H Kia φιλοδοξεί να ηγηθεί στα «πράσινα» αυτοκίνητα

By  |  0 Comments

– Η παραγωγή «πράσινων» οχημάτων αναμένεται να αυξηθεί από 4 σε 11 μοντέλα από το 2020

– Η Kia στοχεύει στην παραγωγή οχήματος κυψελών υδρογόνου μέσα σε πέντε χρόνια

– Στόχος η βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων κατά μέσο όρο κατά 25% σε σχέση με τα επίπεδα του 2014

– Το πλάνο παραγωγής οχημάτων με χαμηλές εκπομπές περιλαμβάνει καθαρή καύση, υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα με κυψέλες υδρογόνου

– Το 70% του συνόλου της υπάρχουσας γκάμας των κινητήρων πρόκειται να αντικατασταθεί από πιο αποδοτικές μονάδες

Η Kia Motors ανακοίνωσε σήμερα τα μακροπρόθεσμα σχέδιά της για την ανάπτυξη μίας ευρύτερης σειράς οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον. Η Kia φιλοδοξεί να ηγηθεί στην αγορά αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων από το 2020.

Το πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο της Kia προβλέπει περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης (R & D) τεχνολογιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης και  νέων προϊόντων, με εξαιρετικά προηγμένους κινητήρες σε όλα τα νέα μοντέλα και για όλες τις αγορές παγκοσμίως.

Η νέα επένδυση από την Hyundai Motor Group, μητρική εταιρεία της Kia, ανέρχεται στα 11.3 τρις won (US $10,2 δισεκατομμύρια), για την ανάπτυξη μιας σειράς νέων μοντέλων φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και για την κατασκευή των εγκαταστάσεων που απαιτούνται. Η επένδυση είναι πιθανό να οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας εγχώρια.

Ο κος Ki-Sang Lee, Senior Vice President, του Eco Friendly Vehicle R&D Center της Kia Motors, σχολίασε: «Η παγκόσμια ζήτηση της αγοράς στρέφεται στα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται ότι θα αυξηθούν στο μέλλον. Η παραγωγή των ηλεκτρικών και υβριδικών επαναφορτιζόμενων (plug-in) οχημάτων θα αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Η επένδυση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην Kia να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση με μια σειρά προηγμένων νέων προϊόντων και τεχνολογιών».

Ο κος Lee πρόσθεσε: «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια συγκεκριμένη τεχνολογία που να μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για ακόμα χαμηλότερους ρύπους, γι’ αυτό προβλέπουμε την παραγωγή ενός ευρέως φάσματος κινητήρων φιλικών προς το περιβάλλον. Τα σχέδια που ανακοινώσαμε σήμερα αποτελούν τη φιλοδοξία της Kia να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία».

Το «πράσινο» αυτοκίνητο της Kia

Μέχρι το 2020, η τρέχουσα γκάμα «πράσινων» οχημάτων της Kia αναμένεται να αυξηθεί από τα τέσσερα μοντέλα στα 11. Αυτή η διευρυμένη γκάμα των φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων κινητήρων, από υβριδικά και ηλεκτρικά επαναφορτιζόμενα (plug-in) οχήματα καθώς και ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου.

Τα πρώτα μοντέλα που θα έχουν τους νέους τύπους κινητήρων, σύμφωνα με το όραμα της μάρκας για αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών ρύπων το 2020, θα είναι το Kia Optima PHEV (υβριδικό επαναφορτιζόμενο plug in ηλεκτρικό όχημα), το οποίο θα περιλαμβάνει μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρίας λιθίου-πολυμερούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς και ένα αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, και το Niro, ένα νέο υβριδικό, πολυχρηστικό όχημα (HUV).  Και τα δύο οχήματα θα έχουν ως στόχο τις εκπομπές ρύπων στα 90gr/km (σε συνδυασμό, με βάση το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης).

