F1: Νίκη για Χάμιλτον στην Κίνα

By  |  0 Comments

Στη Σανγκάη ισχύει ο νόμος του Λιούις Χάμιλτον… Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε την τέταρτη νίκη του στο κινεζικό αγώνα (δεύτερη συνεχής) και συνολικά 35η στην καριέρα του, με τις Mercedes να κάνουν το «1-2» καθώς πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Η κυριαρχία του ήταν πάντως αναμενόμενη, καθώς είχε κυριαρχήσει τόσο στις ελεύθερες δοκιμές όσο και στα επίσημα αγωνιστικά. Εκκινώντας λοιπόν σήμερα από την pole position έχασε το προβάδισμα μόνο όταν μπήκε στα πιτς για να αλλάξει λάστιχα και δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου στη διάρκεια της κούρσας.

Έτσι, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο τι θα κάνουν οι δύο Ferrari, καθώς ο Ρόσμπεργκ δεν φαινόταν ικανός να απειλήσει τον Χάμιλτον. Τελικά στην τρίτη θέση κατετάγη ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον ομόσταβλό του στη Σκουντερία, Κίμι Ραϊκόνεν, να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, να πλησιάζει σε απόσταση προσπεράσματος στον 54ο γύρο αλλά τελικά να μην το πραγματοποιεί και να μένει τέταρτος.

Η αιτία είχε να κάνει με το αυτοκίνητο ασφαλείας που εισήλθε στην πίστα στο συγκεκριμένο γύρο, καθώς η μηχανή στην Toro Rosso του 17χρονου Βελγοολλανδού πιλότου Μαξ Φερστάπεν σταμάτησε και το μονοθέσιό του έμεινε στη μέση της πίστας.

Νωρίτερα, στον 11ο γύρο αναγκάστηκε να αφήσει τον αγώνα με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), ενώ έξι γύρους αργότερα η Red Bull του Ντάνιιλ Κβίατ έπιασε φωτιά και στον 52ο γύρο η επαφή της Lotus του Πάστορ Μαλντονάντο με τη McLaren Honda του Τζένσον Μπάτον έφερε τον Μαλντονάντο εκτός κούρσας.

Από εκεί και ύστερα, τις υπόλοιπες έξι θέσεις της βαθμολογούμενης πρώτης δεκάδας κατέλαβαν κατά σειρά οι: Φελίπε Μάσα (Williams Mercedes), Βάλτερι Μπότας (Williams Mercedes), Ρομάν Γκροσάν (Lotus Mercedes), Φελίπε Νασρ (Sauber Ferrari), Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull) και Μάρκους Έρικσον (Sauber Ferrari). Το επόμενο Grand Prix, τέταρτο της χρονιάς, θα γίνει σε μια εβδομάδα, στο Μπαχρέιν.

Πηγή: matrix24.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.