Παγκόσμια πρεμιέρα για το Opel Astra Sports Tourer

By  |  0 Comments

Η Opel θα συνεχίσει την επιτυχημένη ιστορία της στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων με δύο νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (17 – 27 Σεπτεμβρίου). Η έκδοση hatchback της νέας γενιάς Astra θα κάνει επίσης την πρώτη της μεγάλη εμφάνιση σε ένα διεθνές κοινό πλαισιωμένη από το Astra Sports Tourer που θα γιορτάσει την πρεμιέρα του στην παγκοσμίως σημαντικότερη Έκθεση Αυτοκινήτου. Το νεότερο μέλος της νέας γενιάς συμπαγών station wagon είναι το ίδιο εξελιγμένο με το πεντάθυρο αδερφάκι του που διατίθεται για παραγγελία από τον Ιούνιο. Το Astra Sports Tourer βασίζεται σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική οχήματος που θα το κάνει έως 200 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Με το δεδομένο ότι το station wagon θα συνδυάζεται επίσης με τους κινητήρες τελευταίας γενιάς, το Astra Sports Tourer θα είναι ισχυρότερο, ζωηρότερο και πιο απολαυστικό στην οδήγηση. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί χαρίζοντάς του πειστικά πλεονεκτήματα για εταιρικό αυτοκίνητο και  ‘frequent drivers’ που συχνά αναζητούν το συνδυασμό πρακτικότητας και κύρους σε ένα station wagon.

Όταν τα βιβλία παραγγελιών ανοίξουν σε μερικές εβδομάδες, το Astra Sports Tourer θα διατίθεται με Opel OnStar και τα νέα συστήματα infotainment IntelliLink προσφέροντες υπερσύγχρονες και ποικίλες λύσεις συνδεσιμότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποστήριξης μαζί με στοιχεία εξοπλισμού μέχρι πρότινος γνωστά από αυτοκίνητα υψηλότερων κατηγοριών. Τελευταίο αλλά σημαντικό, το νέο Astra Sports Tourer θα προσελκύσει τα βλέμματα με την απέριττη φινέτσα και το αθλητικό στυλ του. Το εσωτερικό καταδεικνύει άριστα πόσο ευφυής είναι η σχεδίαση και η συνολική διάταξη χώρων: το νέο μοντέλο έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό του αλλά είναι αισθητά πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό, προσφέροντας περισσότερη άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες και αυξημένο χώρο φόρτωσης.

«Τα νέα μας Astra Sports Tourer και Astra hatchback είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και τα δύο αντιπροσωπεύουν ένα ‘quantum leap’ – ένα τεράστιο άλμα για την Opel και την κατηγορία των συμπαγών οχημάτων. Εκτός από υπερσύγχρονη φιλοσοφία συνδεσιμότητας και εξελιγμένη σχεδίαση, η έκδοση station wagon εστιάζει ακόμα περισσότερο στην απόδοση,» δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το Sports Tourer μας είναι ο τέλειος συνδυασμός πρακτικότητας και δυναμισμού: περισσότερος χώρος, λιγότερο βάρος και επιπλέον ευφυή, πρωτοποριακά στοιχεία εξοπλισμού όπως ηλεκτρική πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει αυτόματα με μία μικρή κλωτσιά. Έτσι πρέπει να είναι τα συμπαγή station wagon της εποχής μας.»

Ευφυής διάταξη χώρων: σπορτίφ σχεδίαση και ευρυχωρία

Το νέο Astra Sports Tourer εντυπωσιάζει με την αθλητική του εμφάνιση. Όπως το πεντάθυρο αδερφάκι του, προάγει τη φιλοσοφία της Opel ‘Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά της Γερμανική Ακρίβεια’ στο επόμενο επίπεδο: αποδοτικό, ελαφρύ, δυναμικό. Η νέας σχεδίασης διπλή χρωμιωμένη μπάρα στη μάσκα φέρει το σήμα Blitz, ενώ οι εμπρός προβολείς συγχωνεύονται με τη μάσκα, σχηματίζοντας ένα ενιαίο οπτικό σύνολο. Το Sports Tourer επεκτείνει και άλλο τις δυναμικές γραμμές του 5-θυρου. Η ελαφρώς αψιδωτή καμπύλη της οροφής χαρίζει στο station wagon αίσθηση μεγαλύτερου μήκους – μία εντύπωση που επιτείνεται από τη διαιρούμενη κολόνα C. Η πίσω όψη συνδυάζει υψηλή λειτουργικότητα με σπορ, κομψή σχεδίαση. Το Astra Sports Tourer έχει ένα σταθερό, στιβαρό και ασφαλές στήσιμο – οι μυώδεις θόλοι των πίσω τροχών και τα διαιρούμενα πίσω φωτιστικά σώματα ενισχύουν αυτή την αίσθηση.

