Ο Αρ. Αραβανής CEO Continental Europe της Inchcape

By  |  0 Comments

O κ. Stefan Bomhard Group CEO της Inchcape plc(*) ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικές αλλαγές, που αφορούν στο ρόλο και τις αρμοδιότητες των Μελών της Διοικητικής Ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ αυτών και με απόλυτη επικέντρωση σε κάθε δραστηριότητα ξεχωριστά, σημαντικό μέρος της νέας διεθνούς οργάνωσης του Ομίλου αποτελεί και η ανακοίνωση πως ο κ. Αριστείδης Αραβανής αναλαμβάνει τη θέση CEO Continental Europe της Inchcape.

Ο κ. Αριστείδης Αραβανής, μέχρι σήμερα έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών της Inchcape(**) στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Στην ελληνική αγορά έχει αναλάβει, με απόλυτη επιτυχία, την ευθύνη εισαγωγής-διανομής και λιανικών πωλήσεων των προϊόντων και υπηρεσιών Toyota & Lexus και, επιπρόσθετα, την ευθύνη για τις δραστηριότητες των εταιριών Χρηματοδότησης (Unitfin/Tefin), Ασφαλιστικών Υπηρεσιών (British Providence) και Χρονομίσθωσης Αυτοκινήτων (Eurolease).   Παράλληλα, με τα καθήκοντα του στην Ελλάδα, ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία τα δύο τελευταία χρόνια την ευθύνη των δραστηριοτήτων της Inchcape plc στις αγορές της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και F.Y.R.O.M.

Ο κ. Stefan Bomhard, με αφορμή τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση της Inchcape δήλωσε, μεταξύ άλλων: «…ο κ. Αραβανής έχει επιτύχει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, εξαιρετικές επιδόσεις, παρά το ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον των αγορών που είχε στην ευθύνη του. Θεωρώ επίσης πως η διανομή των κορυφαίων μαρκών, Toyota και Lexus, στην Ευρωπαϊκή αγορά, κερδίζουν ακόμα περαιτέρω μέσα από το πλεονέκτημα της ενιαίας εικόνας και εκπροσώπησης της ΤΟΥΟΤΑ στην Ευρώπη –μιας μάρκας που παγκόσμια βρίσκεται συνεχώς σταθερά στην πρώτη θέση.

 

Επιπρόσθετα, μέσα από την εμπειρία και γνώση του κ. Αραβανή είμαστε βέβαιοι πως θα εφαρμοστούν οι καλύτερες επιχειρηματικές πρακτικές στην ευρωπαϊκή αγορά, οι οποίες αναμφισβήτητα θα οδηγήσουν σε αύξηση μεριδίου αγοράς, αλλά και σε κορυφαίους δείκτες και υψηλότερα στάνταρντς στην απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών μας»

Mε την νέα οργανωτική δομή, η Inchcape plc αποσκοπεί στην επίτευξη των στόχων της στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Ευρώπης, καθώς και στην εξασφάλιση της υπεροχής της και της περαιτέρω μελλοντικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων Εισαγωγής και Λιανικών Πωλήσεων της στην Ευρωπαϊκή ‘Ηπειρο.

Ο κ. Αριστείδης Αραβανής είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ιδιαίτερη εμπειρία στον τομέα της χρηματοοικονομικής διεύθυνσης.

Ο κ. Αραβανής, ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρία Bebelac Hellas ως Προϊστάμενος Εισαγωγών, και συνέχισε στην εταιρία Fulgor ως Διευθυντής Xρηματοοικονομικού και στην Banque Nationale de Paris ως Senior Corporate Marketing Officer.

Στην Τoyota Eλλάς προσελήφθη ως Treasurer το 1991, ενώ το 1994 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της Tefin, της εταιρίας χρηματοδοτήσεων που είχε από κοινού συστήσει η Toyota Ελλάς με την Τράπεζα EFG Eurobank.  Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην παραπάνω θέση, η Tefin αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη εταιρία χρηματοδοτήσεων στον κλάδο του αυτοκινήτου στη χώρα μας.

Τον Φεβρουάριο του 2000, ο κ. Αραβανής επέστρεψε στη Toyota Ελλάς αναλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Διευθυντή και στη συνέχεια του Αναπληρωτή Διευθύνοντος  Συμβούλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

Τον Αύγουστο του 2005, ο κ. Αραβανής, προήχθη σε Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τoyota Eλλάς αβεε έχοντας την ευθύνη του τομέα Διανομής συνολικά περιλαμβάνοντας εκτός της Toyota Ελλάς και τις λοιπές εταιρείες της Ιnchcape στην Ελλάδα (Incredit, Eurolease, British Providence και Inchcape Insurance).

Tον Ιούλιο του 2009, ο κ. Αραβανής με την νέα ιδιότητα ως  Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Τoyota Eλλάς αβεε και επιπλέον των καθηκόντων της προηγούμενης θέσης του, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη και του Τομέα Λιανικών Πωλήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έγινε μέλος του Group Executive Committee της Inchcape plc στη Μεγ. Βρετανία.   Το 2013 προάγεται σε διευθύνοντα σύμβουλο (MD) Ελλάδος και Βαλκανίων διευθύνοντας τις δραστηριότητες της Inchcape σε Βουλγαρία, Ρουμανία και τα Σκόπια.

Aπό τον Ιούλιο του 2015, επιπλέον των σημερινών αρμοδιοτήτων του, ο κ. Α. Αραβανής προάγεται στη θέση του CEO Continental Europe της Inchcape, αναλαμβάνοντας και τις αγορές του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Αραβανής είναι μέλος του Γ.Σ του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων  & Βιομηχανιών) καθώς και του  Δ.Σ. του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών) και του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων). Επίσης, διετέλεσε  Πρόεδρος της εταιρίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας από την ίδρυση της μέχρι το 2006.

Γεννημένος το 1957, ο κ. Αραβανής είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Σημειώσεις:

(*)         Η Inchcape plc είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ομίλους διανομής αυτοκινήτων στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 26 αγορές, αντιπροσωπεύοντας κορυφαίους κατασκευαστές. Οι δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνουν εισαγωγές και διανομή, εμπορία νέων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ηλεκτρονικό εμπόριο αυτοκινήτων και χρηματοδοτικές υπηρεσίες όπως χρηματοδότηση αντιπροσώπων και τελικών καταναλωτών, ασφάλιση και leasing.

(**)       Στην Ελλάδα, εκτός από την Τoyota Eλλάς, η παρουσία των υπολοίπων εταιριών της Inchcape έχουν ως στόχο την ικανοποίηση όλου του φάσματος των σύνθετων αυτοκινητιστικών αναγκών (λιανική πώληση αυτοκινήτων–“πόλις”, μακροχρόνιες μισθώσεις-Eurolease, ασφάλιση-British Providence, χρηματοδότηση-Tefin/Unitfin, εκτεταμένη εγγύηση-Inchcape Insurance).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.