6η Γαλλική Αυτοκινητοδρομία

By  |  0 Comments

Για 6η στη συνέχεια χρονιά η ORCA διοργάνωσε την Έκθεση Ιστορικών Γαλλικών Αυτοκινήτων.

Η παρουσίαση έγινε στο θαυμάσιο παραλιακό προάστιο της Βουλιαγμένης με συμμετοχή 42 εκλεκτών αυτοκινήτων Αντίκα, όλα κατασκευασμένα τουλάχιστον προ 30 ετών.

Ο αριθμός των 42 αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών. Π.χ. πέρυσι μετείχαν 38.
Η οργάνωση φέτος έγινε από την ORCA με τη στενή συνεργασία της Ελληνικής Λέσχης Φίλων 2CV και Citroen και βεβαίως, όπως πάντα με τη συμπαράσταση της ΦΙΛΠΑ.

Στην εκδήλωση, που βέβαια έχει και από το παρελθόν τον τίτλο «Γαλλική Αυτοκινητοδρομία» τα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν 2CV όλων των τύπων και συνθέσεων. Από τα ειδικώς προσαρμοσμένα για αγώνα στη Σαχάρα μέχρι αυτά που αγοράσθηκαν στη γαλλική επαρχία για να εξυπηρετούν τους μικρούς πατατοπαραγωγούς.

Μεταξύ αυτών που παρουσιάσθηκαν με τα 2CV τους φυσικά πρώτος και καλύτερος ο Πρόεδρος της Γαλλικής Λέσχης Δημήτρης Αμούργης με το ωραίο τούτο “Charleston”. Επίσης, εκεί ήταν ο Θανάσης Δημητρόπουλος, ο Χρήστος Καναβέτας, ο Απόστολος Ζαμπάκας και άλλοι, χωρίς να ξεχνάμε τις κυρίες Αλεξάνδρα Μάνθου και Μαρία Καλούλη. Όμως νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Λιακόπουλος με το δικό του 2CV από το μακρινό 1954 με στοιχεία ΦΙΛΠΑ 6375. Δεύτερος ο Χρήστος Καλοπίσης με το Fourgonette και τρίτος ο Απόστολος Ζαμπάκας.

france car 2015

Φυσικά υπάρχουν και αυτοκίνητα άλλων γαλλικών εργοστασίων όπως Citroen, Renault κλπ.

Η θαυμάσια και ηλιόλουστη ημέρα, η γαλήνια θάλασσα, το πλήθος των εκλεκτών επισκεπτών με σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια των 2 Λεσχών που οργάνωσαν την εκδήλωση και κυρίως η παρουσία του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου έδωσαν ιδιαίτερη αίγλη στην εκδήλωση. Ασφαλώς το 2016 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και λαμπρότερη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.