Η GM και η Lyft διαμορφώνουν το μέλλον των μετακινήσεων

By  |  0 Comments

Η General Motors και η Lyft ανακοίνωσαν μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συμμαχία στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου ‘κατά παραγγελία’ οχημάτων στις ΗΠΑ.

Η GM θα επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη Lyft με σκοπό να συνεχίσει την ανάπτυξη της επιτυχημένης της υπηρεσίας ride-sharing (κοινοχρησία οχημάτων). Σε αντισταθμιστικό όφελος, η GM θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

Βλέπουμε το μέλλον της προσωπικής μετακίνησης συνδεδεμένο με τις λέξεις ‘ενιαίο’ και ‘αυτόνομο’,» δήλωσε ο Πρόεδρος της GM Dan Ammann. «Με τη συνεργασία των GM και Lyft, πιστεύουμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε πιο γρήγορα και με επιτυχία αυτό το όραμα.”

Ο John Zimmer, πρόεδρος και συνιδρυτής της Lyft, δήλωσε: «Μέσα από τη συνεργασία της με τη GM, η Lyft θα συνεχίσει να φέρνει στο φως νέες λύσεις που θα αλλάξουν θετικά τις καθημερινές μεταφορές μας. Μαζί, θα χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, επαναπροσδιορίζοντας την παραδοσιακή εμπειρία κατοχής ενός οχήματος.»

Η συμμαχία των GM και Lyft περιλαμβάνει τα εξής κύρια χαρακτηριστικά:

  • Αυτόνομο κατά παραγγελία Δίκτυο: Η κοινή ανάπτυξη ενός δικτύου ‘κατά παραγγελία’ οχημάτων θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της GM στον τομέα αυτό και τις ικανότητες της Lyft στην παροχή μιας ευρείας γκάμας υπηρεσιών κοινοχρησίας οχημάτων.
  • Κόμβος Ενοικίασης: Ξεκινώντας άμεσα, η GM θα γίνει προτιμώμενος προμηθευτής οχημάτων βραχυπρόθεσμης χρήσης σε οδηγούς της Lyft μέσω κόμβων ενοικίασης σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.
  • Συνδεσιμότητα: Οδηγοί και πελάτες της Lyft θα έχουν πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα μοντέλων της GM και υπηρεσιών της OnStar, αξιοποιώντας δύο δεκαετίες εμπειρίας στη συνδεσιμότητα. Αυτό θα αναβαθμίσει την εμπειρία της κοινοχρησίας οχημάτων για οδηγούς και επιβάτες.
  • Κοινές Υπηρεσίες Κινητικότητας: Η GM και η Lyft θα προσφέρουν επίσης στους πελάτες τους εξατομικευμένες υπηρεσίες και λύσεις μετακίνησης μέσα από τα αντίστοιχα κανάλια τους.

Σχετικά με τη General Motors

Η General Motors Co. (NYSE:GM, TSX: GMM) και οι εταίροι της κατασκευάζουν οχήματα σε 30 χώρες, ενώ η εταιρία διεκδικεί τις υψηλότερες θέσεις στις παγκοσμίως μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητιστικές αγορές. Η GM, οι θυγατρικές και οι κοινοπραξίες της εμπορεύονται οχήματα υπό τα σήματα των Chevrolet, Cadillac, Baojun, Buick, GMC, Holden, Jiefang, Opel, Vauxhall και Wuling. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία και τις θυγατρικές της, συμπεριλαμβανομένης της OnStar, που πρωτοστατεί σε υπηρεσίες ασφάλειας οχημάτων, προστασίας και πληροφόρησης σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν στο σύνδεσμο http://www.gm.com.

Σχετικά με τη Lyft

Η Lyft ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από τους Logan Green και John Zimmer με σκοπό την επανασύνδεση ατόμων και κοινοτήτων δια μέσου βελτιωμένων μεταφορών. Η Lyft είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία ‘ride-sharing’ στις ΗΠΑ και είναι διαθέσιμη σε πάνω από 190 πόλεις. Η Lyft προτιμάται από οδηγούς και επιβάτες για την ασφαλή και φιλική προς το χρήστη εμπειρία, και για την δέσμευση προς μια θετική αλλαγή για το μέλλον των αστικών κέντρων μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.