Διακρίσεις βραβεία και τίτλοι για τη BMW το 2015

By  |  0 Comments

Το 2015 ήταν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για το BMW Group όπως επιβεβαιώνεται από τις αναρίθμητες παγκόσμιες διακρίσεις του. Τα μοντέλα BMW διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο σε ποικίλες κατηγορίες όπως καινοτομία, σχεδίαση, σπορ επιδόσεις, ποιότητα, βιωσιμότητα και ευφυής συνδεσιμότητα οχημάτων. Τους νικητές ανέδειξαν επιτροπές συντακτών του ειδικού τύπου, αναγνώστες περιοδικών αυτοκινήτου, διεθνείς ειδικοί από το χώρο του αυτοκινήτου και εταιρίες έρευνας αγοράς.

Εξαιρετική διεθνής διάκριση.

Τέσσερις πρώτες θέσεις στο θεσμό ‘Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς’ (International Engine of the Year Award) υπογραμμίζουν την τεχνογνωσία του BMW Group στον τομέα των κινητήρων. Μία κριτική επιτροπή από 65 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 31 χώρες ψήφισε τον 3κύλινδρο BMW TwinPower Turbo του BMW i8 νικητή στην κατηγορία. Μία ακόμα νίκη στην κατηγορία κέρδισε το ολοκληρωμένο σύστημα κίνησης του BMW i8, ενώ σαν υβριδικό σύστημα διεκδίκησε και το συνολικό βραβείο. Ο εν σειρά εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας M TwinPower Turbo των BMW M3 Sedan καιBMW M4 Coupé κέρδισε επίσης στην κατηγορία 2.5 – 3.0-λίτρων για πέμπτη φορά.

Επιπλέον, το BMW i8 ψηφίστηκε ‘Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ (World Green Car of the Year) ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο “Paul Pietsch Prize” από το περιοδικό “auto, motor und sport” για την καινοτόμο τεχνολογική φιλοσοφία του. Το BMW i8 αναδείχτηκε επίσης Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Βρετανία (UK Car of the Year), ενώ ψηφίστηκε το πιο φιλικό προς το περιβάλλον πολυτελές αυτοκίνητο στο πλαίσιο του “The Washington Auto Show”.

Το BMW i3 ήταν εξίσου δημοφιλές. Στην Κίνα, το επιτυχημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναδείχτηκε το καλύτερο compact μοντέλο στο θεσμό “Best Cars 2015”, ενώ ψηφίστηκε ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ (Car of the Year) στην Αυστραλία. Επιπλέον, το BMW i3 ανακηρύχθηκε ‘Εταιρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ (Company Car of the Year) από το περιοδικό “Firmenauto” και τον οργανισμό DEKRA.

* Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση τον κύκλο δοκιμών ECE, ανάλογα με τις διαστάσεις του ελαστικού.

Νέα BMW Σειρά 7 – πάνω από 20 βραβεία μόνο στην Κίνα.

Η νέα BMW Σειρά 7 είχε τη μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως. Μόνο στην Κίνα, η νέα BMW Σειρά 7 κέρδισε πάνω από 20 βραβεία. Μεταξύ αυτών, το βραβείο της τεχνολογικής καινοτομίας “Technology Innovation Award” του περιοδικού “China Business Journal” και ο τίτλος του ‘Πολυτελούς Αυτοκινήτου της Χρονιάς’ (Luxury Car of the Year) που απέμεινε η έγκυρη καθημερινή εφημερίδα “The Beijing News”. Στις ΗΠΑ, η νέα BMW Σειρά 7 κατέκτησε το βραβείο 2015 “Best of What’s New” στην κατηγορία αυτοκινήτων από το περιοδικό “Popular Science”. Στη Γερμανία, η νέα BMW Σειρά 7 κέρδισε το Χρυσό Τιμόνι 2015 (Golden Steering Wheel) του “Auto Bild” and “Bild am Sonntag” στην κατηγορία πολυτελών οχημάτων υψηλών επιδόσεων – όπως η BMW X1 και η BMW Σειρά 2 Gran Tourer στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Η υπεροχή του BMW Group στις καινοτομίες επιβεβαιώθηκε από 550 ειδικούς κατασκευής αμαξωμάτων από 24 χώρες, οι οποίοι απένειμαν στη BMW Σειρά 7 το “EuroCarBody Award 2015” για την πρωτοποριακή δομή αμαξώματος από Carbon Core.

Εξαιρετικές διακρίσεις για τη σχεδίαση BMW .

