« Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» το Jeep Renegade

By  |  0 Comments

Για 10η συνεχόμενη χρονιά οι δημοσιογράφοι και μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» ανέδειξαν το καλύτερο νεο μοντέλο της Ελληνικής αγοράς. Τα μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα» ψήφισαν το Jeep Renegade ως το Αυτοκίνητο του 2016, σε εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε υπέροχα στο φιλόξενο Kitchen Bar στον Άλιμο. Μέλη της επιτροπής αποτελούν 23 καταξιωμένοι δημοσιογράφοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο του αυτοκινήτου οι οποίοι ψηφίζουν με βάση το πώς ένα μοντέλο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή αλλά και βάσει κριτηρίων όπως τεχνολογία, καινοτομία, κόστος κτήσης και χρήσης, επιδόσεις και ασφάλεια.  Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia Jeep Hellas, κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης, από τον πρόεδρο του θεσμού, κ. Αντώνη Κόλλια. Μεταξύ άλλων, ο κ. Συγγελίδης ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο για το Jeep Renegade. Είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που προέρχεται από τους πλέον ειδικούς, τους καταξιωμένους δημοσιογράφους του χώρου, που εκτίμησαν ότι το Jeep Renegade είναι το πιο σημαντικό αυτοκίνητο για τις προτιμήσεις των Ελλήνων αγοραστών για το 2016 με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας».

Το Jeep Renegade ξεκίνησε την καριέρα του τον Ιανουάριο του 2015 ενώ το Νοέμβριο στη γκάμα προστέθηκε η πολυαναμενόμενη έκδοση 1.400 κυβικών, 170 ίππων με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

_TEL0942Διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης και diesel με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και με τιμή που ξεκινά από τα 19.370 ευρώ. Υποστηρίζεται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποπληρωμής με μηνιαία δόση που ξεκινά από τα 187 ευρώ και συνοδεύεται από δωρεάν παροχή σέρβις για 5 χρόνια και δωρεάν παροχή οδικής βοήθειας, επίσης 5 ετών. Το μικρό Jeep άφησε στην 2η θέση το νέο Opel Astra και στην 3η θέση το Hyundai i20. Αναλυτικότερα, η βαθμολογία που συγκέντρωσαν τα μοντέλα της τελικής δεκάδας έχει ως εξής:

Jeep Renegade (122 βαθμοί)

Opel Astra (82 βαθμοί)

Hyundai i20 (71 βαθμοί)

VW Passat (41 βαθμοί)

Ssangyong Tivoli (37 βαθμοί)

Ford Mondeo (34 βαθμοί)

Citroen C1-Peugeot 108 (32 βαθμοί)

Smart fortwo-forfour (29 βαθμοί)

Renault Twingo (20 βαθμοί)

FIAT 500X (12 βαθμοί)

Την εκδήλωση του επιτυχημένου και καθιερωμένου θεσμού τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος (τέως υφυπουργός Μεταφορών), ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης καθώς και στελέχη των εταιρειών εισαγωγής αυτοκινήτων. Παραβρέθηκαν ακόμη όλοι αυτοί που στήριξαν το θεσμό των δημοσιογράφων, όπως ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής και Εταιρικής Ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ( Fisikon) κ. Στέφανος Οικονομίδης, ο Sales Manager της Eurobank , κ. Χρόνης Χρονόπουλος, ο πρόεδρος της εταιρίας λιπαντικών Eneos, κ. Νίκος Διαμαντής και ο Στήβ Κακέτσης, ιδιοκτήτης του Kitchen Bar που μας φιλοξένησε. Μετά την βράβευση ακολούθησε πάρτι για την συμπλήρωση 10 χρόνων διοργάνωσης του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 10 υποψήφια αυτοκίνητα της χρονιάς για την Ελλάδα θα παραμείνουν στο πάρκινγκ του Kitchen Bar μέχρι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, προσβάσιμα στο κοινό για να τα γνωρίσει από κοντά και να τα οδηγήσει.

Χορηγοί της εκδήλωσης για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», που διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από την Promauto του ικανού και έμπειρου Αντώνη Στιβαχτάρη (συνεχίζει το ίδιο δυναμικά ο γιος του Άρης), ήταν η εταιρία φυσικού αερίου Fisikon, το Kitchen Bar, το McArthurGlen και τα λιπαντικά Eneos. Η εκδήλωση στο Kitchen Bar, έγινε και με τη βοήθεια της Eurobank.

Οι νικητές των προηγούμενων ετών:

2007 – Seat Leon

2008 – Mazda 2

2009 – Honda Jazz

2010 – Skoda Yeti

2011 – Volvo S60

2012 – Lancia Ypsilon

2013 – Volvo V40

2014 – Renault Clio

2015 – Opel Corsa

LOGO ORIZONTIO

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.