Opel Zafira Tourer: Πρωταθλητής στην Περιβαλλοντική Συμβατότητα

By  |  0 Comments

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με διακρίσεις για την Opel, καθώς το Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX απέσπασε βραβείο περιβαλλοντικής συμβατότητας. Για τέταρτη συνεχή φορά, το περιβαλλοντικό ινστιτούτο Ökotrend και το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Test ανέδειξαν το μοντέλο φυσικού αερίου σε “Auto Test Winner in Green” στην κατηγορία του. Το πολυμορφικό, συμπαγές επταθέσιο οφείλει την επιτυχία του στον πολύ οικονομικό και χαμηλών ρύπων κινητήρα 1.6 CNG ecoFLEX turbo. Το CNG (Compressed Natural Gas) προσφέρει πολύ καθαρή καύση στον καινοτόμο τετρακύλινδρο κινητήρα της Opel.

Με κατανάλωση φυσικού αερίου μόλις 4,7 kg (7,2 m3) / 100 km στο μικτό κύκλο, το Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX 110 kW/150 hp εκπέμπει μόνο 129 g/km CO2, διεκδικώντας τη Γερμανική ετικέτα ενεργειακής απόδοσης A.

Η Opel είναι αναγνωρισμένη πρωτοπόρος στην προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. Ήδη το 2001, η κατασκευάστρια εταιρία παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο μοντέλο συμπιεσμένου φυσικού αερίου με τεχνολογία monovalentplus . Οι κινητήρες CNG ecoFLEX της Opel είναι βελτιστοποιημένοι για να λειτουργούν με φυσικό αέριο, βιοαέριο ή οποιονδήποτε συνδυασμό των δύο, καθώς και με βενζίνη. Το CNG και το βιοαέριο κοστίζουν αισθητά λιγότερο από τη βενζίνη και το πετρέλαιο ενώ σε επίπεδο χιλιομετρικής κάλυψης είναι οικονομικότερα ακόμα και από το υγραέριο (LPG). Αυτό σημαίνει ότι πολλοί πελάτες έχουν κάθε λόγο να χρησιμοποιούν τέτοια καύσιμα. Στη Γερμανία, η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί μία φορολογική απαλλαγή για τη χρήση φυσικού αερίου σαν καύσιμο μέχρι τα τέλη του 2018. Αυτό επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική του συμβατότητα αφού τα τέτοια οχήματα εκπέμπουν μέχρι 25% λιγότερο CO2, μέχρι 80% λιγότερο άζωτο και είναι απαλλαγμένα από βενζόλιο και σωματίδια αιθάλης. Με χρήση βιοαερίου κατά 100%, το ανθρακικό αποτύπωμα του οχήματος είναι σχεδόν μηδενικό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.