Ντεμπούτο για το Nissan IDS Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

By  |  0 Comments

Η Nissan με το IDS Concept,  παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ένα πρωτότυπο όχημα που ενσαρκώνει το όραμα της για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης,  σε συνδυασμό με την πρωτοπορία της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του πρωτότυπου αυτού μοντέλου, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan,  Carlos Ghosn δήλωσε: “Οι επερχόμενες τεχνολογίες της  Nissan θα φέρουν  την επανάσταση τόσο στη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, όσο και στο μέλλον της κινητικότητας”.

Με την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών ελέγχου και ασφαλείας των οχημάτων, καθώς και με την εφαρμογή κορυφαίων συστημάτων  τεχνητής νοημοσύνης (AI), η Nissan βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αυτοκινήτων, ενώ  είναι μεταξύ των ηγετών στην ανάπτυξη πρακτικών –  πραγματικών εφαρμογών και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Η εμπειρία του Nissan IDS

Όταν κάποιοι συγκρίνουν το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης με το παράδειγμα της απλής μεταφοράς επιβατών από το σημείο Α στο Β, η Nissan με το IDS Concept υπόσχεται ένα πολύ διαφορετικό όραμα.  Ακόμα και όταν ο οδηγός επιλέξει τον Αυτόματο Πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση,  γίνονται μιμούμενο το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Στη Χειροκίνητη Λειτουργία,  ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο και συναρπαστικό. Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, το Nissan IDS Concept συνεχίζει να του παρέχει βοήθεια. Αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και  κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμη και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το Nissan IDS Concept θα βοηθήσει τον οδηγό στο να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες.

Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης, το σύστημα  AI του Nissan IDS Concept επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός.  Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες,  μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες,  η τεχνητή νοημοσύνη του Nissan IDS Concept , παρέχει  ό, τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος, προκειμένου να  απολαύσει μια εμπειρία οδήγησης που είναι άνετη, ευχάριστη και ασφαλής.

Με το IDS Concept, η  Nissan τονίζει με τον καλύτερο τρόπο το όραμα της για εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς πάνω από το 90% των τροχαίων ατυχημάτων  προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος. Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων του Nissan IDSConcept, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη ασφάλεια, σε σύγκριση με την κλασική οδήγηση από τον άνθρωπο.

Η Nissan πιστεύει ότι το IDS Concept,  θα αποτελέσει μια ηγετική  καινοτομία στην κινητικότητα της επόμενης γενιάς , όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή  πρωτοποριακών τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, το όραμα της  για μηδενικά ατυχήματα και ρύπους θα γίνει πραγματικότητα.

Δείτε σχετικό video με το IDS Concept της Nissan, στο https://youtu.be/xHC5ffNqJVo

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.