Το Opel Movano Νικητής του Τίτλου Green Van 2015

By  |  0 Comments

Χρυσό μετάλλιο για το Movano: Το van της Opel κέρδισε το βραβείο Green Van 2015, ξεχωρίζοντας από τους 15 αντιπάλους του στην κατηγορία van και μικρών van μέχρι επτά τόνων. Ο συνδυασμός χαμηλής κατανάλωσης λόγω τεχνολογίας BiTurbo, υψηλού ωφέλιμου φορτίου και μεγάλου χώρου φόρτωσης έπεισε την κριτική επιτροπή των περιοδικών VerkehrsRundschau και Trucker φέρνοντάς το στην πρώτη θέση της περιβαλλοντικής κατάταξης.

«Το Movano εντυπωσιάζει με την ευελιξία και τις μεταφορικές του ικανότητες στην καθημερινή επαγγελματική πραγματικότητα. Πέρσι το εφοδιάσαμε με νέους, εξαιρετικούς κινητήρες BiTurbo diesel που βασίζονται σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου. Επομένως, σέβεται το περιβάλλον όσο και την τσέπη σας – μία φιλοσοφία που το ανέδειξε πρώτο στην περιβαλλοντική κατάταξη» δήλωσε περιχαρής ο Steffen Raschig, Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Opel/Vauxhall, μετά την παραλαβή του βραβείου χθες κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που διοργανώθηκε στη Βόννη.

Το Opel Movano ήταν το μόνο στην κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που συγκέντρωσε πάνω από 6.000 περιβαλλοντικές μονάδες, απέχοντας πάνω από 170 μονάδες από το 2ο μοντέλο. Αυτή τη θριαμβευτική νίκη είναι απόλυτα δικαιολογημένη: Ο 2.3 BiTurbo CDTI με 120 kW/163 hp κατανάλωσε μόνο 8,5 lit. diesel / 100 km, που αντιστοιχεί σε 268 grams CO2 / km, στη δοκιμή των VerkehrsRundschau καιTrucker. Η τιμή διαμορφώνεται από τις πραγματικές εκπομπές CO2 συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής καυσίμου (Well-to-Wheel). Το σύστημα Start/Stop που προσφέρεται στάνταρ επηρέασε θετικά το αποτέλεσμα. Επιπλέον, το Movano έχει χώρο φόρτωσης 13 κυβ. μέτρ., χαμηλό απόβαρο και ωφέλιμο φορτίο 1,2 tons. Όλα αυτά καθιστούν το Opel Movano ένα ισορροπημένο, οικολογικό επαγγελματικό εργαλείο, καταξιωμένο με τον τίτλο του ‘Πιο Πράσινου Van του 2015’.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.