Η τελική δεκάδα για το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2015”

By  |  2 Comments
Ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης του «Αυτοκινήτου του 2015» από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους- μέλη του θεσμού ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ).
Έτσι, πραγματοποιήθηκε, η πρώτη ψηφοφορία προκειμένου να αναδειχτούν – από το σύνολο των υποψηφίων αυτοκινήτων -τα 10 επικρατέστερα. Ένα από τα οποία, στην επόμενη, την τελική ψηφοφορία, πρόκειται να ανακηρυχθεί ως το «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2015».
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, απ’ όπου και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στα μέλη του θεσμού. Οργανωτής του θεσμού, ήταν η εταιρία Promauto των Αντώνη και Άρη Στοιβαχτάρη. Υπενθυμίζεται ότι στα 9 χρόνια του θεσμού η Φθιώτιδα φιλοξενεί για 2η φορά τους δημοσιογράφους: το 2007 στην Λαμία και τώρα στη Στυλίδα.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως ανακοινώθηκε από την εφορευτική επιτροπή, έδειξε ότι αυτά που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις των δημοσιογράφων και τα οποία αποτελούν την τελική 10δα (με αλφαβητική σειρά) είναι :
Honda CRV
Hyundai i10
Mercedes GLA
Nissan Qashqai
Opel Corsa
Peugeot 308
Renault Captur
Seat Toledo
Toyota Aygo
VW Golf Sportsvan
ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Πριν από την ψηφοφορία, οι δημοσιογράφοι, με όλα τα υποψήφια αυτοκίνητα και το «Αυτοκίνητο του 2014», το Renault Clio, είχαν την ευκαιρία να περάσουν πρώτοι από το νέο μεγάλο οδικό έργο «Παράκαμψη Στυλίδας – Καραβόμυλου» μήκους 19,2 χμ, που είναι μέρος του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, στο τμήμα του Μαλιακού κόλπου. To έργο αυτό είναι το προτελευταίο που θα παραδοθεί πριν την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ που θα γίνει με το τμήμα των Τεμπών.

Η διέλευση γνωριμίας και «δοκιμής» του οδικού αυτού τμήματος, έγινε χάρη στην συνεργασία των δημοσιογράφων με την εταιρία παραχώρησης «Κεντρική Οδός
Όπως είναι γνωστό, η οδική ασφάλεια, σε όλο της το φάσμα, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των δημοσιογράφων του θεσμού και με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι οδηγοί όλα αυτά τα χρόνια, σε όλο το μήκος του Πετάλου του Μαλιακού, η «δοκιμή» αυτή έχει ξεχωριστή σημασία.
Έτσι, τα μέλη του θεσμού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την νέα γενιά των αυτοκινήτων με όλα τα τελευταία συστήματα ασφαλείας σε έναν δρόμο ο οποίος έχει κατασκευαστεί και αυτός με την τελευταία τεχνογνωσία και τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.
Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 200 εκ. και συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους.
Η κατασκευή της παράκαμψης έχει ήδη ολοκληρωθεί και όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι που ήταν παρόντες, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν την περίοδο των εορτών. Αυτό που απομένει να γίνει είναι οι τελικές δοκιμές στα διάφορα συστήματα ασφάλειας.

Ως πρώτη διαπίστωση από την διέλευση καταγράφεται πως το έργο έχει λεπτομερή και ακριβή σήμανση, είναι φιλικό στον οδηγό, χωρίς μεγάλες κλίσεις ή σημεία – παγίδες, οι δε στροφές είναι ανοιχτές, με καλή ορατότητα και τα προσπεράσματα γίνονται με ασφάλεια.
Μέσα στις τρείς σήραγγες ο φωτισμός είναι επαρκής όταν ο οδηγός εισέρχεται σ’ αυτές μετά από έντονη ηλιοφάνεια στο ανοιχτό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.
Η διέλευση – ξενάγηση έγινε από τον διευθυντή του έργου στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Αντώνη Γιαννούτσο και από τα στελέχη της παραχωρησιούχου εταιρίας, της «Κεντρικής Οδού».
Όπως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην διάρκεια παρουσίασης του έργου από τον κ. Γιαννούτσο, η παράκαμψη Στυλίδας – Καραβόμυλου, όπως και το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, έχει κατασκευαστεί με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και όλα τα συστήματα ασφαλείας αλλά και παρακολούθησης της κυκλοφορίας, σηματοδότησης και συντήρησης.
Ειδικά για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως τόνισε εκ μέρους της εταιρίας παραχώρησης η Φωτεινή Λάμπρου, έχει τεθεί από την Κεντρική Οδό σε λειτουργία τον τηλεφωνικό αριθμό 1075 ο οποίος θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων η κ. Λάμπρου διευκρίνισε πως προχωρεί με γρήγορο ρυθμό και εντός χρονοδιαγραμμάτων, η κατασκευή όλων των προβλεπομένων σταθμών εξυπηρέτησης οδηγών, κατά μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Κεντρικής Οδού.
ΣΤΟ Mc ARTHURGLEN ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΕ
Αναφορικά με τα υποψήφια αυτοκίνητα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δούν από κοντά την 10δα στο εκπτωτικό χωριό Mc ArthurGlen, στα Σπάτα Αττικής από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου. Θα φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο ο οποίος προσφέρεται στον θεσμό, συμβάλλοντας κι αυτά στην ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στους χώρους του Mc ArthurGlen.
Η τελική ψηφοφορία για να αναδειχθεί το «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2015» θα φιλοξενηθεί και πάλι στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) στο Μικρολίμανο Πειραιά, στις 11 Δεκεμβρίου.

Δίπλα στην οργάνωση είναι πάντα η Aegean, η οποία φροντίζει για την παρουσία των δημοσιογράφων από την Θεσσαλονίκη, τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων CooperAvon και τα λιπαντικά της εταιρίας Eneos

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.