BMW ConnectedDrive: Συνδεσιμότητα για ασφάλεια και άνεση

By  |  0 Comments

Η συνδεσιμότητα μεταξύ οδηγού, οχήματος και εξωτερικού κόσμου γίνεται όλο και σημαντικότερη. Η BMW γρήγορα αναγνώρισε την τάση και σήμερα κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο στον τομέα αυτό. Το διαπιστώσαμε κατά την δημοσιογραφική παρουσίαση των σχετικών υπηρεσιών που διοργάνωσε το BMW Group Hellas στις εγκαταστάσεις του BMW Training Centre στον Ασπρόπυργο.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού και ψηφιακές υπηρεσίες και χαρακτηριστικά συγκεντρώνονται υπό την ομπρέλα του BMW ConnectedDrive και αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης στο ταξίδι. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2015, η BMW αποδεικνύει ότι είναι από τους πρωτοπόρους στον τομέα αυτό με πολυάριθμα νέα χαρακτηριστικά και προεκτάσεις για την υπάρχουσα πληθώρα εφαρμογών. Περιλαμβάνονται το νέο BMW ConnectedDrive App, το BMW Remote Cockpit, το ταχύτατο WiFi hotspot, αυτόματη ενημέρωση χαρτών πλοήγησης, έξυπνη ενσωμάτωση σπιτιού και Remote Control Parking, μαζί με ευφυή συστήματα υποστήριξης οδηγού σχεδιασμένα για να αυξήσουν της ασφάλεια που κάνουν το ντεμπούτο τους στη νέα BMW Σειρά 7 .
Τα δύο γίνονται ένα: το νέο BMW ConnectedDrive App. Η BMW ενώνει τις μέχρι πρότινος ανεξάρτητες εφαρμογές BMW Connected App και BMW Remote App στο νέο κεντρικό BMW ConnectedDrive App που είναι έτοιμο για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 7. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα υπάρχει μία εφαρμογή που θα καλύπτει όλες τις λειτουργίες και όλα τα μοντέλα BMW – με κινητήρες καύσης και υβριδικά συστήματα κίνησης. Επομένως, οι οδηγοί BMW θα μπορούν να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε Υπηρεσίες και εφαρμογές του BMW ConnectedDrive από το εξωτερικό του οχήματος, οποιαδήποτε στιγμή, μέσω του δικού τους Apple iPhone ή Android smartphone. Επιπλέον, θα υπάρχει μία νέα, απλούστερη και πιο ασφαλής διαδικασία εγγραφής στη διαδικτυακή πύλη πελατών BMW καθώς και ταχύτερη ενεργοποίηση των Remote Services.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής BMW ConnectedDrive App είναι η σύνδεση μεταξύ του smartphone και του συστήματος πλοήγησης BMW. Αυτό σημαίνει ότι συχνοί προορισμοί και διευθύνσεις προσωπικών επαφών θα μπορούν να αποθηκεύονται γρήγορα σαν αγαπημένα. Οι προορισμοί μπορούν επίσης να αποστέλλονται απευθείας από το Google Maps ή μέσω της εφαρμογής iPhone Maps app. Στην αρχή ή το τέλος του ταξιδιού, το smartphone μπορεί να χρησιμοποιείται πρόσθετα για την πλοήγηση των πεζών, π.χ. περπάτημα μέχρι το εστιατόριο ή ένα κατάστημα στον πεζόδρομο και επιστροφή στο παρκαρισμένο όχημα. Έτσι η εμπειρία πλοήγησης BMW συνεχίζεται και εκτός αυτοκινήτου.

