Η BMW στο Mondial de l’ Automobile Paris 2014

By  |  0 Comments

Η BMW ανεβαίνει στη σκηνή του φετινού Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού με τις τελευταίες προτάσεις της στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιθετικής προϊοντικής στρατηγικής της, ενώ ετοιμάζεται να αποκαλύψει και νέους τρόπους προσέγγισης της διάσημης οδηγικής απόλαυσης BMW. Το σημαντικότερο Ευρωπαϊκό Σαλόνι Αυτοκινήτου της χρονιάς, που θα είναι ανοιχτό για το κοινό από 4 – 19 Οκτωβρίου 2014, θα φιλοξενήσει δύο παγκόσμιες πρεμιέρες: της BMW Σειράς 2 Cabrio και της νέας BMW X6. Στη Γαλλική πρωτεύουσα θα εκτίθενται επίσης οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες diesel για τη BMW Σειρά 5, μία αποκλειστική ειδική έκδοση της πολυτελούς BMW Σειράς 7 Sedan, και καινοτομίες BMW ConnectedDrive. Εξάλλου, στο Παρίσι θα γίνει η Γαλλική πρεμιέρα της BMW Σειράς 2 Active Tourer και του επαναστατικού plug-in υβριδικού σπορ BMW i8.

Οι νέες αφίξεις υπογραμμίζουν την ικανότητα της BMW στην εξέλιξη φρέσκων αυτοκινητιστικών φιλοσοφιών και πρωτοποριακών τεχνολογιών συστημάτων κίνησης, αλλά και το ταλέντο της στην ίδρυση νέων κατηγοριών. Η BMW Σειρά 2 Cabrio και η νέα BMW X6 είναι οι διάδοχοι δύο πρωτοποριακών μοντέλων: του παγκοσμίως πρώτου cabrio στην premium μικρή κατηγορία και του πρώτου Sports Activity Coupe. Συνεχίζοντας την περιήγηση της γκάμας BMW, βλέπουμε μία νέα γενιά τετρακύλινδρων diesel που θα δώσει την ευκαιρία στις BMW 518d και BMW 520d να ενισχύσουν την υπεροχή τους στον τομέα της απόδοσης στο premium τμήμα της πολυτελούς κατηγορίας. Εκπροσωπώντας τη νέα οικογένεια κινητήρων του BMW Group συμβάλλουν στην επίτευξη κορυφαίων σπορ επιδόσεων, οικονομίας καυσίμου και εκπομπών ρύπων στη BMW Σειρά 2 Active Tourer. Συνδυάζοντας τη γνώριμη οδηγική απόλαυση BMW με εντυπωσιακή λειτουργικότητα εσωτερικού, αυτό το νέο μοντέλο σηματοδοτεί ένα άνοιγμα της BMW σε νέα target groups στην premium μικρή κατηγορία.

Παγκόσμια πρεμιέρα: BMW Σειρά 2 Cabrio.


Σπορ, κομψές γραμμές, απαράμιλλη ‘open-top’ οδηγική απόλαυση και δυναμικές ικανότητες ανώτερες από των ανταγωνιστών της στην premium μικρή κατηγορία είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της BMW Σειράς 2 Cabrio, που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η BMW Σειρά 2 Cabrio φέρνει την οδηγική απόλαυση σε μία νέα διάσταση σαν ανοιχτό μοντέλο της κατηγορίας. Το τετραθέσιο είναι ο διάδοχος της BMW Σειράς 1 Cabrio και βασίζεται ανεπιφύλακτα στα πλεονεκτήματα του πιο επιτυχημένου premium μοντέλου της κατηγορίας. Συναρπαστική σχεδιαστική φινέτσα και μία χαμηλή μεσαία γραμμή – που τονίζει τον open-top χαρακτήρα του αυτοκινήτου – δημιουργούν μία χαρακτηριστική εμφάνιση που παραπέμπει στην αναζωογονητική αίσθηση απόλαυσης της ‘ανοιχτής οδήγησης’. Το ηλεκτρικό soft-top βελτιστοποιεί την ακουστική άνεση και ανοίγει ή κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα με ταχύτητες μέχρι 50 km/h. Η εντυπωσιακή στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος και η εξελιγμένη τεχνολογία πλαισίου προσφέρουν αισθητά αυξημένη ευελιξία, ενώ η νέα γκάμα κινητήρων συνδυάζει αναβαθμισμένες σπορ επιδόσεις με εξαιρετική απόδοση.

Η BMW Σειρά 2 Cabrio προσφέρει επίσης καινοτόμα στοιχεία εξοπλισμού και αυξημένη ευρυχωρία, άνεση και λειτουργικότητα με πιο premium χαρακτήρα στο εσωτερικό. Η γκάμα BMW ConnectedDrive περιλαμβάνει επίσης μία νέα αποκλειστικότητα: η BMW Σειρά 2 Cabrio είναι το πρώτο μοντέλο που διατίθεται με τη νέα γενιά του συστήματος Πλοήγησης Professional, που επιτρέπει την ενημέρωση των δεδομένων πλοήγησης ασύρματα μέσω ενσωματωμένης κάρτας SIM.

