Η BMW Group επεκτείνει το πρόγραμμα κοινοχρησίας οχημάτων

By  |  0 Comments

Το BMW Group λανσάρει μία αναβαθμισμένη υπηρεσία ‘car sharing’ στο Σιάτλ (ΗΠΑ) με την ονομασία “ReachNow”. Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο “DriveNow” που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και οι Αμερικανοί πελάτες σύντομα θα μπορούν να επιλέγουν πιο πρωτοποριακές υπηρεσίες για εξατομικευμένη μετακίνηση. Το ReachNow ξεκινά στο Σιάτλ με έναν αρχικό στόλο 370 οχημάτων BMW και MINI ενώ το 20% του στόλου αποτελείται από ηλεκτρικά οχήματα BMW i3. Πέραν του Σιάτλ, το ReachNow πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Αυτή η κίνηση είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της εταιρίας NUMBERONE>NEXT, όπως την ανέλυσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Harald Krüger πριν από τρεις εβδομάδες. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της, η εταιρία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη πελατοκεντρικών υπηρεσιών μετακίνησης τα επόμενα χρόνια.

Ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG και υπεύθυνος για τις μάρκες MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, και για τους τομείς After Sales & Mobility Services δήλωσε κατά το λανσάρισμα του ReachNow στο Σιάτλ: «Ζούμε μία άκρως συναρπαστική εποχή για την εξέλιξη της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Οι πελάτες μας εύλογα προσδοκούν απλές και γρήγορες λύσεις για τις προσωπικές τους ανάγκες μετακίνησης, κυρίως σε μητροπολιτικές περιοχές. Γι’ αυτό, εμπλουτίζουμε το κλασικό επιχειρηματικό μας μοντέλο με πρόσθετες υπηρεσίες που διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων μεγαλουπόλεων στο δρόμο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με την υπηρεσία ReachNow, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας στο Σιάτλ “on-demand mobility”– μετακίνηση όταν χρειάζεται. Παίρνουμε σαν βάση το πολύ επιτυχημένο Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό μοντέλο μας, που είναι το Drive Now, και το εξελίσσουμε σε νέα επίπεδα στις ΗΠΑ. Το Σιάτλ είναι μία πρωτοποριακή πόλη με διεθνή αίγλη που την κάνει ιδανική για το λανσάρισμα τέτοιων υπηρεσιών».

Οι πελάτες του προγράμματος ReachNow στις ΗΠΑ θα απολαύσουν τις εξής νέες υπηρεσίες το 2016:

Υπηρεσία Παράδοσης

Το επιθυμητό αυτοκίνητο παραδίδεται στον πελάτη. Αυτή η υπηρεσία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν αποσκευές ή ζουν σε περιοχές με περιορισμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης. Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν το περπάτημα μέχρι το αυτοκίνητο, θα βρουν την υπηρεσία άκρως ελκυστική. Επιπλέον, με την κράτηση της υπηρεσίας, διασφαλίζεται η διαθεσιμότητα ενός οχήματος την επιθυμητή στιγμή.

Χρήση του Αυτοκινήτου για Μεγαλύτερο Χρονικό Διάστημα

Το ReachNow συνδυάζει ‘car-sharing’ με συμβατικές υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων: Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι πελάτες μπορούν να αποφασίζουν αυθόρμητα εάν θα διατηρήσουν το όχημα που έχουν μέσω ReachNow για μερικές ημέρες, χωρίς να πρέπει να αλλάξουν αυτοκίνητο ή να πάνε σε σταθμό ενοικίασης. Η χρέωση θα γίνεται πάντα βάσει της πιο ευνοϊκής τιμολογιακής πολιτικής.

Car sharing ’ για κλειστές ομάδες χρηστών

Μία ομάδα οχημάτων ReachNow διατίθεται αποκλειστικά σε εταιρίες και οικιστικά συγκροτήματα, για παράδειγμα, και παραμένουν στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Χάρη στη δυνατότητα μακροχρόνιας κράτησης, η διαθεσιμότητα είναι εγγυημένη.

Ενοικίαση του αυτοκινήτου του πελάτη μέσω ReachNow

Οι πελάτες μπορούν να παραχωρήσουν το αυτοκίνητό τους για ενοικίαση μέσω ReachNow, παραδείγματος χάριν, όσο διάστημα λείπουν σε διακοπές. Αυτό μπορεί να μειώσει το κόστος χρήσης ενός οχήματος. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν τη διαθεσιμότητα του οχήματός τους στις επαφές τους στα social media. Η υπηρεσία υπόκειται σε ορισμένες ειδικές τεχνικές προϋποθέσεις οχήματος.

