Nissan: Κορυφαία και στις πωλήσεις… καμερών!

By  |  0 Comments

Η Nissan, εκτός από κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία με αξιοζήλευτες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι και μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες καμερών στην Ευρώπη ! Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η Ιαπωνική φίρμα έχει καταφέρει να εγκαταστήσει πάνω από δύο εκατομμύρια  κάμερες στην γκάμα των μοντέλων της  σε λιγότερο από δύο χρόνια, κάνοντας μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καμερών στην Υφήλιο, να έχουν χάσει τον ύπνο τους !

Συγκεκριμένα, η καταξιωμένη γκάμα των  Crossover της Nissan, που περιλαμβάνει τα Qashqai, Juke και X-Trail, αντιπροσωπεύει πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις καμερών, καθώς στις κορυφαίες τους εκδόσεις  το καθένα από αυτά διαθέτει  τέσσερις  ευρυγωνικές κάμερες, ως  μέρος του εξοπλισμού  του συστήματος Around View Monitor (AVM).

Το σύστημα AVM, παρέχει μια  πανοραμική άποψη 360 μοιρών, γεγονός που  βοηθά τον οδηγό να επιβεβαιώσει οπτικά τη θέση του οχήματος  στον χώρο, καθιστώντας  τους σχετικούς ελιγμούς πολύ πιο εύκολους και ασφαλείς.

Τα Qashqai και X-Trail, διαθέτουν (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού)  μια πρόσθετη κάμερα τοποθετημένη στο εμπρός  παρμπρίζ  που χρησιμοποιείται για ένα εύρος λειτουργιών υψηλής τεχνολογίας , όπως η αναγνώριση των οδικών σημάτων και η αυτόματη ρύθμιση της δέσμης των φώτων.

Όλα τα παραπάνω, καταδεικνύουν το μέγεθος των καινοτομιών που έχουν γίνει προσιτές χάρη στη Nissan, σε ένα μεγάλο εύρος αγοραστών αυτοκινήτων. Επιπλέον οι τεχνολογίες στα αυτοκίνητα που  σχετίζονται με τις κάμερες, αποτελούν θεμέλιο λίθο στην προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός πλήρους αυτόνομου οχήματος.

Τα συστήματα καμερών που είναι  τοποθετημένα στα Qashqai και τα X-Trail παρέχουν μεταξύ άλλων  τη δυνατότητα για έξυπνη” στάθμευση,  μαζί με ένα πακέτο λειτουργιών που απαρτίζουν τo Safety Shield (Ασπίδα Ασφάλειας), όπως το Blind Spot Warning και το Moving Object Detection.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πιο έξυπνα χαρακτηριστικά του Safety Shield, αποτελεί η αυτοκαθαριζόμενη πίσω κάμερα, η οποία ανιχνεύει πότε ο φακός είναι βρώμικος και τον καθαρίζει αυτόματα !  Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της πίσω κάμερας,  ο υπολογιστής επεξεργάζεται περισσότερα από 15 mega pixels  ανά δευτερόλεπτο, ενώ η κάμερα χρησιμοποιεί ενσωματωμένο σύστημα πλύσης του φακού με νερό και πεπιεσμένο αέρα, εξασφαλίζοντας στην 7 ιντσών οθόνη του NissanConnect μια τέλεια εικόνα, προς όφελος της ασφάλειας των επιβατών αλλά και των πεζών.

Με τις πωλήσεις των Crossover να βαίνουν αυξανόμενες , η Nissan προβλέπει ότι η ζήτηση για τις κάμερες στα μοντέλα της θα φτάσει τις 10 εκατομμύρια μονάδες, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια !

Και ενώ όλα αυτά αφορούν το σήμερα, οι μηχανικοί  της Nissan εργάζονται ήδη για την κάμερα της επόμενη γενιάς, όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα στον εξοπλισμό του  πρωτότυπου crossover  Gripz. Συγκεκριμένα, δύο κάμερες είναι ενσωματωμένες στους προβολείς του μοντέλου, επιτρέποντας το live streaming στο διαδίκτυο από τις εξορμήσεις του αυτοκινήτου, εντός και εκτός δρόμου.

Περισσότερα για τις κάμερες του σήμερα αλλά και του αύριο από  τη Nissan, μπορείτε να δείτε  στο https://youtu.be/EDIcxLnpQVY

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.