Το νέο smart fortwo electric drive έφτασε! Από 24.500 ευρώ

By  |  0 Comments

Το καινοτόμο smart, για περισσότερα από 12 χρόνια, είναι το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης: συνδυάζει την πρακτικότητα με την οικονομία και την ευθύνη προς το περιβάλλον πληρώντας υψηλά οικολογικά στάνταρ με το πιο ιδιαίτερο στιλ που είναι πάντα και παντού αναγνωρίσιμο.

Τώρα το πρωτοποριακό smart, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έχει ήδη τις απαντήσεις για τις ερωτήσεις του αύριο. Καινοτόμες λύσεις, οι οποίες δίνουν τελείως νέα διάσταση στην οδήγηση και την κάνουν ευκολότερη από ποτέ.

Το smart fortwo electric drive αποτελεί, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα του, το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους θέλουν να κινούνται τοπικά στην πόλη με οικονομία, χωρίς εκπομπές ρύπων, απολαμβάνοντας και όλα τα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν το smart fortwo: ένα αυτοκίνητο τέλεια προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μετακινήσεων στην πόλη.

Είτε ως coupé είτε ως cabrio, με το smart fortwo electric drive η αμιγώς ηλεκτροκίνητη οδήγηση έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Μια προηγμένη και πλήρως δοκιμασμένη τεχνολογία συνδυάζεται με την απεριόριστη δυνατότητα καθημερινής χρήσης του smart fortwo. Και μάλιστα προσφέροντας άφθονηευχαρίστηση στην οδήγηση – χωρίς να εκπέμπει ούτε ένα γραμμάριο CO2.

Η οδήγηση του smart fortwo electric drive είναι διαφορετική από κάθε άποψη. Ο ηλεκτροκινητήραςτου δεν τα καταφέρνει περίφημα μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην οδηγική απόλαυση. Αποδεικνύεται μάλιστα εντυπωσιακά δυναμικός για ένα τόσο μικρό όχημα ειδικά στις εκκινήσεις και τις προσπεράσεις. Ο λόγος: ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 55 kW (75hp) αναπτύσσει την πλήρη ισχύ των 130 Nm από τις πολύ χαμηλές στροφές. Το smart electric drive χρειάζεται μία και μόνοσχέση για όλες τις ταχύτητες οδήγησης επιτυγχάνοντας γρήγορες εκκινήσεις και άψογες επιταχύνσειςόπως 4,8 δευτερόλεπτα από 0 σε 60 km/h και 11,5 δευτερόλεπτα από 0 σε 100 km/h.

Η μέγιστη ταχύτητά του ξεπερνά τα 120 χλμ./ώρα και η αυτονομία του τα 140 χιλιόμετρα. Φτάνει και…περισεύει δηλαδή για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Η φόρτισή του γίνεται σε μια απλή πρίζα και διαρκεί περίπου 7 ώρες, αλλά με ταχυφορτιστή είναι έτοιμο σε μόλις 1 ώρα.
Το σίγουρο είναι ότι με κόστος λιγότερo από 2 ευρώ μπορεί να καλύψει μια απόσταση 100 χιλιομέτρων! Φυσικά είναι αθόρυβο και έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όλα αυτά βέβαια κοστίζουν αφού η τιμή του Fortwo electric drive coupe βρίσκεται στα 24.500 ευρώ και του cabrio στα 27.650 ευρώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.