Στο τελικό στάδιο η οργάνωση του Olympic Classic Tour Rally

By  |  0 Comments

Ο διεθνής αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων 6th Olympic Classic Tour Rally Marathon Cup που διοργανώνει το Hellenic Lancia Club με την έγκριση της ΕΛΠΑ,θα διεξαχθεί από 10-12 Οκτωβρίου. Ο αγώνας αυτός (καθώς επίσης και το ΙστορικόΡάλλυ Ακρόπολις) αποτελούν τις μοναδικές διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η χώρα μας. Έτσι λοιπόν, το «6th Olympic Classic Tour RallyMarathonCup» συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αποτελώντας τον 7ο από του 8 αγώνες του θεσμού. Η Οργανωτική Επιτροπή του φετινού αγώναέχει την τιμή να συνεργάζεται με τον Δήμου Μαραθώνα που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το Olympic Classic Tour Rally του 2014 θα έχει έδρα τον Μαραθώνα και θα περιλαμβάνει διαδρομές στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, επισκεπτόμενο σημαντικά μνημεία παράδοσης και πολιτισμού της χώρας μας. Όμως οι συμμετέχοντες αυτού του ξεχωριστού Ράλλυ δεν θα έχουν μόνο τη δυνατότητα να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού (π.χ. η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην αφετηρία του κλασσικού Μαραθωνίου δρόμου), αλλά παράλληλα να απολαύσουν διαδρομές σπάνιου φυσικού κάλλους και να γευτούν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

Το φιλοθεάμων κοινό μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά κάποια από τα ομορφότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα της ιστορίας (ενδεικτικάαναφέρονται Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar, Lancia, MG Porsche, Triumph, κ.ά) πουέγραψαν ιστορία στους αγώνες περασμένων δεκαετών και θα άψογα προετοιμασμένα και συντηρημένα ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις τουδύσκολου τριήμερου αγώνα.

Όσον αφορά στο τεχνικό μέρος του αγώνα αξίζει να σημειώσουμε πως θα έχει συνολικό μήκος περί τα 500 χλμ., θα περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας με πολλαπλές χρονομετρήσεις. Επιπλέον, λόγω του αυξημένου βαθμολογικού ενδιαφέροντος για την έκβαση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το «6th OlympicClassic Tour RallyMarathon Cup» αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πρωταγωνιστές των αγώνων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Στους συμμετέχοντες λοιπόν, αναμένεται περιληφθούν πληρώματα όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και απόπολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία , Ιρλανδία , Βέλγιο, Λουξεμβούργο κ.ά.). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η καθημερινά διευρυνόμενη λίστα συμμετεχόντων περιλαμβάνει ήδη τους ιταλούς Paolo Marcattilj FrancescoGiammarino και τους βέλγους Christian Crusifix Joseph Lambert πουπροπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.