Η τελευταία γενιά Sports Tourer έχει τις ίδιες διαστάσεις με το απερχόμενο μοντέλο, με μήκος 4.702 mm, πλάτος 1.871 mm (με εξωτερικούς καθρέπτες αναδιπλωμένους) και ύψος 1.499 mm – ωστόσο, προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Ο οδηγός απολαμβάνει +26 mm στον περιοχή της κεφαλής, και οι πίσω επιβάτες +28 mm περισσότερο χώρο στην περιοχή των ποδιών – δύο πειστικές βελτιώσεις για αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στο ταξίδι. Επιπλέον, το νέο Astra Sports Tourer μπορεί τώρα να μεταφέρει φορτία έως 1.630 L χάρη στην αποδοτική διάταξη χώρων του.

Έξυπνος και ευπροσάρμοστος: χώρος φόρτωσης με πρακτικές βελτιώσεις

Η Opel προσφέρει μία εξαιρετικά πρακτική καινοτομία για το νέο Astra Sports Tourer, που θα βοηθά σε καθημερινή βάση: για πρώτη φορά, η πίσω πόρτα θα μπορεί να ανοίγει χωρίς άγγιγμα ή τηλεχειρισμό. Σε συνδυασμό με το σύστημα “Keyless Open” μία ελαφριά κλωτσιά κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για να ανοίξει η πίσω πόρτα. Μία ακόμα κλωτσιά κάτω από τον προφυλακτήρα θα κλείσει την πόρτα. Το έξυπνο σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει οποιοδήποτε εμπόδιο και σταματά το μηχανισμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίγει με ένα διακόπτη στην πλευρά της πόρτας του οδηγού ή μέσω του τηλεχειριστηρίου του κλειδιού.

Για αύξηση του χώρου αποσκευών τo νέο Astra Sports Tourer διατίθεται με προαιρετικά, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/20/40 που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στη διάταξη χώρων. Επιπλέον, η προϊοντική γκάμα FlexOrganizer με πλαϊνές ράγες, διαχωριστικά δίχτυα και πολυάριθμες επιλογές πρόσδεσης διατίθεται προαιρετικά για τη μεταφορά όλων των φορτίων με ασφάλεια και τάξη.

Δομή ελαφρού βάρους + κινητήρες νέας γενιάς = οδηγική απόλαυση και οικονομία

Κάθε στοιχείο Each Sports Tourer σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρακτικότητα και την απόδοση. Αυτό είναι ορατό όχι μόνο στην αποδοτική αξιοποίηση του χώρου αλλά κυρίως στο βάρος. Οι συμπαγείς διαστάσεις και το ελαφρύ κέλυφος του αμαξώματος βοήθησαν το station wagon να χάσει μέχρι 200 kg. Ατσάλια υψηλής και υπερυψηλής αντοχής, αλλαγές στους εμπρός και πίσω άξονες σε συνδυασμό με μία νέα μέθοδο παραγωγής έπαιξαν ρόλο στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η βασική έκδοση Astra Sports Tourer ζυγίζει 1.263 kg (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού) και επομένως είναι 130 kg ελαφρύτερη από το εφάμιλλο απερχόμενο μοντέλο. Αυτό εμφανώς έχει θετική επίδραση στην ευελιξία, την οδηγική άνεση, την κατανάλωση και το κόστος.

Η γκάμα κινητήρων με ισχύ από 70 kW/95 hp έως 147 kW/200 hp συμβάλει σε προαναφερθείσες αρετές. Το Sports Tourer θα αντλεί ισχύ μόνο από κινητήρες τελευταίας γενιάς. Οι κινητήρες diesel και βενζίνης με κυβισμό από 1.0 – 1.6 lit συνδυάζουν υψηλή απόδοση με έξοχη απόκριση και πολιτισμένη λειτουργία.

