίκες του έχει εξασφαλίσει μία διαφορά 53 points , γεγονός που του δίνει ένα περιθώριο ασφαλείας περισσοτέρων των δύο αγώνων .
Ο δεύτερος αναβάτης της Repsol Honda RC 213 V Dani Pedrosa τερμάτισε στην τέταρτη θέση , μετά το κακό ξεκίνημα που είχε κατά τη διάρκεια της εκκίνησης. Για τον Pedrosa ο αγ ώνας ήταν πιο δύσκολος καθώς ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την εγχείρηση που υποβλήθηκε στο χέρι του. Είχε σκληρή μονομαχία με τον οδηγό της Ducati Andrea Iannone ( Ducati ) μέχρι τον 18 ο γύρο όπου κατάφερε να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας και να τερματίσει στην 4 η θέση . Με την κατάταξη αυτή ο Pedrosa βρέθηκε στην 3 η θέση του πίνακα της βαθμολογίας (96 β ), με ένα βαθμό πίσω από τον Valantino Rossi .
Επόμενος αγώνας θα είναι το Catalunyan GP στο Montmelo της Ισπανίας , έξω από τη Barcelona , στις 15 Ιουνίου.
Ο νικητής του αγώνα Marc Marquez , ( Repsol Honda RC 213 V ) δήλωσε :
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με τη σημερινή νίκη μου , καθώς είχα μία σκληρή μάχη με το Jorge . Δεν περίμενα να κερδίσω στο ν ιταλικ ό αγώνα , στόχο w μου ήταν να συγκεντρώσω βαθμούς για το πρωτάθλημα και όχι να κερδίσω την πρώτη θέση. Είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία της μοτοσυκλέτας και κυρίως με την αλλαγής στο γρανάζι της έκτης θέσης, η οποία αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη στο σημερινό αγώνα . Τώρα έχουμε δύο εβδομάδες καιρό για να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα στο Montmelo της Ισπανίας, έναν αγώνα με μεγάλη σημασία για μένα καθώς είναι κοντά στο σπίτι μου.
Ο Dani Pedrosa , ( Repsol Honda RC 213 V ) δήλωσε :
Το ιταλικό MotoGP ήταν ένας δύσκολος αγώνας και δεν κατάφερα να πετύχω το αποτέλεσμα που ήθελα. Το χέρι μου ακόμη με ενοχλεί και δεν ήμουν εκατό τοις εκατό έτοιμος . Ο σημερινός αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον και θα ήθελα να συγχαρώ τον Marc και τον Jorge για την όμορφη μάχη που έδωσαν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.