Επιβιώνει στην Κορσική ο Σερδερίδης!

By  |  0 Comments

Με τις καιρικές συνθήκες να δημιουργούν πολλά προβλήματα στα πληρώματα αλλά και στην οργάνωση του αγώνα, ξεκίνησε ο Γύρος της Κορσικής. Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και την Παρασκευή, ανάγκασαν τους οργανωτές να ακυρώσουν τη μία από τις τρεις ειδικές διαδρομές του σκέλους, αφού τα φερτά που έπεσαν σε αυτή την έκαναν μη προσβάσιμη σε αυτοκίνητα, ενώ το οδόστρωμα στις άλλες δύο είχε σε πολλά σημεία καταστραφεί. Σε αυτές τις συνθήκες ο Ιορδάνης Σερδερίδης ρίχτηκε στη μάχη της WRC2 καταφέρνοντας να επιβιώσει και να βρεθεί στο τέλος του σκέλους στην 11η θέση της κατηγορίας!

«Η πρώτη ειδική διαδρομή δεν ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Οδηγήσαμε πολύ προσεκτικά και καταφέραμε να αποφύγουμε το λάθος. Η βροχή έκανε το οδόστρωμα πολύ ολισθηρό οπότε έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% ώστε να μην βρεθούμε εκτός δρόμου», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός και πρόσθεσε: «Η κατάσταση της δεύτερης ειδικής ήταν τραγική! Δεν έχω οδηγήσει ξανά κάτω από τέτοιες περιστάσεις. Υπήρχε λάσπη σε κάθε στροφή, υπήρχαν πονηρά σημεία με στάσιμο νερό, μεγάλες πέτρες ενώ συναντήσαμε και ποταμάκια που διέσχιζαν τη διαδρομή. Ο στόχος εκεί ήταν να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την ειδική προσπαθώντας να αποφύγουμε πέτρες, ξύλα, κλαδιά δέντρων και ότι άλλο είχε πέσει στο δρόμο από την καταιγίδα. Τα καταφέραμε και βρισκόμαστε στην 11η θέση της κατηγορίας μας».

Το δεύτερο σκέλος του Γύρου της Κορσικής περιλαμβάνει 2 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 85 χιλιομέτρων, καθώς μια διαδρομή ακυρώθηκε εξαιτίας της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτιωμένο καιρό, χωρίς να αποκλείουν όμως τη βροχόπτωση. «Ελπίζουμε να συναντήσουμε καλύτερες συνθήκες στη δεύτερη ημέρα του αγώνα και να το ευχαριστηθούμε περισσότερο. Μείναμε ικανοποιημένοι από το στήσιμο του αυτοκινήτου και το ίδιο θα διατηρήσουμε στις ειδικές του Σαββάτου» πρόσθεσε ο Σερδερίδης που δεν απέχει πολύ από το στόχο του στον αγώνα που είναι η βαθμολογούμενη δεκάδα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.