Τα “iF design awards” του International Forum Design είναι από τις υψηλότερες διακρίσεις για σχεδιαστικά επιτεύγματα. Φέτος, το BMW Group κέρδισε συνολικά 13 περίοπτες διακρίσεις στο θεσμό “iF design awards 2015”. Η μοναδικότητα της σχεδίασης BMW εντυπωσίασε και τους αναγνώστες του περιοδικού “Auto Zeitung”: εδώ, η κομψή και σπορ BMW Σειρά 4 Gran Coupé κέρδισε το “Design Trophy” στις κατηγορίες “Sedans/Coupés/Vans”. Στην κατηγορία compact class, εξυμνήθηκε το στυλ της BMW Σειράς 2 Cabrio. Ως η πιο εξέχουσα σχεδιαστική καινοτομία για το 2015, η νέα BMW Σειρά 1 κέρδισε το βραβείο “autonis 2015” στην ψηφοφορία αναγνωστών του περιοδικού “auto motor und sport”. Στην κατηγορία “Concept Cars” της ψηφοφορίας αναγνωστών του “Auto Bild Sportscars”, την πλειοψηφία των ψήφων συγκέντρωσε η BMW 3.0 CSL Homage (στη φωτό επάνω), που δημιουργήθηκε από την BMW Design Team προς τιμήν των κλασικών θρυλικών BMW coupé της δεκαετίας του 1970.

Οδηγική απόλαυση με συναρπαστική δύναμη.

Η γνήσια οδηγική απόλαυση είναι η κορυφαία προτεραιότητα για τους αναγνώστες των περιοδικών σπορ αυτοκινήτων – και τα σπορ μοντέλα BMW ενσαρκώνουν άριστα αυτό το μότο. Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι αναγνώστες του “Auto Bild Sportscars”. Στην κατηγορία Coupé Μαζικής Παραγωγής (Serial Production Coupés), η BMW M4 GTS ψηφίστηκε Σπορ Αυτοκίνητο της Χρονιάς (Sports Car of the Year 2015).

Ο τρίλιτρος, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 500 hp με Τεχνολογία M TwinPower Turbo είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που εφοδιάζεται με καινοτόμο ψεκασμό νερού (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 199 g/km)*.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του “sport auto” επιβεβαιώνει επίσης τις σπορ φιλοδοξίες της BMW: σε τέσσερις κατηγορίες τα μοντέλα της BMW επικράτησαν στην κορυφή. Για τρίτη συνεχή φορά, η BMW 335i κέρδισε το “Sport Auto Award” στην κατηγορία sedan μέχρι 50.000 Ευρώ. Για δεύτερη συνεχή φορά, η BMW M3 τερμάτισε πρώτη στην κατηγορία sedan/station wagonμέχρι 100.000 Ευρώ. Το ίδιο συνέβη και με τη BMW M135i στην κατηγορία compact class και τηBMW M235i στην κατάταξη των coupé μέχρι 50.000 Ευρώ.

Πρωτοπόρος στη συνδεσιμότητα οχημάτων.

42.520 αναγνώστες του περιοδικού αυτοκινήτου “auto motor und sport” και του περιοδικού πληροφορικής “CHIP” ΄ψήφισαν για το βραβείο συνδεσιμότητας οχημάτων “Car Connectivity Award 2015”: έτσι επιβεβαίωσαν τον πρωτοποριακό ρόλο του BMW Group στη δικτύωση οδηγού, οχήματος και περιβάλλοντος. Το BMW i8 ήταν ο περίτρανος νικητής του βραβείου “Connected Car 2025”, συγκεντρώνοντας το 30,3% των ψήφων. Οι αναγνώστες του περιοδικού – και άριστοι γνώστες του αντικειμένου – εντυπωσιάστηκαν από την εκτενή γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, υπηρεσιών και εφαρμογών. Επιπλέον, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί τη BMW ως τη μάρκα με την καλύτερη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου.