Ο νέος 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο IAA είναι ο κορυφαίος της γκάμας για το Astra Sports Tourer. Ο θάλαμος καύσης του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα άμεσου ψεκασμού 147 kW/200 hp μπορεί να αντέξει πίεση 130 bar και αποδίδει εντυπωσιακή ροπή 300 Nm ( με overboost). Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εξαιρετικά αθόρυβη και ομαλή λειτουργία σε όλο το εύρος στροφών. Για να το πετύχουν οι μηχανικοί έκαναν αρκετές βελτιστοποιήσεις στα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, μεταξύ άλλων απομονώνοντας το κάλυμμα εκκεντροφόρων από την κυλινδροκεφαλή μέσω ειδικών συνδέσμων και ενός ειδικού συστήματος στεγανοποίησης. Παρά τον άμεσο ψεκασμό και την εστιασμένη καύση, οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου συγκριτικά με το προηγούμενο κινητήρα. Λόγω αυτών των μέτρων ακουστικού σχεδιασμού, ο πελάτης θα εκτιμήσει την αθόρυβη και ομαλή λειτουργία στο ρελαντί, απολαμβάνοντας μία ευχάριστη χροιά ήχου ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες, στροφές και φορτία.

Καινοτόμες τεχνολογίες: ασφάλεια, άνεση και συνδεσιμότητα σε νέα επίπεδα

Εκτός από τον υπερσύγχρονο, πρωτοποριακό κινητήρα του, το νέο Astra Sports Tourer θέτει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, τα συστήματα infotainment και την άνεση. Το ευφυές σύστημα φωτισμού intelligent IntelliLux LED® matrix light του νέου Astra είναι μία ακόμα απόλυτη καινοτομία στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων. Αυτή επιτρέπει συνεχή οδήγηση εκτός πόλης με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας φώτων και αυτόματα απενεργοποιεί ατομικές LED όταν ανιχνεύεται προπορευόμενο ή επερχόμενο όχημα. Η περιοχή γύρω από την πηγή του φωτός καλύπτεται και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου παραμένει πολύ φωτεινό. Επομένως, το επαναστατικό σύστημα αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια για όλους τους χρήστες των δρόμων, αλλά και την άνεση του οδηγού του Astra Sports Tourer όταν οδηγεί τη νύχτα. Πολυάριθμα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης που βασίζονται στην τελευταία γενιά της εμπρός κάμερας Opel Eye προσφέρουν στον οδηγό περαιτέρω βοήθεια – από το εκτενέστερο και ακριβέστερο Traffic Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης) που αποκτά τώρα Lane Keep assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης), που προσφέρει ακόμα και ενεργές διορθώσεις διεύθυνσης, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μέχρι το Forward Collision Alert (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης) με Collision Imminent Braking (Φρενάρισμα λόγω Επικείμενης Σύγκρουσης),  που μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο ακόμα και σε ταχύτητες κάτω των 40 km/h.

Μέσα στην καμπίνα, προσφέρεται κάτι ακόμα μοναδικό στην κατηγορία των συμπαγών: η υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar λειτουργεί σαν ‘φύλακας άγγελος’ για τον οδηγό και τους επιβάτες. Επιπλέον, θα λανσαριστούν δύο νέα συστήματα IntelliLink. Η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Εξάλλου, τα νέα premium εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από τον AGR παρέχουν πρόσθετη άνεση με ρύθμιση πλάτους, λειτουργία μασάζ και μνήμης και εξαερισμό. Οι πίσω επιβάτες θα μπορούν προαιρετικά να απολαμβάνουν ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό άνεσης με τα δύο εξωτερικά θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Κατά παράδοση, το Astra Sports Tourer έχει μερίδιο περίπου 30 % επί των πωλήσεων του Astra στην Ευρώπη. Κύριοι πελάτες είναι οδηγοί εταιρικών οχημάτων με οικογένειες που επιθυμούν να συνδυάζουν πρακτικές λύσεις χώρου φόρτωσης με υψηλή άνεση στο ταξίδι. Οι μεγαλύτερες αγορές για το station wagon είναι Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία. Στη Γερμανία, τα βιβλία παραγγελιών για το νέο Astra Sports Tourer θα ανοίξουν στις 10 Οκτωβρίου, 2015. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.