Έναρξη παραγωγής νέας BMW “7”

By  |  0 Comments

Η νέα, έκτη γενιά της BMW Σειράς 7 θα αρχίσει κατασκευάζεται στο Dingolfing την 1η Ιουλίου. Από το 2008 μέχρι σήμερα, 370.000 οχήματα της προηγούμενης γενιάς κατασκευάστηκαν στο Dingolfing και παραδόθηκαν σε πελάτες σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από το 1977 που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά της Σειράς 7, το εργοστάσιο του Dingolfing έχει κατασκευάσει συνολικά πάνω από 1.6 εκατομμύρια οχήματα. Κύριες αγορές της σήμερα είναι Κίνα, ΗΠΑ, Γερμανία, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ποικιλία κινητήρων, αποχρώσεων και επιλογών πελατών, μπορούν να κατασκευαστούν αμέτρητες εκδόσεις του μοντέλου (μέχρι 1070). Σχεδόν καμία BMW Σειρά 7 που φεύγει από τη γραμμή συναρμολόγησης του Dingolfing δεν μοιάζει με την άλλη.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους εργαζόμενους εν όψει της έναρξης παραγωγής στο Dingolfing, ο Harald Krüger, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της BMW AG, δήλωσε: «Το νέο μοντέλο δείχνει όλες τις δυνατότητες της ομάδας εξέλιξης και των σχεδιαστών μας στον τομέα της καινοτομίας, αλλά και την εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από την παραγωγή της ναυαρχίδας μας εδώ στο Dingolfing. Έχουμε επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο τα τελευταία τρία χρόνια μόνο για το σκοπό αυτό. Το εργοστάσιο έχει προσαρμοστεί και είναι πανέτοιμο προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέλλοντος με νέες τεχνολογίες όπως τα ανθρακονήματα (carbon fibre) και η ηλεκτροκίνηση. Αυτό αντιπροσωπεύει μία σαφή δέσμευση από πλευράς του BMW Group τόσο απέναντι στη high-tech μονάδα παραγωγής του Dingolfing όσο και στη Γερμανία».

Ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους και μεταφορά τεχνολογίας από τη BMW i

Η νεότερη έκδοση του πολυτελούς sedan ανοίγει δρόμους για ποικίλες καινοτομίες σε τομείς όπως δυναμική συμπεριφορά, άνεση, ευφυής συνδεσιμότητα και έλεγχος, υπό το πλαίσιο μιας ‘ολοκρατικής’ φιλοσοφίας ελαφρού βάρους: διαφορετικά υλικά συνδυάζονται επιλεκτικά για να διασφαλίζουν βέλτιστα χαρακτηριστικά επιδόσεων και ελαφρύ βάρος. Για παράδειγμα, πανάλαφρο, high-tech πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) χρησιμοποιείται στην καμπίνα επιβατών. Το ανθρακόνημα είναι περίπου 30% ελαφρύτερο από το αλουμίνιο και 50% ελαφρύτερο από το ατσάλι. Η μοναδική δομή αμαξώματος, γνωστή και σαν “carbon core”, βασίζεται σε τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW i, η οποία βοηθά στη βελτιστοποίηση του βάρους των οχημάτων καθώς και στην αντοχή και ακαμψία των υλικών. Σαν αποτέλεσμα, μειώνονται σημαντικά οι τιμές κατανάλωσης και ρύπων, και παράλληλα βελτιώνονται οι οδηγικές επιδόσεις και τα επίπεδα άνεσης. Τα νέα μοντέλα της Σειράς 7 ζυγίζουν μέχρι 130 kg λιγότερο από της προηγούμενης γενιάς.

Πρωτοπόρος στην παραγωγή ανθρακονημάτων σε μεγάλη κλίμακα

Η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο του πυρήνα της γκάμας του BMW Group που χρησιμοποιεί ανθρακόνημα βιομηχανικής παραγωγής σε συνδυασμό με ατσάλι μέγιστης αντοχής και αλουμίνιο στη δομή του αμαξώματος. Ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται στα τόξα οροφής, την ενίσχυση του πλαισίου οροφής, τις κολόνες B και C,τα μαρπσιέ, το κεντρικό τούνελ και το πίσω ράφι. Η εταιρία ωφελείται από τη γνώση που έχει αποκτήσει μέσα από την εξέλιξη και παραγωγή μοντέλων BMW i. Για πρώτη φορά, το BMW Group χρησιμοποιεί δύο καινοτόμες και πολύ αποδοτικές διαδικασίες στην παραγωγή της BMW Σειράς 7 στο Dingolfing: υγρό και υβριδικό πρεσάρισμα.

Κατά το υγρό πρεσάρισμα, τα πλέγματα ή τα υφάσματα των ανθρακονημάτων εμποτίζονται με ρητίνη, πρεσάρονται σε τρισδιάστατα καλούπια ενώ είναι ακόμα υγρά και μετά ακολουθεί η διαδικασία σκλήρυνσης. Η στεγνή προδιαμόρφωση, γνωστή από τη διαδικασία Resin Transfer Moulding (RTM), δεν είναι πλέον απαραίτητη. Κατά το υβριδικό πρεσάρισμα τα εμποτισμένα με ρητίνη υγρά υφάσματα των ανθρακονημάτων, τοποθετούνται στο καλούπι μαζί με ένα ατσάλινο φύλλο και μετά ακολουθεί το πρεσάρισμα και η σκλήρυνση. Με αυτό τον τρόπο γίνεται συγκόλληση των ατσάλινων και ανθρακονημάτων υλικών για τη δημιουργία ενός υβριδικού εξαρτήματος. Τα υβριδικά εξαρτήματα είναι ελαφρά, αλλά προσφέρουν μέγιστη ακαμψία και εξαιρετική συμπεριφορά στις συγκρούσεις. Και οι δύο διαδικασίες επιτρέπουν πολύ οικονομική παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα αρκετών χιλιάδων ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων την ημέρα, από συμπαγή συστήματα και σύντομους κύκλους παραγωγής.

Ο Josef Kerscher, υπεύθυνος του εργοστασίου του Dingolfing δήλωσε: «Οι προετοιμασίες μας για την έναρξη παραγωγής της νέας BMW Σειρά 7 έχουν εντατικοποιηθεί. Κατασκευάζουμε τη ναυαρχίδα της μάρκας BMW και την τεχνολογική πλατφόρμα επί 40 χρόνια σχεδόν στο Dingolfing. Είναι τιμή και προνόμιο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κορυφαία ποιότητα στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Το μυστικό αυτής της επιτυχίας βρίσκεται στην εμπειρία και τη γνώση πολλών δεκαετιών από την παραγωγή premium αυτοκινήτων και τους άριστα καταρτισμένους και αφοσιωμένους υπαλλήλους μας. Οι δομές και οι νέες τεχνολογίες παραγωγής για τα εξαρτήματα είτε ελαφρού βάρους ή ηλεκτροκίνησης που εξελίχθηκαν για τη νέα BMW Σειρά 7  θα ωφελήσουν και άλλα μοντέλα που κατασκευάζονται στο Dingolfing».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.