Ένα Πρωτοποριακό Θέαμα Κάτω από το Νερό

By  |  0 Comments

Μεσόγειος θάλασσα: από τις πιο επιβλητικές ακτογραμμές του πλανήτη
Ακρωτήριο Σουνίου: μοναδική τοποθεσία που φιλοξενεί το ναό του θαλασσοκράτορα Ποσειδώνα, έναν ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για ένα παγκοσμίως πρώτο εγχείρημα: οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (DK-BEL /Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar / Ελλάδα) σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη (Pelma / Κύπρος) και μία ομάδα από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες*, θα παρουσιάσουν μία υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με υποβρύχιο κοινό.

Σε μία υποθαλάσσια θεατρική σκηνή, δεκατέσσερις επαγγελματίες & ερασιτέχνες καλλιτέχνες (τρία άτομα με αναπηρία & πέντε παιδιά) από Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο θα εκτελέσουν μία υποβρύχια χορογραφία στην παραλία του Ακρωτηρίου του Σουνίου, κάτω από τον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα, στο έσχατο άκρο της Αττικής γης με θέα το Αιγαίο πέλαγος.

Το καινοτόμο project (Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου) που άπτεται μιας καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής κοινωνικής και ανθρωπιστικής διάστασης υποστηρίζεται από τη Δημιουργική Ευρώπη, το Πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020” και τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σαν χορηγός σε αυτή την πρωτοφανή πρωτοβουλία, η Opel θα συμβάλλει στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης παρέχοντας οχήματα για τη διακίνηση των διοργανωτών, συμμετεχόντων και προσκεκλημένων.

Αντανακλώντας τις κοινές ρίζες και τακτικές μας, το project προχωρά σε μία βαθύτερη διερεύνηση πέρα από την αναζήτηση της μοναδικότητας των πολιτισμών μας συγκρίνοντας ομοιότητες και διαφορές.

‘Είμαστε όλοι ίσοι κάτω από το νερό’

´Το Νερό σαν μορφή ενέργειας, σαν κατάσταση της φύσης, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτικές, θρησκείες. Σαν στοιχείο, γεφυρώνει και ενώνει ανθρώπους, χώρες & πολιτισμούς.’

Η καλλιτεχνική έρευνα και μεθοδολογία που αναπτύχθηκε για τους σκοπούς του project συνδέεται με την πολυδιάστατη ταυτότητα της Μεσογείου. Ο υποβρύχιος ηχητικός σχεδιασμός της Escoitar (από τον Enrique Tòmas) θα προσφέρει μία συγκλονιστική εμπειρία ήχου στο κοινό, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια του Γιώργου Γεωργίου θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό εικαστικό σκηνικό. Ο Στέλιος Αποστολόπουλος σκηνοθετεί για την οθόνη μια μοναδική οπτική εμπειρία της υποβρύχιας παράστασης.

Για πρώτη φορά, τρεις τύποι κοινού θα συνυπάρχουν σε μία παράσταση:

  • με καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος 6m
  • με μάσκα/αναπνευστήρα στην επιφάνεια της θάλασσας
  • στην παραλία με ταυτόχρονη αναμετάδοση της παράστασης σε οθόνη

Ημερομηνίες: 25/09/2015 – 27/09/2015

Περιοχή: Αττική
Τόπος: Παραλία, Ακρωτήριο του Σουνίου, Grecotel Cape Sounio
Ώρα: 14.00

Κρατήσεις εισιτηρίων, σύντομα μέσω του www.dropsofbreath.com

*Συνεργαζόμενες χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία , Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.