Ford Mustang: Παγκόσμιο Bestseller στην Κατηγορία

By  |  0 Comments

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν αναδείξει τη Ford Mustang σε bestseller στη σπορ κατηγορία το πρώτο μισό της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων αυτοκινήτων της IHS.

Σε όλο τον κόσμο ταξινομήθηκαν 76.124 οχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015* – αύξηση 56% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

«Οι πελάτες στην Ευρώπη και τις RHD αγορές ανά τον κόσμο περίμεναν πάνω από 50 χρόνια για την επίσημη εμπειρία Mustang, επομένως δεν μας εκπλήσσει η τεράστια ζήτηση που παρατηρείται σε αυτές τις περιοχές,» δήλωσε ο Stephen Odell, executive vice president, Global Marketing, Sales & Service. «Κατέκτησε την καρδιά των πελατών σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να γίνει παγκόσμιο bestseller στη σπορ κατηγορία.»

Οι πρώτες πωλήσεις αναδεικνύουν στην Ευρώπη  σε δημοφιλέστερες τις εκδόσεις fastback και cabrio και τις εξωτερικές αποχρώσεις Race Red και Magnetic Grey (και οι δύο έχουν το 21% των συνολικών πωλήσεων). Οι Ευρωπαίοι αγοραστές fastback προτιμούν την Race Red (24%) και οι πελάτες cabrio αντίστοιχα την Magnetic Grey (32%).

Οι 3 από τους 4 Ευρωπαίους μέχρι σήμερα επιλέγουν μοντέλα fastback (72%) και οι 2 στους 3 αγοραστές προτίμησαν τον κινητήρα 5.0 lit V8 της Ford που αποδίδει 421 PS (64%).

Η προτίμηση των Ευρωπαίων οδηγών στα κιβώτια κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα, με το 51% να επιλέγει εξατάχυτο μηχανικό και το 49%) εξατάχυτο αυτόματο. Ωστόσο, το αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται πιο δημοφιλές μεταξύ των αγοραστών του 5.0-lit V8 (57%) και μεγαλύτερη προτίμηση στη μηχανική έκδοση δείχνουν οι πελάτες του 2.3 EcoBoost 317 PS (65%).

Οι πρώτες δεξιοτίμονες Mustang (RHD)

Η παραγωγή της RHD Mustang θα πραγματοποιείται στο Εργοστάσιο του Flat Rock, Mich., ΗΠΑ, συνεχίζοντας το πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμα στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Η Ford Mustang διατίθεται τώρα σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Με την προσθήκη μιας RHD Mustang στην παγκόσμια προϊοντική γκάμα της Ford, θα μπορεί να εξάγεται σε πάνω από 25 πρόσθετες αγορές σε όλο τον κόσμο, όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία καθώς και Κύπρο, Μάλτα και κάποια από τα νησιά της Καραϊβικής.

Ηγέτης στις παγκόσμιες πωλήσεις

Οι πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ασία ξεκίνησαν τον περασμένο χειμώνα και οι Mustang έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις Ευρωπαϊκές αγορές φέτος το καλοκαίρι.

Νέοι αγοραστές οδηγούν την αύξηση πωλήσεων στις ΗΠΑ, κυρίως σε περιοχές όπως η Ν. Καλιφόρνια – η μεγαλύτερη αγορά σπορ αυτοκινήτων της χώρας, σύμφωνα με την IHS – όπου οι λιανικές πωλήσεις Mustang έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος.

Και ενώ η Mustang κάνει για πρώτη φορά την είσοδό της στην Κινεζική αγορά, είναι ήδη ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ μοντέλα της περιοχής, με τις υψηλότερες πωλήσεις να καταγράφονται σε Πεκίνο, Γκουανγκντόγκ και Σαγκάη.

Τα αυτοκίνητα αρχίζουν να φτάνουν στα καταστήματα των εμπόρων στην Ευρώπη, με τις αγορές όπως η Μ. Βρετανία να ανυπομονούν για την παράδοση των πρώτων RHD μοντέλων. Σχεδόν 2.000 παραγγελίες Ford Mustang έχουν γίνει στη Μ. Βρετανία από τον Ιανουάριο. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το Νοέμβριο, με διασφαλισμένο έξτρα αριθμό οχημάτων προκειμένου να καλυφθεί η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση.

Η πρόβλεψη πελατών για τη Mustang στην Ευρώπη ήταν εμφανής πέρσι όταν η Ford άνοιξε τη λίστα προ-παραγγελιών για 500 οχήματα Mustang κατά τη διάρκεια του Τελικού του UEFA Champions League 2014. Η λίστα γέμισε μέσα σε λίγα λεπτά. Πάνω από 8.000 Mustangs έχουν πουληθεί στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

Μία ακόμα αγορά RHD που ανυπομονεί για τις Mustang είναι η Αυστραλία, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 3.000 παραγγελίες. Τετρακόσιες παραγγελίες για RHD εκδόσεις έχουν γίνει στη Ν. Ζηλανδία όπου οι παραδόσεις στους πελάτες ξεκινούν φέτος το φθινόπωρο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.