14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 28-31/5 (upd)

By  |  0 Comments

Το 14ο Ιστορικό Ακρόπολις θα διεξαχθεί από τις 28 Μαΐου μέχρι την 31η Μαΐου με την τελετή εκκίνησης από τους πρόποδες της Ακρόπολης στις 15:00. Και το τυπικό κλείσιμο στις 31/5 με την τελετή απονομής στις 11.00.
image
Η έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα λήξει την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. Το παράβολο συμμετοχής για τα Ελληνικά πληρώματα ορίζεται ως εξής:
-Στην Sporting, για όσους λάβουν μέρος και στους δύο αγώνες (ασφάλτινο και χωμάτινο) 1.200 ευρώ, ενώ για τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Απριλίου το παράβολο συμμετοχής μειώνεται στα 900 ευρώ. Και φέτος υπάρχει η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έναν από τους δύο αγώνες, με παράβολο 650 ευρώ. Για τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Απριλίου το παράβολο συμμετοχής μειώνεται στα 500 ευρώ.
-Στα Regularity το παράβολο συμμετοχής για τα Ελληνικά πληρώματα ορίζεται στα 700 ευρώ, το οποίο μειώνεται στα 550 ευρώ για τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Απριλίου.
Δεν περιλαμβάνονται διανυκτερεύσεις και κάθε σκέλος, τρία συνολικά, 28-29-30/5, θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στην Αθήνα.

Η αντίστροφη λοιπόν μέτρηση για την 14η εκδοχή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις έχει ξεκινήσει. Το αρχηγείο (HQ), το γραφείο τύπου και το Service Park θα στεγαστούν στην Αθήνα, με τον φετινό αγώνα να υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, καθώς διέρχεται από «κλασικές» διαδρομές παλαιότερων εποχών.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις προσμετράει σαν δύο αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλλυ της FIA (Sporting), με το ασφάλτινο κομμάτι να αποτελεί τον 6ο και το χωμάτινο σκέλος τον 7ο γύρο του θεσμού. Παράλληλα, προσμετράει και στο Πρωτάθλημα Regularity της FIA.

Ο αγώνας ξεκινάει την Πέμπτη 28 Μαΐου με την καθιερωμένη Πανηγυρική εκκίνηση, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Εν συνεχεία, τα πληρώματα της κατηγορίας Sporting θα κατευθυνθούν σε διαδρομές της Αττικής, για να «ξυπνήσουν» αγωνιστικές μνήμες του παρελθόντος. Την Παρασκευή, οι αγωνιζόμενοι θα διέλθουν από γνωστές και αγαπημένες ασφάλτινες ειδικές της Κορινθίας και της Αττικής. Έπειτα, τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στη βάση τους, προκειμένου το βράδυ της ίδιας μέρας να μετατραπούν σε χωμάτινα, ενόψει του τρίτου σκέλους του αγώνα.

Η τρίτη, χωμάτινη ημέρα, διέρχεται από ακροπολικές διαδρομές των τελευταίων ετών, πέριξ της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την απονομή των επάθλων στο λόφο του Φιλοπάππου, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σε παράλληλη διαδρομή κινείται τις δύο πρώτες ημέρες και η κατηγορία Regularity, ενώ την τρίτη ημέρα δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου, σε διαδρομές κοντά στην Αττική.

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναθέσει η ΕΛΠΑ στο Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ).
Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, http://historic.acropolisrally.gr.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.