Παγκόσμια πρεμιέρα: η νέα BMW X6.


Η νέα έκδοση της BMW X6 αιχμαλωτίζει τη φαντασία με μία ακόμα ισχυρότερη παρουσία, εξωστρεφή σπορ σχεδίαση, ξεχωριστές επιδόσεις, πολυτέλεια εσωτερικού και καινοτόμα στοιχεία εξοπλισμού. Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι πλουσιότερος από του προηγούμενου μοντέλου με προβολείς bi-xenon, ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, το οκτατάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic, δερμάτινη ταπετσαρία, διζωνικό έλεγχο κλιματισμού και το πακέτο Driving Assistant της σειράς BMW ConnectedDrive. Το αποκλειστικό στυλ του Sports Activity Coupe αποκτά βαθύτερη ουσία μέσω του M Sport package, της επιλογής Design Pure Extravagance και των αποκλειστικών στοιχείων BMW Individual.

Τρεις ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo θα διατίθενται από το λανσάρισμα της νέας BMW X6. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου προσφέρονται στάνταρ με το ευφυές σύστημα BMW xDrive intelligent all-wheel-drive. Οι πελάτες που επιθυμούν πιο δυναμική οδική συμπεριφορά ή αυξημένη άνεση μπορούν να παραγγείλουν το προαιρετικό πακέτο προσαρμοζόμενης ανάρτησης Dynamic, Comfort ή Professional με Dynamic Damper Control, αερανάρτηση για τον πίσω άξονα, Dynamic Performance Control και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς Dynamic Drive.

Γαλλική πρεμιέρα: BMW Σειρά 2 Active Tourer.


Η BMW Σειρά 2 Active Tourer λανσάρει ένα συνδυασμό ευρυχωρίας και άνεσης, δυναμικής συμπεριφοράς, προηγμένου στυλ και φινέτσας στην premium μικρή κατηγορία. Το νέο μοντέλο – που παρουσιάζεται στη Γαλλία για πρώτη φορά – έχει συμπαγείς διαστάσεις (μήκος: 4.342 mm, πλάτος: 1.800 mm, ύψος: 1.555 mm) εν τούτοις διαθέτει υπερυψωμένα καθίσματα, μεταβλητό σύστημα πίσω καθισμάτων και πλούσιο χώρο αποσκευών (468–1.510 L).

Για να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ευρυχωρίας, προσαρμοστικότητας και λειτουργικότητας, η BMW Σειρά 2 Active Tourer υιοθετεί προηγμένο σύστημα εμπρόσθιας κίνησης (front-wheel-drive). Κινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους υπόσχονται τη διάσημη οδηγική απόλαυση και εξαιρετική απόδοση BMW.

Νέα γενιά κινητήρων για τη BMW Σειρά 5, νέο πρότυπο απόδοσης στο premium τμήμα της πολυτελούς κατηγορίας.


Με το λανσάρισμα μιας νέας γενιάς τετρακύλινδρων diesel, οι BMW 5 Sedan & Touring θα ενισχύσουν την πρωτοκαθεδρία τους στον τομέα της απόδοσης στο premium τμήμα της πολυτελούς κατηγορίας. Ο νέες δίλιτρες μονάδες με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo αυξάνουν την ισχύ των νέων BMW 518d και BMW 520d κατά +5 kW. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών μειώθηκαν μέχρι 0,4 lit / 100 km , 10 g / km. Για παράδειγμα, η νέα BMW 520d Sedan με προαιρετικό οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic καίει μόλις 4,5–4,1 lit / 100 km (εκπομπές CO2: 119–109 g/km, ανάλογα με τον τύπο ελαστικών).

BMW Concept X5 eDrive: η καινοτόμος υβριδική τεχνολογία συναντά την ευφυή τετρακίνηση.


Το BMW Concept X5 eDrive παρουσιάζει μία καινοτόμο φόρμουλα για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων ενός Sports Activity Vehicle. Το πρωτότυπο συνδυάζει την οδηγική απόλαυση του xDrive AWD, την πολυτέλεια εσωτερικού και τη φιλοσοφία plug-in υβριδικής κίνησης. Αυτή προσφέρει στους οδηγούς σπορ αίσθηση BMW, πλήρη ηλεκτροκίνηση μέχρι 120 km/h και μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών κάτω από 3,8 lit / 100 km. Με τέτοιες τιμές, το Concept X5 eDrive είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της επιτυχημένης στρατηγικής εξέλιξης BMW EfficientDynamics. Το σύστημα κίνησης του BMW Concept X5 eDrive αποτελείται από ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του πρωτοτύπου φορτίζεται γρήγορα και με ασφάλεια από οποιαδήποτε συμβατική οικιακή πρίζα ή έναν επιτοίχιο πίνακα BMW i Wallbox.