_KF_1452

 

Επιπλέον, η εφαρμογή
BMW ConnectedDrive App δηλώνει εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες και τα
παράθυρα κλειστά και προβάλλει την υπόλοιπη αυτονομία του οχήματος.
Πιστοποιημένες Εφαρμογές BMW όπως Spotify, GoPro, Deezer και Napster
μπορούν επίσης να ενεργοποιούνται απευθείας από το BMW ConnectedDrive
App, επιτρέποντας στους οδηγούς BMW να ελέγχουν και τις αγαπημένες
τους εφαρμογές – που έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση μέσα στο αυτοκίνητο
– με το iDrive Controller και να τις βλέπουν στην Οθόνη Ελέγχου (Control
Display) οποιαδήποτε στιγμή. Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, η νέα BMW
Σειρά 7 θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ασύρματη σύνδεση smartphone
χρησιμοποιώντας τεχνολογία Bluetooth και για τις λειτουργίες αυτές.
Πύλη πελατών BMW ConnectedDrive με Remote Cockpit.
Σε αποκλειστικότητα για τη νέα BMW Σειρά 7, το νέο Remote Cockpit
διατίθεται στο “My BMW ConnectedDrive”, την πύλη για πελάτες
BMW ConnectedDrive. Εδώ ο πελάτης βρίσκει χρήσιμες πληροφορίες για την
τρέχουσα κατάσταση του οχήματός του, όπως χιλιομετρική κάλυψη και
υπόλοιπη αυτονομία, τρέχουσες απαιτήσεις συντήρησης, μηνύματα Check
Control και αν οι πόρτες είναι κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά. Η
τρέχουσα θέση του οχήματος εμφανίζεται επίσης, μαζί με τις τοπικές καιρικές
συνθήκες και τα τοπικά χαρακτηριστικά του οχήματος. Τα Remote Services
μπορούν να ενεργοποιούνται και να εκτελούνται από το τμήμα “Control”.
Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, η θερμοκρασία της καμπίνας μπορεί να
ρυθμίζεται εκ των προτέρων για μία προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης, η
πόρτα του οδηγού να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει από απόσταση και να
ενεργοποιείται η κόρνα του αυτοκινήτου ή το σινιάλο των προβολέων.
Η θέση του αυτοκινήτου απεικονίζεται σε ένα χάρτη μαζί με την τρέχουσα
κατάσταση της κυκλοφορίας. Επίσης μπορεί να γίνει αναζήτηση σημείων
ενδιαφέροντος και η αποστολή τους απευθείας στο αυτοκίνητο. Η φιλοσοφία
σχεδιασμού και ελέγχου του Remote Cockpit είναι εμπνευσμένη από τα
γραφικά της Οθόνης Ελέγχου του οχήματος και τις Εφαρμογές
BMW ConnectedDrive. Η χρηστικότητα έχει βελτιστοποιηθεί για PCs και
mobile χρήση σε smartphone και tablet browsers. Επιπλέον, το Remote
Cockpit ενσωματώνεται στη νέα Εφαρμογή BMW ConnectedDrive.
Πολύ γρήγορο WiFi hotspot σε μοντέλα BMW
Από τον Ιούλιο του 2015, οι πελάτες BMW μπορούν να μετατρέπουν τα
αυτοκίνητα από διάφορες σειρές μοντέλου σε ένα WiFi hotspot όταν
εφοδιάζονται με Σύστημα Πλοήγησης Professional και ενσωματωμένη κάρτα
SIM. Με αυτό τον τρόπο οι επιβάτες μπορούν να σερφάρουν χρησιμοποιώντας το γρήγορο δίκτυο LTE με μέχρι δέκα κινητές συσκευές και ταχύτητες έως 100 Mbit/s. Η υπηρεσία μπορεί να ‘κλείνεται’ online απευθείας με τον πάροχο του κινητού τηλεφώνου. Παρατηρείται μία συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ευρυζωνικό internet μέσα στο αυτοκίνητο για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας δεδομένων, όπως για παράδειγμα μουσικής και video streaming. Με το WiFi hotspot, η BMW προσφέρει τώρα την απαραίτητη τεχνική υποδομή για εγγυημένη πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο internet για κινητές συσκευές, οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

