ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

By  |  0 Comments

Εκπληκτικά σταθεροί από την πρώτη ημέρα οι Γιάννης Κατσαούνης Μαθιός Μανσόλας μεPorsche 911 του 1965, ήταν οι θριαμβευτές της Κατηγορίας Regularity του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις του 2014. Ήταν μια διάκριση που το πολύπειρο πλήρωμα αναζητούσε διακαώς εδώ και 11 χρόνια, ώστε να κάνει 2 τις νίκες του στον Εθνικό Ιστορικό μας αγώνα.

Χαρακτηριστικό της εκπληκτικής προσπάθειας του πληρώματος το γεγονός πως σε 29 από τις 43 Ειδικές Διαδρομές που περιελάμβανε ο δύσκολος φετινός αγώνας, δεν έχασαν απάνω από 1 δευτερόλεπτο από τον δοθέντα ιδανικό χρόνο!

Άξιοι ανταγωνιστές τους οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης με BLMC Mini του 1978, που πέρασαν από την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του απαιτητικού τριήμερου, αλλά τελικά ολοκλήρωσαν 2οι. Στη 3η θέση του βάθρου της γενικής κατάταξης συναντάμε του περσινούςκαι προπέρσινους νικητές του αγώνα Ιάσωνα Φωτόπουλο – Ανδρέα Περίδη με Alfa Romeo2000 GT Veloce, που ξεκίνησαν όπως πάντα σχεδόν …κρύοι, στο τέλος όμως εντυπωσίασανμε την απόδοσή τους και αμείφθηκαν με μια θέση στο βάθρο.

Ανάμεσα στα πολλά ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα ικανότεροι αποδείχθηκαν οι Paolo Marcattilj Fransesco Giammarino με Porsche 911 του 1967 που ήταν 10οι. Οιεπικεφαλής της βαθμολογία του Ευρωπαϊκού Επάθλου της FIA δεν κατάφεραν πάντως να συνεχίσουν το απόλυτο των νικών που έχουν φέτος, αφού οι δικοί μας Γιώργος Δελαπόρτας – Θέμις Κονταράτος με Alfa Romeo 2000 GT Veloce τερμάτισαν δύο θέσεις πιο πάνω (8οι) καικαρπώθηκαν τους βαθμούς της νίκης για τον ευρωπαϊκό θεσμό, όπου συμμετέχουν. Με αυτή τους την επίδοση μάλιστα πέρασαν 2οι στη βαθμολογία υποσκλίζοντας τους Cristian Crusifix Joseph Lambert που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας με μια Lotus Cortina του 1964, αλλά μάλλον τα βρήκαν σκούρα τερματίζοντας 28οι.

Το τελετουργικό της απονομής των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών και κλάσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο λόφο του Φιλοπάππου, με φόντο το απόλυτο μνημείο ιστορίας και πολιτισμού της ανθρωπότητας, τον ναό της Αθηνάς Παλλάδας, στην κορυφή του ιερού βράχου της Ακρόπολις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.