Η Γοητεία της αποκλειστικότητας στη Γαλλική αγορά: BMW 7 Series Individual Final Edition.


Με το μοναδικό συνδυασμό επιλογών κορυφαίας ποιότητας της BMW Individual, η BMW 7 Series Individual Final Edition – που σχεδιάστηκε ειδικά για τη Γαλλική αγορά – θέτει ένα ακόμα νέο πρότυπο αποκλειστικότητας στην κατηγορία πολυτελών sedan. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά αυτής της ειδικής έκδοσης περιλαμβάνουν απόχρωση BMW Individual και ένα αρμονικό μίγμα εξοπλισμού και στοιχείων εσωτερικού. Η πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία fine-grain Merino της BMW Individual με διακοσμητικά κορδόνια σε αντίθετη απόχρωση, η επένδυση οροφής BMW Individual σε Alcantara και τα ένθετα εσωτερικού σε high-gloss BMW Individual Piano Finish Black χαρίζουν στην καμπίνα ιδιαίτερο στυλ και αίσθηση αρχοντιάς και πολυτέλειας.

Γαλλική πρεμιέρα: BMW i8 – σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος και το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με προβολείς λέιζερ.


Μία σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών συνεργάζονται στο BMW i8 διαμορφώνοντας το ‘σπορ αυτοκίνητο’ του μέλλοντος. Η επαναστατική σχεδίαση του i8 βασίζεται στην αρχιτεκτονική LifeDrive που εξελίχθηκε για το BMW i, η οποία συνδυάζει κλωβό επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και ένα αλουμινένιο πλαίσιο που φιλοξενεί το σύστημα κίνησης, τη μπαταρία υψηλής τάσης, εξαρτήματα της ανάρτησης, και συστήματα πλαισίου και παθητικής ασφάλειας. Το σύστημα κίνησης του πρώτου plug-in υβριδικού μοντέλου του BMW Group συνδυάζει τις τεχνολογίες BMW TwinPower Turbo και BMW eDrive πετυχαίνοντας τα χαρακτηριστικά επιδόσεων ισχυρού σπορ αυτοκινήτου με την οικονομία και τις εκπομπές ρύπων ενός μικρού.

Το πακέτο i8 περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες μετακίνησης BMW ConnectedDrive ειδικά σχεδιασμένες για το BMW i και καινοτόμες υπηρεσίες 360° ELECTRIC. Επιπλέον αυτών, το BMW i8 είναι τα παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που διατίθεται προαιρετικά με προβολείς λέιζερ.

Νέα από τη σειρά BMW ConnectedDrive: ασύρματη ενημέρωση δεδομένων πλοήγησης, τεχνολογία LTE και εφαρμογή BMW i Remote για ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ BMW i8 και ενός έξυπνου ρολογιού χειρός.


Η σειρά BMW ConnectedDrive επεκτείνεται για να συμπεριλάβει νέες λειτουργίες και τεχνολογίες που διευκολύνουν την ευφυή συνδεσιμότητα. Για παράδειγμα, η τελευταία γενιά του συστήματος Πλοήγησης Professional επιτρέπει τώρα την ασύρματη ενημέρωση δεδομένων χαρτών. Οι χάρτες ενημερώνονται μέσω μιας σύνδεσης κινητού τηλεφώνου – χωρίς κόστος για το χρήστη – χάρη στην κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο. Για τη διασφάλιση μιας εξαιρετικά γρήγορης και αξιόπιστης μεταφοράς δεδομένων για τις συγκεκριμένες και άλλες λειτουργίες BMW ConnectedDrive, η ενσωματωμένη κάρτα SIM των μοντέλων BMW στο μέλλον θα πληροί τα πρότυπα κινητών δικτύων υψηλών ταχυτήτων LTE (Long Term Evolution).

Η εφαρμογή BMW i Remote εξελίχθηκε ειδικά για την εύκολη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ οδηγών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε smartphone ή σε ένα έξυπνο ρολόι χειρός μέσω ειδικών διεπαφών. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2014 θα γίνει η παρουσίαση του συνδέσμου επικοινωνίας της εφαρμογής BMW i Remote που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση της μεταφοράς δεδομένων μεταξύ του plug-in υβριδικού BMW i8 και ενός έξυπνου ρολογιού Samsung GALAXY Gear. Αυτό θα επιτρέπει στους οδηγούς του BMW i8 να έχουν πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου τους στον καρπό του χεριού τους, να μεταφέρουν πληροφορίες όπως δεδομένα πλοήγησης και διευθύνσεις και να ενεργοποιούν εκ των προτέρων ασύρματα το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με την επιθυμητή θερμοκρασία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.