Η BMW i υποστηρίζει το CityMobil2

By  |  0 Comments

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CityMobil2 (Cities Demonstrating Cybernetic Mobility) ξεκίνησε τη λειτουργία του στα Τρίκαλα Θεσσαλίας τον περασμένο Νοέμβριο προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον για το μέλλον της παγκόσμιας αυτοματοποιημένης οδήγησης. Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται από το Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τη δημοτική επιχείρηση e-Trikala A.E. και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και εξετάζει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων κυκλοφορίας οχημάτων χωρίς οδηγό σε μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, τα τροχαία ατυχήματα και να ενισχυθεί η ιδέα της βιώσιμης μετακίνησης.

Το αυτοματοποιημένα ηλεκτρικά λεωφορεία εκτελούν μία κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 2,4 χλμ. στο κέντρο της πόλης. Κινούνται εντελώς αυτόνομα με ταχύτητα που αγγίζει τα 25 χλμ. / ώρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιούν συγκεκριμένες στάσεις για την επιβίβαση – αποβίβαση επιβατών ακριβώς όπως και ένα συμβατικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς. Ο χειρισμός τους πραγματοποιείται από απόσταση, από εξειδικευμένους χειριστές, οι οποίοι βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο κέντρο ελέγχου. Πέραν όμως της καινοτομίας της αυτόνομης κίνησής τους, τα λεωφορεία του CityMobil2 είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μην εκπέμποντας ρύπους καθώς χρησιμοποιούν τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Η BMW i αποτελώντας συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης και των προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών, υποστηρίζει ενεργά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CityMobil2 αναγνωρίζοντας το κοινό πεδίο δράσης και τη σημαντικότητα του εγχειρήματος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και μεταξύ άλλων παροχών, δύο BMW i3 έχουν παραχωρηθεί στην ομάδα διαχείρισης του CityMobil2 ως οχήματα υποστήριξης του στόλου των ηλεκτρικών αυτοματοποιημένων λεωφορείων.

Η επίσημη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος CityMobil2 πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στην πόλη των Τρικάλων με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειδική ημερίδα στην οποία παρατέθηκαν οι λεπτομέρειες του προγράμματος από τους αρμόδιους φορείς και παρευρέθηκαν σε αυτήν εκπρόσωποι διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

H BMW i θέλοντας να ενισχύσει περαιτέρω την ιδέα της βιώσιμης μετακίνησης που υλοποιεί το πρόγραμμα CityMobil2, διέθεσε στόλο ηλεκτρικών BMW i3 τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες μετακίνησης των επίσημων προσκεκλημένων εντός της πόλης των Τρικάλων.

Σχετικά με τη BMW i:

Η BMW i είναι μάρκα του BMW Group και συμβολίζει τα οραματικά οχήματα και τις πρωτότυπες φιλοσοφίες, την προοδευτική σχεδίαση και μία νέα εκδοχή της έννοιας premium που προσδιορίζεται από τη βιωσιμότητα. Η BMW i εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο από το BMW i3 (ηλεκτρικό όχημα για μητροπολιτικές περιοχές) και το BMW i8 (σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος με την οικονομία καυσίμου ενός μικρού αυτοκινήτου) καθώς και μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.