Οι αναγνώστες των περιοδικών “Auto Bild” και “Computer Bild” ψήφισαν για τους κατασκευαστές που προσφέρουν τις καλύτερες καινοτομίες συνδεσιμότητας αυτοκινήτου, κάτι για το οποίο οι νικητές βραβεύονται με το “Connected Car Awards”. Η νέα BMW Σειρά 7 ψηφίστηκε “Connected Car of the Year”. Πέρα από τη βέλτιστη συνδεσιμότητα, η λειτουργία ελέγχου χειρονομιών και το “remote-control parking” ήταν ήδη εξαιρετικά εντυπωσιακά στοιχεία που προσφέρει μόνο η BMW Σειρά 7 σε όλο τον κόσμο. Για το “remote-control parking”, η BMW βραβεύτηκε επίσης με τον τίτλο του καλύτερου συνδεδεμένου αυτοκινήτου “Connected Car Award” στην κατηγορία ‘Συστήματα Υποστήριξης – Άνεση’ (Assistance Systems -Comfort). Η BMW εντυπωσίασε επίσης τους αναγνώστες στην κατηγορία “Assistance Systems -Safety”, και τιμήθηκε με ένα “Connected Car Award” για το σύστημα “Driving Assistant Plus” που διατίθεται με τις BMW Σειρά 7, BMW Σειρά 5 καιBMW i3.

* Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση τον κύκλο δοκιμών ECE, ανάλογα με τις διαστάσεις του ελαστικού.

Το “GreenTec Award” – από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Ευρωπαϊκές διακρίσεις για τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον – δόθηκε στο intermodal route planner, σύστημα προγραμματισμού διαδρομών πολλαπλών μέσων μεταφοράς, που έχει εξελιχθεί για τα μοντέλα BMW i. Το σύστημα ενσωματώνει και άλλα μέσα μεταφοράς στις οδηγίες πλοήγησης, που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να φτάσει στο προορισμό του ταχύτερα και οικονομικότερα.

Το BMW Group κέρδισε επίσης το “Momentum for Change Award” των Ηνωμένων Εθνών για το καινοτόμο του δίκτυο ταχείας φόρτισης που προορίζεται για ηλεκτρικά οχήματα.

Επιβεβαίωση βιωσιμότητας και ποιότητας.

Το περιοδικό αυτοκινήτου “Auto Bild” προσδιορίζει το “ValueMaster” βάσει των προβλέψεων που γίνονται από το Γερμανικό ινστιτούτο ανάλυσης αγοράς Schwacke σε σχέση με την αξία μεταπώλησης των οχημάτων. Στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το BMW i3 τιμήθηκε με το “Value Master 2015” προσφέροντας την υψηλότερη αξία μεταπώλησης. Για τρίτη συνεχή φορά, ένα μοντέλο BMW Σειράς 3 διεκδίκησε τον τίτλο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική, μεσαία κατηγορία – φέτος ήταν η σειρά της BMW 325d Touring. Σημειώθηκε ακόμα και διπλή νίκη στην κατηγορία SUV: η BMW X3 xDrive35d ήταν νικήτρια, ελάχιστα μπροστά από τη BMW X4 xDrive30d.

Με πολυτελή ποιότητα, αξιοπιστία και κορυφαία εργονομία, η BMW σημείωσε εξαιρετική επίδοση και στην έρευνα αρχικής ποιότητας “Initial Quality Study 2015”, μεταξύ 84.000 Β. Αμερικανών αγοραστών νέων αυτοκινήτων που διεξήχθη από την J. D. Power & Associates. Νικήτρια στην κατηγορία μικρών premium αυτοκινήτων φέτος ήταν η BMW Σειρά 2.

Η BMW Σειρά 4 κέρδισε στην κατηγορία compact premium, ενώ πρώτη στην κατηγορία μεσαίων premium αυτοκινήτων ήταν η BMW Σειρά 5. Η J.D. Power & Associates αξιολογεί επίσης την ποιότητα παραγωγής των εργοστασίων αυτοκινήτων. Το “Platinum Plant Quality Award 2015” για το καλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο δόθηκε στο εργοστάσιο της BMW στο Rosslyn της Ν. Αφρικής. Το εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing ήρθε δεύτερο στην περιοχή Ευρώπης / Αφρικής, και αναδείχτηκε πρώτο ως Ευρωπαϊκό εργοστάσιο.

Ακολουθεί μία συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων διακρίσεων της BMW το 2015:

Διάκριση από τα Ηνωμένα Έθνη ( UN ):

“Momentum Change Award” για την ίδρυση του παγκοσμίως μεγαλύτερου δικτύου ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Διακρίσεις World Car Awards :

World Green Car (Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο) για το BMW i8

Engine of the Year (Κινητήρας της Χρονιάς) για τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα του BMW i8

Engine of the Year (Κινητήρας της Χρονιάς) για το σύστημα κίνησης του BMW i8

Engine of the Year (Κινητήρας της Χρονιάς) γενικό βραβείο για το BMW i8

Engine of the Year (Κινητήρας της Χρονιάς) για το εξακύλινδρο, εν σειρά βενζινοκινητήρα 3.0 – λίτρων της BMW

