Βραβείο στον Θεόδωρο Χαραγκιώνη

By  |  0 Comments

Στην επετειακή τελετή ανάδειξης του νικητή για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015, τιμήθηκε από τα μέλη του ομώνυμου Ανεξάρτητου Δημοσιογραφικού Θεσμού, με ειδικό βραβείο για «έργο ζωής» ο Ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, κ. Θεόδωρος N. Χαραγκιώνης.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου συμπληρώνει  5 χρόνια λειτουργίας  το Μάρτιο του 2016. Αποτελεί αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχει λάβει καμία απολύτως βοήθεια από την πολιτεία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συλλογή ξεκίνησε το 1977 και σήμερα αριθμεί  περισσότερα από 300 αυτοκίνητα, τα οποία εναλλάσσονται συστηματικά στο Μουσείο, ενώ για την αποκατάστασή τους και την επαναφορά της αυθεντικότητάς τους έχει δαπανηθεί τεράστια προσπάθεια σε διερεύνηση αρχειακού υλικού στον διεθνή χώρο.

assets_LARGE_t_420_43623536

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 15.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας και όλων των βαθμίδων. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν ξενάγηση με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου και  συνδυάζονται με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Η εκτίμηση των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών είναι εμφανής στις εξαιρετικές κριτικές στο Βιβλίο Επισκεπτών και στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα TripAdvisor όπου  κατατάσσεται πάντα στην πρώτη δεκάδα των Μουσείων της Αθήνας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ειδικής έκθεσης «Made by Hellas» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε και απέκτησε πλέον μόνιμο χαρακτήρα σε τμήμα του Μουσείου, ετοιμάζεται μια νέα ειδική έκθεση έκπληξη για τους λάτρεις της τεχνολογίας όπου θα παρουσιαστεί στο κοινό το πρώτο τρίμηνο του 2016.

LOGO ORIZONTIO

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.