Εκατό χρόνια Maserati

By  |  0 Comments

Η θρυλική Maserati έκλεισε φέτος τα 100 χρόνια λειτουργίας της.
Οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την ομώνυμη εταιρία την 14η Δεκεμβρίου 1914, δεκαετίες πριν την Ferrari, την Lamborghini, την McLaren ή την Bugatti.
Οι εορτασμοί των εκατοστών γενεθλίων της εταιρείας που χάρισε στους λάτρεις του σπορ αυτοκινήτου την Khamsin, την Ghibli, την Indy, την Mistral αλλά και έξι γενιές του θρυλικού Quattroporteλύκο ντυμένο πριγκίπισσα την ονόμασε ένας guru του χώρου – ξεκίνησαν την 14ηΔεκεμβρίου 2013 στην Modena, παγκοσμίως αδιαμφισβήτητη πατρίδα των supercars.
Στην Αθήνα, την έδρα της παλαιότερης εν ενεργεία αντιπροσωπείας της Maserati, ολοκληρώνεται ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας: Με μία φαντασμαγορική έκθεση το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και η Trident Cars τιμούν τα 100 χρόνια Maserati.
Στην τελετή των εγκαινίων, πού έκλεισε επίσημα το Έτος της Maserati το βράδυ της 14ηςΔεκεμβρίου, ανώτερα στελέχη του εργοστασίου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους μαζί με τους οικοδεσπότες Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, Ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και Γεώργιο Θ. Λυμπεράκη, αντιπρόσωπο της Maserati στην Ελλάδα.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά όλα τα διαχρονικά επιβατικά μοντέλα της εταιρείας σε έναν ολόκληρο όροφο του Μουσείου, καθώς και video από τα 100 χρόνια στις οθόνες του Μουσείου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από την 15ηΔεκεμβρίου 2014, την ημέρα που η Maserati ξεκινάει τον δεύτερο αιώνα της, έως το τέλος Μαρτίου 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα με την έκθεση για τα 100 χρόνια της Maserati, οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να δουν και την μόνιμη πλέον έκθεση “Made by Hellas”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.