Το Ford Ranger Κάνει Ευρωπαϊκό Ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη

By  |  0 Comments

Το νέο Ford Ranger pickup κάνει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με τολμηρή σχεδίαση, τεχνολογίες αιχμής και βελτιωμένη απόδοση καυσίμου, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στα τέλη του 2015.

Η ναυαρχίδα της σειράς, Wildtrak, που θα δούμε στη Φρανκφούρτη, τοποθετεί το Ranger σε ανώτερο επίπεδο με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία εξωτερικού, μοναδικό εξοπλισμό εσωτερικού και συναρπαστική απόχρωση Pride Orange σαν στοιχείο ταυτότητας.

«Με το εντυπωσιακό  νέο Wildtrak στην κορυφή της γκάμας, το νέο Ford Ranger προσφέρει έναν ακατανίκητο συνδυασμό 4WD ικανοτήτων, ξεχωριστών στιλιστικών και premium χαρακτηριστικών όπως συνδεσιμότητα SYNC 2,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Το Ranger είναι έτοιμο για οποιαδήποτε πρόκληση – προσφέροντας βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου, ικανότητα ρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου και απαράμιλλο βάθος βύθισης.»

Το υπάρχον Ford Ranger έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη από τα τέλη του 2011 που λανσαρίστηκε. Οι συνολικές πωλήσεις 21.600 οχημάτων το 2014 στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της Ford** ήταν υπερδιπλάσιες από αυτές που καταγράφηκαν το 2012, ενώ 16.700 Ranger πουλήθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015 – αύξηση +36% από πέρσι. Το Ranger κέρδισε τον περίοπτο τίτλο ‘International Pickup Award 2013’, και το νέο μοντέλο προτίθεται να διεκδικήσει τον τίτλο του 2016 στο διαγωνισμό τον επόμενο μήνα.

Wildtrak – το απόλυτο Ranger

Το Ranger Wildtrak θεωρείται το απόλυτο Ranger έχοντας ένα μοναδικό, σκούρο γκρι μεταλλικό φινίρισμα για τη νέα τραπεζοειδή μάσκα με τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς που την πλαισιώνουν. Η ίδια απόχρωση συνεχίζεται στους εξωτερικούς καθρέπτες, τις λαβές θυρών, τους πλαϊνούς αεραγωγούς, τις ράγες της καρότσας φόρτωσης και τα πίσω φώτα δημιουργώντας μία τολμηρή σπορ εμφάνιση.

Άλλα αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία του νέου Wildtrak περιλαμβάνουν ορθογώνιους προβολείς ομίχλης, μία μοναδική σπορ μπάρα, 18άρες ζάντες αλουμινίου και τολμηρά γραφικά Wildtrak, που όλα μαζί επικοινωνούν μία ακατανίκητη διάθεση για περιπέτεια. Ακόμα και η αποκλειστική απόχρωση του Wildtrak έχει επιλεχθεί ώστε να ξεχωρίζει από το πλήθος με το νέο μεταλλικό φινίρισμα Pride Orange.

Στο εσωτερικό, το πορτοκαλί χρησιμοποιείται σαν χρωματική πινελιά που προσθέτει μία σπορτίφ αίσθηση στο εντυπωσιακά μοντέρνο περιβάλλον της καμπίνας τύπου επιβατικού αυτοκινήτου. Μία στιβαρή οριζόντια μπάρα που ενώνει οπτικά τις εμπρός πόρτες τονίζει το πλάτος της καμπίνας και φιλοξενεί το ταμπλό οργάνων με δίχρωμες ψηφιακές ενδείξεις και μία οθόνη αφής οκτώ ιντσών. Το ταμπλό με μαλακή επένδυση και πορτοκαλί ραφές χαρίζει μία premium αίσθηση στο cockpit, ενώ οι δακτύλιοι γύρω από τους αεραγωγούς φέρουν ένα ελκυστικό, χρωμιωμένο φινίρισμα.

Το νέο Wildtrak διαθέτει μοναδικά καθίσματα – μεταξύ των οποίων ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού προς οκτώ κατευθύνσεις – με τολμηρά γραφικά στοιχεία και πορτοκαλί ραφές, συνδυάζοντας αντοχή και σπορτίφ στυλ.

Βελτιωμένοι κινητήρες diesel για εξαιρετική απόδοση καυσίμου

Το νέο Ranger προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου με πιο αποδοτικούς κινητήρες – χάρη στην τεχνολογία Auto-Start-Stop, στις νέες επιλογές σχέσεων τελικής μετάδοσης και τη χρήση του Electric Power Assisted Steering – μείωση κατανάλωσης έως 17% .