Διάκριση GreenTec Awards:

“GreenTec Award 2015”:

BMW i για το multimodal route planner (προγραμματισμός διαδρομών πολλαπλών μέσων μεταφοράς) στην κατηγορία Automobility

Διάκριση από το “ EuroCarBody “:

“EuroCarBodyAward 2015”:

BMW Σειρά 7 για την καινοτόμο κατασκευή αμαξώματος

Διακρίσεις από το περιοδικό “ auto motor und sport “:

“Best Cars”:

BMW Σειρά 5 στην Ανώτερη Μεσαία Κατηγορία

“Paul Pietsch Prize”:

BMW i8 η πιο καινοτόμος τεχνολογική φιλοσοφία

“autonis”:

BMW Σειρά 1 η καλύτερη σχεδιαστική καινοτομία στην compact κατηγορία

Διάκριση από τα “auto motor und sport” και “CHIP”:

“Connected Car 2015”:

BMW i8 για την καλύτερη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου 

Διακρίσεις από το “ Auto Zeitung “:

“Auto Trophy”:

BMW Σειρά 5 στην Ανώτερη Μεσαία Κατηγορία

“Design Trophy”:

BMW Σειρά 2 Cabrio την Compact κατηγορία

BMW Σειρά 4 Gran Coupé στην κατηγορία Sedan/Coupé/Van

Διακρίσεις από τα “Bild am Sonntag” / “Auto Bild”:

“Golden Steering Wheel”:

BMW X1 στη Μεσαία κατηγορία SUV

BMW Σειρά 7 στην Πολυτελή Κατηγορία Υψηλών Επιδόσεων

BMW Σειρά 2 Gran Tourer στην κατηγορία Van 

Διακρίσεις από τα “ Auto Bild ” / “ Computer Bild “:

“Connected Car Award”:

BMW Σειρά 7, το Καλύτερα Συνδεδεμένο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (“Connected Car of the Year”)

BMW στην κατηγορία “Συστήματα Υποστήριξης – Ασφάλεια”

BMW στην κατηγορία “Συστήματα Υποστήριξης – Άνεση” 

Διακρίσεις από το” Auto Bild Allrad “:

“All-Wheel Car of the Year”:

BMW i8 στην κατηγορία Τετρακίνητων Υβριδικών (All-Wheel Hybrid) 

Διακρίσεις από τα “ Auto Bild Sportscars “:

“Sports Cars of the Year”:

BMW M4 GTS στην κατηγορία Coupé Μαζικής Παραγωγής

BMW 3.0 CSL Homage στην κατηγορία Concept Cars

Διακρίσεις από το “ Auto Bild ” / Schwacke :

“Value Master 2015”:

BMW i3 στην κατηγορία Ηλεκτρικών Οχημάτων

BMW 325d Touring στη Μεσαία κατηγορία

BMW X3 xDrive35d στην κατηγορία Compact SUV

Διακρίσεις από το “ sport auto “:

“sport auto Award 2015”:

BMW M135i στην κατηγορία Compact Cars

BMW M235i στην κατηγορία Coupés έως 50.000 Ευρώ

BMW 335i in the category Sedans/ Estate Cars έως 50.000 Ευρώ

BMW M3 in the category Sedans/Estate Cars έως 100.000 Ευρώ

Διάκριση από το “ Motor Klassik “:

“Motor Klassik Awards 2015”:

BMW Σειρά 4 Coupé στην κατηγορία Classic of the Future (Μεσαία) 

Διακρίσεις από το International Forum Design:

“iF Design Awards” 2015:

BMW Σειρά 2 Active Tourer, BMW Σειρά 4 Gran Coupé, BMW M4 Coupé, BMW X6 και BMW i8 – όλα στην κατηγορία “Προϊόν – Αυτοκίνητα, Οχήματα, Δίκυκλα”

Διακρίσεις από τα “ Firmenauto ” / DEKRA :

“Company Car of the Year” – Εταιρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς:

BMW i3 REX στην κατηγορία Small Cars

BMW 118d στην κατηγορία Compact Class

Διάκριση από το DEKRA:

“Used Car Report 2015”:

BMW Z4 στην κατηγορία Cabrio/Sports Cars (Αξιοπιστία)

Διακρίσεις από τη J . D . Power & Associates :

