Το VOLVO V60 plug-in hybrid στην Ελλάδα!

By  |  0 Comments

Την έναρξη διάθεσης στην Ελλάδα του V60 plug-in hybrid ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas, κατά την παρουσίαση που έγινε στην οικία της Σουηδού πρέσβη στη χώρα μας.

Πρόκειται για το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η σουηδική μάρκα και προσφέρει αυτοκίνητο τρία σε ένα. Ένα ηλεκτρικό, ένα υβριδικό και ένα τετρακίνητο όχημα υψηλών επιδόσεων, με το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι μπορεί και φορτίζεται από το απλό οικιακό δίκτυο ηλεκτρισμού. Η αλλαγή του χαρακτήρα γίνεται με το αντίστοιχο πάτημα των τριών διαφορετικών κουμπιών. Το εν λόγω μοντέλο είναι το πρώτο που εφοδιάζεται πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα diesel (2.4 λίτρων) που επιτρέπει στον οδηγό να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να έχει τον πονοκέφαλο της αυτονομίας και της φόρτισης. Έχει δυνατότητα ηλεκτροκίνησης για 50 χλμ., εκπέμπει μόλις 48 γρ. CO2/χλμ. και καταναλώνει 1,8 λτ./100 χλμ., έχει ισχύ 215+ 68 ίππους με ροπή άνω των 600 Nm, το 0-100 έρχεται σε 6” 1, η τελική είναι 230 χλμ./ ώρα ενώ είναι το ασφαλέστερο ηλεκτροϋβριδικό αυτοκίνητο στο κόσμο κατά Euro NCAP.
Η φόρτιση των μπαταριών μέσω απλής οικιακής πρίζας γίνεται σε περίπου επτά ώρες ώρες, ενώ μέσω ταχυφορτιστή ο χρόνος φόρτισης μπορεί να γίνει σε μόλις τρεις ώρες.
Το VOLVO V60 Plug-In Diesel Hybrid διατίθεται στη χώρα μας με τιμή 55.900 ευρώ, ενώ η έκδοση R-Design κοστίζει 57.200 ευρώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.