H SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2015

By  |  0 Comments

*Η εταιρεία παρουσιάζει το πρωτότυπο Leon Cross Sport, που συνδυάζει τον
χαρακτήρα ενός crossover με την ουσία ενός σπορ αυτοκινήτου
*Αύξηση των πωλήσεων κατά 7% το πρώτο 8μηνο του 2015
*Η SEAT αποκαλύπτει το νέο Ibiza CUPRA

Η SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2015 παρουσιάζει την γκάμα εφαρμογών CONNECT για τα μοντέλα της, εξοπλισμένα με τις βέλτιστες τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Οι νέες εκδόσεις περιλαμβάνουν μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, συνοδεύονται από μία σύγχρονη συσκευή SAMSUNG και διαθέτουν, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann,«state-of-the-art εφαρμογές συνδεσιμότητας που επιτρέπουν την εύκολη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν θέλουμε να στερηθούμε όσο οδηγούμε».

Η νέα γκάμα μοντέλων είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία συνδεσιμότητας FullLink (MirrorLink, Android Auto και Car Play), η οποία είναι συμβατή με οποιοδήποτε smartphone καθώς και με την αποκλειστική εφαρμογή SEAT ConnectApp, η οποία είναι προεγκατεστημένη στην παρεχόμενη μαζί με τα αυτοκίνητα συσκευή SAMSUNG. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της SEAT Jürgen Stackmann «η τεχνολογία SEAT FullLink μας τοποθετεί σε ηγετική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Και θα είμαστε σε θέση να δουλέψουμε περαιτέρω πάνω σε αυτό τον τομέα, χάρη στην εκτεταμένη συνεργασία μας με την SAMSUNG».

Το σύστημα αυτό, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την SEAT, επιτρέπει το αποθηκευμένο περιεχόμενο του κινητού τηλεφώνου να εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου, δίνοντας στον οδηγό την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς περισπασμούς κατά την οδήγηση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση και σε λειτουργίες που σχετίζονται με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, με πληροφορίες σχετικά με το όχημα και τη θέση του καθώς και με βελτίωση των δεξιοτήτων οδήγησης μέσω της εφαρμογής Challenger (23 προκλήσεις σε 3 επίπεδα δυσκολίας). Η εφαρμογή SEAT CONNECT επιτρέπει ακόμα στους οδηγούς να εκτελούν διάφορες ενέργειες, όπως η κλήση ενός τηλεφώνου με τη χρήση απλών κινήσεων στην οθόνη αφής.

SEAT Leon Cross Sport
Στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2015 η SEAT παρουσιάζει το Leon Cross Sport, που συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με την ευελιξία ενός all-wheel drive οχήματος. Εξοπλισμένο με 300PS, το νέο concept car επιταχύνει στα 100km/h μόλις σε 4,9 δευτερόλεπτα. Ο Jürgen Stackmann δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα συναρπαστικό όχημα που εκφράζει σαφώς το πνεύμα της SEAT. Το νέο μας εκθεσιακό μοντέλο έχει εμπνευστεί από την επιτυχία του Leon Cupra με όλες δυνατότητες για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, αλλά συγχρόνως είναι και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζούγκλας της πόλης».

Το Leon Cross Sport φανερώνει την πρόθεση της SEAT να είναι παρούσα σε κατηγορίες που παρουσιάζουν ανάπτυξη και αυξημένη κερδοφορία για την εταιρεία και αυτό επιβεβαιώνεται με την προσεχή παρουσίαση του πρώτου SEAT SUV μοντέλου στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης το Μάρτιο του 2016. «Θέλουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή ανάμεσα σε ανθρώπους με νεανικό πνεύμα σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Jürgen Stackmann.

Αύξηση των πωλήσεων κατά 7% μέχρι τον Αύγουστο 2015
Ο Πρόεδρος της SEAT τόνισε επίσης, ότι η μάρκα συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων δύο ετών, με διψήφια αύξηση από τότε, και αύξηση κατά 6,8% στις πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο 2015. Οι πωλήσεις όλων των μοντέλων αυξάνονται και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα θετικά για αγορές της Νότιας Ευρώπης, όπως της Ισπανίας (+18,4%), της Ιταλίας (+27,3%) και της Πορτογαλίας (+11,4%), ενώ η μάρκα παραμένει σταθερή στη Γερμανία. Οι παραπάνω αυξήσεις αντανακλούνται επίσης και στην αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο στο Martorell (9%), με τα υψηλότερα ποσοστά τα τελευταία 13 χρόνια.

Προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική της μάρκας, η SEAT ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδυτική δαπάνη 3.3 δις ευρώ σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και R&D μεταξύ 2015–2019. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης μία φιλόδοξη προϊοντική επιθετική πολιτική με το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων, αρχής γενομένης με το πρώτο compact SUV μοντέλο τον ερχόμενο Μάρτιο.

Tο νέο SEAT Ibiza CUPRA συμπληρώνει την οικογένεια Ibiza
To Ibiza CUPRA είναι άλλη μία μεγάλη καινοτομία που παρουσιάζει η μάρκα στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης. Το νέο Cupra εξοπλίζεται με έναν 1.8 TSI κινητήρα απόδοσης 192hp για κορυφαίες επιδόσεις που του χαρίζουν επιτάχυνση στα 100km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 235km/h. Επιπλέον, η νέα αυτή έκδοση ξεχωρίζει για την μέση κατανάλωση καυσίμου με μόλις 6,0 λίτρα ανά 100km, το νέο υψηλής ποιότητας εσωτερικό, το πλήρες σύστημα τεχνολογίας FullLink και την εφαρμογή SEAT ConnectApp για βέλτιστη λειτουργία συνδεσιμότητας

Η ιστορία της SEAT σε ψηφιακή μορφή
Στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2015, η SEAT ανακοίνωσε επίσης το νέο ψηφιακό μουσείο της το οποίο μπορεί κάποιος να επισκέπτεται μέσω του seat.com χωρίς περιορισμούς στην πρόσβαση και έτσι με αυτό τον τρόπο η ιστορία της SEAT να γίνεται εύκολα γνωστή σε οποιονδήποτε άνθρωπο στο κόσμο. To project αυτό άρχισε να παίρνει μορφή στo Archithon event, το οποίο διοργανώθηκε από τη SEAT το περασμένο Μάιο όταν 40 Ισπανοί και Γερμανοί φοιτητές αρχιτεκτονικής εργάστηκαν εντατικά σε ομάδες κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου ώστε να καταλήξουν στον καλύτερο σχεδιασμό για το ψηφιακό μουσείο της SEAT.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.