Η βελτιωμένη γκάμα diesel περιλαμβάνει εκδόσεις 130 PS και 160 PS του τελευταίου κινητήρα 2.2 TDCi της Ford – αντικαθιστώντας τις αντίστοιχες 125 PS και 150 PS του προηγούμενου μοντέλου – και την ισχυρή πεντακύλινδρη μονάδα 3.2 TDCi 200 PS. Διατίθενται εξατάχυτα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια, ενώ οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν συστήματα μετάδοσης στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς. Τα μοντέλα Wildtrak προσφέρονται στάνταρ με 4WD.

Όλες οι εκδόσεις Ranger πετυχαίνουν σημαντικά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου με το μοντέλο 160 PS να καταναλώνει μόλις 6,5 l/100 km με εκπομπές CO2 171 g/km για μειωμένο λειτουργικό κόστος (προηγούμενο μοντέλο αντίστοιχα 7,8 l/100 km με 206 g CO2 /km.)

Το Ford Ranger παραμένει ένα από τα πιο χαρισματικά φορτηγάκια της κατηγορίας του. Με κορυφαία ικανότητα βύθισης έως 800 mm, και απόσταση από το έδαφος 230 mm, έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται τα πιο ακραία εδάφη με ευκολία. Χάρη σε μία γωνία προσέγγισης 28-μοιρών και γωνία αναχώρησης 25-μοιρών, οι οδηγοί του νέου Ranger μπορούν να νιώθουν αυτοπεποίθηση όταν έχουν μπροστά τους μεγάλα εμπόδια.

Ένα στιβαρό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο τετρακίνησης επιτρέπει στους οδηγούς των τετρακίνητων μοντέλων να αλλάζουν εν κινήσει τη μετάδοση από δύο τροχούς σε τέσσερις με μακρύ διαφορικό, μέσω ενός μπουτόν στην κεντρική κονσόλα. Για ροπή στις χαμηλές στροφές ή πρόσθετο φρένο σε κατηφόρα σε δύσκολα εδάφη, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιούν το κοντό διαφορικό και τετρακίνηση. Ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό βοηθά επίσης στη βελτίωση της πρόσφυσης σε δύσκολες συνθήκες. Αυτά τα εκτός δρόμου πλεονεκτήματα συνδυάζονται επίσης με ικανότητα ρυμούλκησης έως 3.500 kg και εξαιρετική ικανότητα ωφέλιμου φορτίου.

Προηγμένη συνδεσιμότητα και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού

Μία σειρά τεχνολογιών αιχμής βοηθούν τους οδηγούς του νέου Ranger να παραμένουν συνδεδεμένοι και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Μεταξύ αυτών είναι το σύστημα συνδεσιμότητας φωνητικής ενεργοποίησης της Ford SYNC 2, που περιλαμβάνει οθόνη αφής 8-ιντσών με χρωματικά κωδικοποιημένες γωνίες για εύκολη πλοήγηση στο μενού.

Μία γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης και ευκολίας με λειτουργίες όπως Lane Keeping Alert και Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, Front και Rear Park Assist, Rear View Camera, και ένα στάνταρ σύστημα Electronic Stability Control με μείωση ενδεχόμενου ανατροπής και έλεγχο ευστάθειας τρέιλερ.

Μεταξύ των λοιπών ευφυών τεχνολογιών ξεχωρίζουν:

·         Hill Launch Assist, βοηθά τους οδηγούς να ξεκινούν με αυτοπεποίθηση από μία κεκλιμένη επιφάνεια με εμπρόσθια σχέση ή με όπισθεν

·         Hill Descent Control, χρησιμοποιεί το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης όταν το όχημα κατεβαίνει απότομα κεκλιμένες επιφάνειες με σταθερή ταχύτητα

·         Adaptive Load Control, προσαρμόζει το σύστημα Electronic Stability Control με βάση το φορτίο του οχήματος

·         Emergency Brake Assistance, παρέχει πρόσθετη πίεση στο σύστημα πέδησης για να αυξήσει τη δύναμη φρεναρίσματος εάν ο οδηγός πατά ελαφρά τα φρένα σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Για όσους αναζητούν ένα φορτηγάκι που μοιράζεται τη δίψα τους για περιπέτεια, το νέο Ranger Wildtrak είναι το απόλυτο πακέτο,» δήλωσε ο de Waard. «Είναι το ανθεκτικότερο, ευφυέστερο, τολμηρότερο Wildtrak που έχουμε φτιάξει ποτέ.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.