Κλασσικό Ράλι Ελλάδας στις 5-6/3

By  |  0 Comments

Το «Κλασσικό Ράλι Ελλάδας» συνδιοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά από τις λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. και Σ.Ι.Σ.Α. και θα λάβει χώρα στους Δελφούς στις 5-6 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο Regularity Rally της χρονιάς, το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.ΠΑ, στο πρωτάθλημα Σ.Ι.Σ.Α. όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.

Στην φετινή εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν έως 60 ιστορικά αυτοκίνητα κι έχει δοθεί έμφαση σε κλασσικές, θρυλικές «ειδικές» & απαιτητικές «απλές» διαδρομές που θα διασχίσουν την Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα & Φωκίδα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της κοινότητας Αθανάσιου Διάκου, που είναι και η γενέτειρα του ομώνυμου εθνικού μας ήρωα.

Το Σάββατο 5/3 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ η 1η μεγάλη ανασυγκρότηση θα γίνει στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα. Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε διαδρομές που θα εναλλάσσονται σε παραθαλάσσιους & ορεινούς δρόμους, σε «κλασσικές» αλλά και «απαιτητικές» ειδικές διαδρομές, όπως Φυλή, Αγ. Άννα, Προσήλιο & Φτερόλακκα και θα καταλήξουν για διανυκτέρευση στους Δελφούς.

Την Κυριακή 6/3 το πρωί τα πληρώματα θα επανεκκινήσουν για τις διαδρομές της 2ης ημέρας και θα κατευθυνθούν μέσω της Γκίωνας & των Βαρδουσίων για τις απιτητικές ειδικές του Πανουργία, της Στρώμης και του Αθανασίου Διάκου για 1η ανασυγκρότηση στον γραφικό Αθανάσιο Διάκο και μέσω Πυρών για 2η ανασυγκρότηση στη φιλόξενη Αμφίκλεια. Μετά τις τελευταίες ειδικές Τιθορέα & Χαιρώνεια ο τερματισμός θα γίνει στην Ακρόπολη αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 700 περίπου χιλιόμετρα και θα έχουν εκτελεσθεί 15 ειδικές διαδρομές ακριβείας, όλες σχεδόν με ενδιάμεσες χρονομετρήσεις.

Δεκτά να συμμετάσχουν θα είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1986 για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA & FIA καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία “potentially historic” της FIVA, κατασκευής 1/1/1987-31/12/1996.

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 240€ για μέλη ΦΙΛΠΑ & ΣΙΣΑ ή 260€ για μη μέλη και καλύπτει την διανυκτέρευση & δείπνο διμελούς πληρώματος στο ξενοδοχείο «Amalia» στους Δελφούς, οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, συμμετοχή στην δεξίωση απονομής των επάθλων, έπαθλα και αναμνηστικά της εκδήλωσης. Λήξη συμμετοχών 25/2/2016 20:00.

Για πληροφορίες και Ειδικό Κανονισμό μπορείτε να ενημερώνεστε από τις γραμματείες και τις ιστοσελίδες των δύο συλλόγων www.philpa.gr & www.sisa.gr

image

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.