_KF_1530
Αυτόματες ενημερώσεις χαρτών πλοήγησης
Με το BMW ConnectedDrive τώρα επίλεκτα μοντέλα BMW που εφοδιάζονται με σύστημα Πλοήγησης Professional μπορούν να λαμβάνουν τακτικές, αυτόματες ενημερώσεις χαρτών. Τα δεδομένα χαρτών μεταφέρονται ασύρματα μέσω του δικτύου κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη κάρτα SIM του οχήματος και η εγκατάσταση γίνεται αυτόματα. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να πληρώσει τέλη άδειας χρήσης και δεν χρεώνεται με κόστος μεταφοράς δεδομένων για τα πρώτα τρία χρόνια.
Με αυτό το σύστημα οι χάρτες πλοήγησης ενημερώνονται αυτόματα μέχρι τέσσερις φορές το χρόνο, καταργώντας τις απαρχαιωμένες βάσεις δεδομένων. Οι ενημερωμένοι χάρτες πλοήγησης φροντίζουν να ενημερώνουν το σύστημα για νέους δρόμους και νέες διατάξεις της κυκλοφορίας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν επίσης να αξιοποιούνται για αποτελεσματικό προγραμματισμό διαδρομών όπως και οι πληροφορίες μπορούν να μεταδίδονται στο ηλεκτρικό σύστημα για χρήση στην προνοητική διαχείριση ενέργειας.
Όλες οι λειτουργίες πλοήγησης παραμένουν πλήρως διαθέσιμες όσο διαρκεί η ενημέρωση. Η περιοχή για τις αυτόματες ενημερώσεις χαρτών μπορεί να αλλάζει περαιτέρω στην πύλη πελατών BMW ConnectedDrive, για παράδειγμα μετά από μετάβαση σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Μοντέλα BMW άριστα ενσωματωμένα στο Smart Home
Η εφαρμογή smartphone Smart Home της Deutsche Telekom επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών Smart Home από το κινητό τηλέφωνο. Μπορεί να συνδέεται στο λειτουργικό σύστημα μοντέλων BMW και BMW i χάρη στη διεπαφή A4A (Apps for Automotive) που εξελίχθηκε σε συνάρτηση με το BMW ConnectedDrive, ενώ επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτων στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος. Πέραν του ότι παρουσιάζει το περιεχόμενο του smartphone στο μόνιτορ του οχήματος BMW, επιτρέπει τον
έλεγχο όλων των λειτουργιών διαισθητικά, εύκολα και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τα iDrive Controller και Control Display.
Με το σενάριο “Coming Home” το ‘έξυπνο σπίτι’ είναι πανέτοιμο για την άφιξη των πελατών BMW (π.χ. ρυθμίζοντας την κατάλληλη θερμοκρασία των δωματίων) μόλις ο οδηγός εισάγει τη διεύθυνση του σπιτιού σαν προορισμό στο σύστημα πλοήγησης BMW. Οι οδηγοί BMW θα μπορούν επιπλέον να θέτουν σε λειτουργία προσωπικές ηλεκτρικές συσκευές στο έξυπνο σπίτι τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επιπλέον, θα μπορούν να ανακαλούν συγκεκριμένες πληροφορίες μέσω του iDrive Controller, και να ελέγχουν εάν η εμπρός πόρτα είναι κλειδωμένη ή ένα παράθυρο ανοιχτό. Όλα τα μοντέλα με προαιρετικές Υπηρεσίες ConnectedDrive ή Εφαρμογές BMW επιτρέπουν τώρα τη χρήση της εφαρμογής Smart Home μέσα στο αυτοκίνητο.
Παράλληλα, η BMW συνεχίζει την τεχνολογική εξέλιξη της διεπαφής A4A. Στο μέλλον, οι πρώτες εφαρμογές τρίτων πιστοποιημένες για τη BMW θα διατίθενται για smartphones χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Android. Αρχικά, έμφαση θα δοθεί σε εφαρμογές ψυχαγωγίας όπως Spotify και iHeart Radio Auto.

_KF_1619

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.