H Kia θα ξεκινήσει την παραγωγή οχήματος κυψελών υδρογόνου το 2020

Ως μέρος αυτού του πενταετούς προγράμματος, η Kia στοχεύει σε έναρξη μαζικής παραγωγής το 2020 ενός ολοκαίνουργιου οχήματος κυψελών υδρογόνου, το οποίο διαθέτει τεχνολογία επόμενης γενιάς.  Η Kia εργάζεται παράλληλα με 300 συνεργαζόμενες εταιρείες για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς τεχνολογία FCEV για τις παγκόσμιες αγορές. Η παραγωγή του νέου Kia FCEV έχει ως στόχο τις 1.000 μονάδες περίπου ετησίως, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η ζήτηση για τα οχήματα κυψελών καυσίμου αυξάνεται.

Το FCEV της Kia θα διαθέτει μία μονάδα ισχύος παρόμοια σε μέγεθος με ένα 2.0-λίτρο κινητήρα εσωτερικής καύσης.  Θα προσφέρει στους οδηγούς υψηλό επίπεδο αντοχής και πυκνότητας ισχύος. Οι μηχανικοί της Kia σχεδιάζουν να αναπτύξουν την επόμενη γενιά κυψελών υδρογόνου της μάρκας η οποία θα είναι κατά 5% πιο αποδοτική και θα προσφέρει 10% μεγαλύτερη απόδοση, παρά το γεγονός ότι θα είναι περίπου 15% πιο ελαφριά και 15% χαμηλότερη σε όγκο, σε σχέση με την τρέχουσα γενιά κυψελών υδρογόνου. Ο στόχος είναι τα 800 και πλέον χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμα και τελική ταχύτητα 170 χιλιόμετρα την ώρα περίπου.

Η ανθεκτικότητα των κυψελών υδρογόνου του αυτοκινήτου και ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι διασφαλισμένα από τις δοκιμές των κυψελών καυσίμου από τη Hyundai Motor Group – μητρική εταιρία της Kia – καλύπτοντας πάνω από 200.000 χλμ στο δρόμο. Οι σύγχρονες τεχνικές παραγωγής, και η ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου θα βοηθήσουν την Kia να κατασκευάσει ένα όχημα που θα διαθέτει υψηλά πρότυπα ποιότητας και επίπεδα καινοτομίας.

Η έρευνα της Kia σε κυψέλες υδρογόνου χρονολογούνται από το 1998, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία της περιορισμένης παραγωγής του Kia Mohave FCEV, το οποίο είναι σε θέση να ταξιδέψει μέχρι και 690 χιλιόμετρα σε ένα μόνο γέμισμα.

Η μέση απόδοση των καυσίμων θα αυξηθεί κατά 25% μέχρι το 2020

Η Kia στοχεύει να αυξήσει τον μέσο συντελεστή αποδοτικότητας καυσίμου της γκάμας της  κατά 25% μέχρι το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 2014. Επίσης οι επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες, θα δώσουν τη δυνατότητα στην Kia να αντικαταστήσει επτά από τους δέκα υπάρχοντες κινητήρες με κινητήρες βενζίνης και diesel επόμενης γενιάς, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί ο αριθμός των κινητήρων turbo. Επίσης έχουν προγραμματιστεί υψηλότερης αποδοτικότητας κιβώτια πολλαπλών ταχυτήτων, ενώ οι μηχανικοί της Kia στοχεύουν, με την ευρύτερη εφαρμογή του χάλυβα υψηλής αντοχής, σε μείωση κατά 5% του μέσου βάρους των αμαξωμάτων.

Δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας

Η επένδυση από τη μητρική εταιρία της Kia, τη Hyundai Motor Group, για την ανάπτυξη της εξαιρετικά προηγμένης, υψηλής απόδοσης τεχνολογίας κινητήρων, καθώς και η «έξυπνη» τεχνολογία αυτοκινήτων αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 7.300 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών. Επιπλέον θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν επίσης μέσω των συνεχών επενδύσεων στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης αλλά και με τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στο εξωτερικό δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, άμεσα και έμμεσα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.