Από το cockpit της BMW Z4 GT3 στο χειρήλατο ποδήλατο

By  |  0 Comments

Τέλειο ξεκίνημα για τον εργοστασιακό οδηγό της BMW και πρεσβευτή Μάρκας BMW Alessandro Zanardi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραποδηλασίας Δρόμου UCI (Para-cycling Road World Championship) 2015 στο Nottwil (Ελβετία): ο 48-χρονος και η Ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον τίτλο τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο άθλημα της ομαδικής σκυταλοδρομίας. Ο Zanardi ταξίδεψε στην Ελβετία απευθείας από το Spa-Francorchamps, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο έτρεξε στον πρώτο του 24-ωρο αγώνα με τη BMW Z4 GT3. Στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο, ο Zanardi και οι συναθλητές του Vittorio Podestà και Luca Mazzone ολοκλήρωσαν έξι γύρους του σιρκουί των 2,9 km σε 31: 13 λεπτά, καλύπτοντας συνολική απόσταση 17,4 km. Διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού με σαφή διαφορά 1:11 λεπτών από την Αμερικανική ομάδα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο δόθηκε στους Ελβετούς.

«Οφείλω να παραδεχτώ ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου είναι ακόμα στη BMW Z4 GT3, αφού ο 24ωρος αγώνας ήταν από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες της ζωής μου. Αλλά σύντομα το υπόλοιπο κομμάτι επικεντρώθηκε στο Nottwil», δήλωσε ο Zanardi. «Τις τρεις τελευταίες ημέρες κατάφερα να ανακτήσω δυνάμεις και χαίρομαι που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου στην κατάκτηση του τίτλου του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκυταλοδρομίας. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες σήμερα, με βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά καταφέραμε να μείνουμε μακριά από προβλήματα, που δεν ήταν τόσο εύκολο. Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και με αναπτερωμένο το ηθικό για τις επόμενες ημέρες. Νιώθω πραγματικά καλά και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω στη συνέχεια».

Τις επόμενες ημέρες, ατομικοί αγώνες της κατηγορίας MH5 (handcycle ανδρών) έχουν προγραμματιστεί για τον Zanardi. Την Παρασκευή, θα πρέπει να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του στην Ατομική Χρονομέτρηση (ΙΤΤ – individual time trial), έναν αγώνα που κέρδισε το 2013 και το 2014. Την Κυριακή, ο Zanardi θα συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου MH5. Έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον αγώνα δρόμου το 2013 ενώ πέρσι τερμάτισε δεύτερος. Τα αποτελέσματα του φετινού UCI Para-cycling Road World Championship προσμετρούν στην κατάταξη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Rio de Janeiro.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.