Νέο Volvo XC90: Πρόσθετη βάρδια εργασίας για τη μεγάλη ζήτηση

By  |  0 Comments

•      Η Volvo Cars έχει εισάγει τρίτη βάρδια εργασίας στο εργοστάσιο της Τορσλάντα στη Σουηδία προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για το Νέο XC90

•      Ξεπερνούν τις 36.000 οι παραγγελίες για το Νέο XC90 σε παγκόσμιο επίπεδο

Η ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως για το Νέο Volvo XC90, οδήγησε τους υπεύθυνους της Volvo Cars να εισάγουν μία επιπλέον βάρδια εργασίας στο εργοστάσιο της Τορσλάντα (Torslanda), προάστιο του Γκέτεμποργκ, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο. Η τρίτη βάρδια κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να καλυφθούν οι περισσότερες από 36.000 παραγγελίες που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η σουηδική μάρκα για το Νέο XC90. 

Αρχικά, με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις η Volvo Cars υπολόγιζε ότι η μεγάλη αποδοχή που γνώρισε το Νέο XC90 πριν ακόμα λανσαριστεί, θα απαιτούσε επιπλέον προσωπικό περίπου 1.300 ατόμων. Στην πορεία, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε σχεδόν 1.500, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να κριθούν ακόμα περισσότεροι ως απαραίτητοι! Εκτός από το νέο προσωπικό της Volvo Cars, η προσθήκη της τρίτης βάρδιας δημιούργησε επιπλέον νέες θέσεις εργασίας σε «δορυφορικές» επιχειρήσεις, όπως προμηθευτών και άλλων συνεργατών, όχι μόνο στο Γκέτεμποργκ αλλά στην ευρύτερη Δυτική Σουηδία. Μετά την τελευταία επέκταση, η Volvo Cars απασχολεί συνολικά περίπου 17.300 άτομα στη Σουηδία, με 13.500 μόνο στο Γκέτεμποργκ, ενώ 4.800 από αυτούς εργάζονται στο εργοστάσιο της Τορσλάντα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του νέου μας μοντέλου, που μάς έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε τόσες προσλήψεις στο εργοστάσιο της Τορσλάντα», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Αυτό είναι μόνο η αρχή – θα λανσάρουμε μια ολόκληρη σειρά νέων μοντέλων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πολλά από τα οποία θα παράγονται εδώ, στην Τορσλάντα».

Το Νέο XC90 αποτελεί το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζει η Volvo με τις δυνατότητες που της προσφέρει η νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product ArchitectureSPA) στην κατασκευή των οχημάτων και που θα αποτελέσει τη βάση για μια ολόκληρη γκάμα νέων μοντέλων στο άμεσο μέλλον. Η SPA, μαζί με την επέκταση του εργοστασίου της Τορσλάντα, αποτελούν κομμάτι της επένδυσης ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις, την οποία ξεκίνησε να υλοποιεί η σουηδική μάρκα το 2014!

Το εργοστάσιο της Τορσλάντα θα παράγει αρκετά από τα νέα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, κάτι που σημαίνει μια μακροπρόθεσμη ανάγκη επέκτασης της παραγωγής. Αυτή τη στιγμή στην Τορσλάντα κατασκευάζονται τα μοντέλα Volvo S60, S80, V60, V70,XC70 και XC90.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.