Αυξανόμενα οφέλη στην Ευρώπη από την Kia

By  |  0 Comments

– Πάνω από 153.000 άνθρωποι εργάζονται για την Kia Motors στην Ευρώπη

– Η Kia συνεισέφερε € 934 εκατομμύρια σε φόρους στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το 2014

– Η Kia είναι άμεσα υπεύθυνη για την προσθήκη 2,5 δις € στην ακαθάριστη αξία παραγωγής σε κατασκευή, προμήθειες, έρευνα-ανάπτυξη, πωλήσεις και διανομή.

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την London Economics, κορυφαίος ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός οικονομικών συμβούλων, αποκάλυψε την αυξανόμενη συμβολή της Kia Motors Europe στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της νέας έκθεσης, «Τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που απορρέουν από την παρουσία της Kia στην Ευρώπη», είναι ότι πάνω από 153.000 άνθρωποι έχουν εργασία χάρη στις δραστηριότητες της εταιρίας σε όλη την ήπειρο, οι οποίοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα από την Kia ή μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού, τις πωλήσεις και τη διανομή.

Ευρωπαϊκός φόρος που ανέρχεται σε € 934 εκατομμύρια το 2014

Συμπεριλαμβανομένων των τελωνειακών δασμών, των πωλήσεων και των φόρων των εταιριών, η έκθεση υπογραμμίζει τη συμβολή των € 934 εκατομμυρίων της Kia σε φόρους που καταβάλλονται στις κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2014, ενισχύοντας περαιτέρω τις οικονομίες της περιοχής. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 8% σε σχέση με το 2013, έτος κατά το οποίο η Kia κατέβαλε € 865 εκατομμύρια σε φόρους στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η συνεχής αύξηση της παραγωγής συμβάλλει στην ανάπτυξη

Η παραγωγή αυξάνεται διαρκώς επί σειρά ετών στην ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, η οποία παρήγαγε το πρώτο όχημα στο τέλος του 2006 – και των πρώτο όχημα των δύο εκατομμυρίων της το 2015. Η εγκατάσταση στη Ζιλίνα – λειτουργεί από την Kia Motors Σλοβακίας – είναι μία από τις λίγες μονάδες στον κόσμο με την ικανότητα να παράγει μέχρι και οκτώ διαφορετικά μοντέλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Επειδή η παραγωγή έχει αυξηθεί στο εργοστάσιο (αύξηση κατά 3,5% την περίοδο 2013 έως 2014), η έκθεση της London Economics επισημαίνει ότι η συνολική αξία των προμηθειών της Kia ανέρχεται σε € 4,3 δισεκατομμύρια το 2014.  Τα € 3,0 δισεκατομμύρια αυτών των προμηθειών (71%) προήλθαν από το εσωτερικό της Ευρώπης. Το 2014, το 56% όλων των οχημάτων Kia που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζονται επιτόπου στη Σλοβακία.

Η προστιθέμενη συνολική ακαθάριστη αξία της Kia τοποθετείται σε € 2,5 δισ

Η έκθεση υπογραμμίζει ολόκληρη την αλυσίδα αξιών της Kia στην Ευρώπη, από την Έρευνα και την Ανάπτυξη, έως την κατασκευή, τις προμήθειες, τις πωλήσεις και την τελική διανομή αυτοκινήτων σε όλη την ήπειρο. Το ίδιο το δίκτυο διανομής πωλήσεων προσθέτει € 1,3 δισ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ, ενώ πρόσθεσε συνολική ακαθάριστη αξία στην Kia (ΑΠΑ) – συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών προμηθευτών και ανεξάρτητων εμπόρων λιανικής πώλησης της μάρκας – σε 2,5 δις €.

Ο κος Michael Cole, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, σχολίασε: “Η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για την Kia στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και μία εξέχουσα βάση παραγωγής σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η ευρωπαϊκή παραγωγή μας συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Kia κάνει επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων στην περιοχή επί σειρά ετών, που αποδίδουν τόσο στην εταιρεία όσο και στις πολλές Ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες έχουμε παρουσία. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την έκθεση της London Economics η οποία αναγνωρίζει το μέγεθος της συνεισφοράς μας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σχετικά τη London Economics στο link http://londoneconomics.co.uk/.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.