Νικητές οι Φιλιππίδης- Μαχαίρας στο 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

By  |  0 Comments

Την πρώτη του νίκη στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πέτυχε ο Γιώργος Φιλιππίδης στο 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Έχοντας δίπλα του για πρώτη φορά τον Λεωνίδα Μαχαίρα, ο οδηγός του Mitsubishi Lancer Evo IX που προετοιμάζει η SMSport του Λευτέρη Σωτήρχου, ήταν αποτελεσματικός στον μοναδικό αγώνα του θεσμού που διεξάγεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε μουδιασμένα, καθώς έχασε πολύτιμο έδαφος εξαιτίας λάθους επιλογής ελαστικών στις πρωινές διαδρομές: «Το πρωί χρησιμοποιήσαμε ελαστικά τα οποία πιστεύαμε θα μας βοηθούσαν στα σημεία που θα συναντούσαμε χώμα από τις μπούκες. Ωστόσο, αυτή η επιλογή μας αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς χάσαμε έδαφος. Στο δεύτερο loop, επιλέξαμε ελαστικά σλικ που ταίριαζαν καλύτερα με τις απαιτήσεις του αγώνα και μπορέσαμε να ανακάμψουμε», τόνισε. Ο 38χρονος οδηγός αντεπιτέθηκε στην 3η Ε.Δ. καλύπτοντας αρκετό από το χαμένο έδαφος, πλησιάζοντας την κορυφή.

Ο ταχύτερος χρόνος στην επόμενη ειδική του Χολομώντα, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των μέχρι πρότινος συνδιεκδικητών της νίκης Ν. Καρπάνου-Δ. Καρπάνου και Καλούδη- Τοπούζη, έφεραν το δίδυμο των Φιλιππίδη-Μαχαίρα στην κορυφή του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ., στην οποία παρέμειναν μέχρι τέλους: «Δυστυχώς οι επικεφαλής εγκατέλειψαν στα μισά του αγώνα και δεν είχαμε τη μάχη που θα θέλαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι όμως, καθώς αποκτήσαμε σημαντική εμπειρία στην άσφαλτο, που σίγουρα θα μας βοηθήσει στο μέλλον.», δήλωσε ο Φιλιππίδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτή η επιτυχία είναι πολύ σημαντική για την ομάδα μας, καθώς από την αρχή της χρονιάς είχαμε αρκετές άτυχες στιγμές. Το επιτελείο της SMSport έκανε καταπληκτική δουλειά όλες αυτές τις ημέρες πριν τον αγώνα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Γνωρίζουμε πως οι ελπίδες μας για κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ελάχιστες, ωστόσο θα ακολουθήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, ώστε να εξοικειωθούμε ακόμη περισσότερο με τις απαιτήσεις του θεσμού».

Η επόμενη εμφάνιση του Γιώργου Φιλιππίδη θα γίνει στο Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί στις 10-11 Οκτωβρίου και παράλληλα προσμετράει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλλυ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.