Μια γιορτή με φόντο τη Ακρόπολη

By  |  0 Comments

Η 13 η εκδοχή του διασημότερου αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων στην Ευρώπη , ξεκίνησε με τον παραδοσιακό τρόπο, στο πλακόστρωτο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, τη Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 18.00. Στη καθιερωμένη τελετή , που διοργάνωσαν άψογα για άλλη μια φορά τα πολύπειρα στελέχη της ΕΛΠΑ, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου , που υποδέχθηκ ε με ενθουσιασμό και παρατεταμέν ο χειροκρ ότημα κάθε ένα από τα 118 πληρώματα των σπάνιων ιστορικών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στον αγώνα.

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι , με τη διαδικασία του Τεχνικού και του Διοικητικού Ελέγχου που έγινε στον θαυμάσιο χώρο την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Σήμερα ο αγώνας της κατηγορίας Regularity ξεκινά από το ΟΑΚΑ στις 09:00 και τα αυτοκίνητα μέσω Αλυκής θα τερματίσουν το 1ο σκέλος του αγώνα λίγο πριν τις 19:00 στη γραφική πόλη της Ιτέας, αφού διανύσουν περί τα 340 χλμ .

Για την κατηγορία Sporting η αγωνιστική δράση ξεκ ινά επίσης αύριο, όμως πιο αργά, στις 14:03 το μεσημέρι από την αφετηρία της 1ης ασφάλτινης Εδικής Διαδρομής «Αμφίκλεια 1» , η οποία επαναλαμβάνεται λίγο αργότερα, ενώ στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα φτάσουν στην Ιτέα στις 16:53 το απόγευμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.