“Initial Quality Award 2015”: Βραβεία ποιότητας

BMW Σειρά 2 στην κατηγορία Small Premium Cars

BMW Σειρά 4 στην κατηγορία Compact Premium Cars

BMW Σειρά 5 στην κατηγορία Premium Cars

“APEAL Study 2015”:

BMW Σειρά 4 στην κατηγορία Compact Premium Cars

BMW Σειρά 6 στην κατηγορία Mid-Size Premium Cars

BMW Σειρά 2 στην κατηγορία Small Premium Cars

“Platinum Plant Quality Award 2015”:

BMW Plant Rosslyn, Ν. Αφρική

“Silver Plant Quality Award 2015”:

BMW Plant Dingolfing 

Διακρίσεις “UK Car of the Year”:

“UK Car of the Year”:

BMW i8, το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς

“Best Performance Car of the Year”:

BMW i8 στην κατηγορία των καλύτερων σπορ αυτοκινήτων της χρονιάς 

Διάκριση από το “Popular Science”:

“Best of What’s New” 2015:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία αυτοκινήτων 

Διακρίσεις “ Blogger Auto Awards “:

“Blogger Auto Awards 2015”:

BMW i3 στην κατηγορία Small Cars

BMW i8 στην κατηγορία Sports Cars

Διάκριση από το “Schweizer Illustrierte”:

“Swiss Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία “Το κομψότερο αυτοκίνητο της Ελβετίας” 

Διάκριση από το “ Freie Fahrt “:

“Big Austrian Automobile Prize” 2015:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία “Premium”

Διάκριση από το “Car Styling Magazine”:

“the golden marker trophy”:

BMW i3 για την καλύτερη σχεδίαση αυτοκινήτου

Διάκριση στο “The Washington Auto Show”:

“Luxury Green Car of the Year”:

BMW i8 στην κατηγορία του πιο Φιλικού προς το Περιβάλλον Πολυτελούς Αυτοκινήτου 

Διάκριση “Coty Australia”:

“Car of the Year 2015”:

BMW i3, το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς

Διάκριση “L ʼ árgus”:

“Trophée Argus”:

BMW 218d Active Tourer στην κατηγορία Compact/Family Car 

Διάκριση „J-COTY“:

“Car of the Year Japan”:

BMW 2er Active / Gran Tourer επίσης Import Car of the Year (Εισαγόμενο Αυτοκίνητο της Χρονιάς)

Διάκριση στο “China Business Journal”:

“Technology Innovation Award”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Innovative Technology

Διάκριση στο “The Beijing News”:

“Luxury Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Luxury Performance

Διάκριση του “auto, motor und sport China”:

“BEST CARS 2015”:

BMW i3 στην κατηγορία Best Compact Car 

Διάκριση “West China City Daily”:

“The Most Anticipated” (Το Πιο Πολυαναμενόμενο):

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία D Class 

Διάκριση από το “163.com”:

“Luxury Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Luxury Performance 

Διάκριση από το “ yiche . com “:

“5 Best Imported Cars of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Εισαγόμενων Οχημάτων (Import Vehicles) 

Διάκριση από το “National Business Daily”:

“2015 Luxury Car”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς (Luxury Car of the Year)

Διάκριση από το “ emao . com “:

“2016 Large Luxury Car Recommendation”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Luxury Performance 

Διάκριση από το “youcheyihou”:

“China Mobile Internet Annual Model Series Award”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Mobile Internet 

Διάκριση από το “ Auto Headline “:

“Annual Top New Media Communications Case”:

BMW Σειρά 7

Διάκριση από το “ Auto World “:

“Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 

Διάκριση από το “Tencent”:

“Imported Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Εισαγόμενων Αυτοκινήτων (Import Cars) 

Διάκριση από το “ ifeng . com “:

“Global Luxury Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Luxury Performance 

Διάκριση από το “Nanfang Metropolis Daily”:

“Imported Luxury Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Luxury Performance

Διάκριση από το “China Business News”:

“Elite Car of the Year”:

BMW Σειρά 7

Διάκριση από το “12 gang . com “:

“Luxury Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Luxury Performance 

Διάκριση από το “Zaker”:

“New Car Appreciation”:

BMW Σειρά 7

Διάκριση από το “21th Century Media”:

“Car of the Year”:

BMW Σειρά 7

Διάκριση από το “ Motor Trend “:

“Imported Car of the Year”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Εισαγόμενων Αυτοκινήτων (Import Cars) 

Διάκριση από το “ chexun . com “:

“The Most Popular Luxury Car”:

BMW Σειρά 7 στην κατηγορία Luxury Performance

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.