Chauffeur Service – Κλείσιμο Αυτοκινήτου με Σοφέρ

Για όσους θέλουν να αποφύγουν την οδήγηση, το ReachNow θα προσφέρει επίσης αργότερα τη δυνατότητα κλεισίματος αυτοκινήτου με σοφέρ. Έτσι, θα μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ακόμα πιο ξεκούραστοι.

Εύκολη εγγραφή μέσω smartphone

Νέα μέλη θα μπορούν να εγγράφονται με το ReachNow μέσα σε λίγα λεπτά μέσω της κάμερας του δικού τους smartphone, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου άδειας οδήγησης και της κατάθεσης μέσω πιστωτικής κάρτας. Δεν χρειάζεται να προσέλθουν σε κάποιο περιφερειακό γραφείο για ταυτοποίηση. Οι πελάτες του ReachNow θα παίρνουν το αυτοκίνητο και θα φεύγουν χωρίς καθυστέρηση. Το smartphone του πελάτη ή η κάρτα που αποστέλλεται μέσω ταχυδρομείου εκτελεί χρέη κλειδιού αυτοκινήτου.

RideCell – εταίρος της ReachNow

Εταίρος της ReachNow στις ΗΠΑ είναι η RideCell. Η νεοφυής τεχνολογική επιχείρηση που έχει έδρα στο San Francisco συνδέεται με τη BMW i από το 2014, μέσω ενός μεριδίου μειοψηφίας που έχει η BMW i Ventures. Ως εταίρος της ReachNow, η RideCell είναι υπεύθυνη για την πλατφόρμα IT και όλες τις διεπαφές των πελατών που έχουν σχέση με κρατήσεις και τιμολόγια.

Το Ευρωπαϊκό DriveNow ως πρότυπο μοντέλο

Όπως το DriveNow στην Ευρώπη, το ReachNow βασίζεται στη λεγόμενη ‘αρχή ελεύθερης κυκλοφορίας’ με οχήματα που διανέμονται ελεύθερα στην αστική ζώνη αντί σε συγκεκριμένους σταθμούς παραλαβής και επιστροφής. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή smartphone τα μέλη μπορούν να βλέπουν τις τοποθεσίες διαθέσιμων οχημάτων, να κάνουν μία κράτηση, να οδηγούνται στο επιλεγμένο όχημα, να το ανοίγουν χωρίς κλειδί και να ξεκινούν. Η χρήση του οχήματος χρεώνεται με το λεπτό. Όταν ο πελάτης δεν χρειάζεται πλέον το όχημα μπορεί να το αφήνει σε επιτρεπόμενο χώρο στάθμευσης, οπουδήποτε εντός της αστικής περιοχής.

Πρόγραμμα πληρωμής

Όλα τα μοντέλα χρεώνονται με κόστος 0,49 δολ. για κάθε λεπτό χρήσης του οχήματος και ένα διάλειμμα του ταξιδιού (παρκάρισμα) 0,30 δολ. το λεπτό. Ο στόλος περιλαμβάνει το ηλεκτρικό BMW i3, τη BMW 328i και το MINI Cooper. Το εφάπαξ τέλος εγγραφής είναι 29 δολ. Το ReachNow λανσάρεται με μία προσφορά γνωριμίας μόλις 0,41 δολ. για κάθε λεπτό χρήσης του οχήματος και δωρεάν εγγραφή. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ασφάλεια, βενζίνη, ηλεκτρισμό, κόστος στάθμευσης, φόρους και τέλη.

DriveNow

Το DriveNow, το συνεργατικό εγχείρημα των BMW Group και Sixt SE στο ‘car sharing’ προσφέρει κορυφαίας ποιότητας premium οχήματα BMW και MINI για ενοικίαση σε Ευρωπαϊκές πόλεις σύμφωνα με την ‘αρχή ελεύθερης κυκλοφορίας’. Τα οχήματα μπορούν να ενοικιάζονται και να αποστέλλονται οπουδήποτε μέσα σε μία καθορισμένη περιοχή της πόλης. Πάνω από μισό εκατομμύριο εγγεγραμμένοι πελάτες μπορούν να εντοπίζουν και να κλείνουν οχήματα μέσω της εφαρμογής DriveNow ή διαδικτύου και να χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε οποιαδήποτε πόλη του DriveNow. Το DriveNow ελέγχει ένα στόλο άνω των 4.000 οχημάτων σε πόλεις όπως Μόναχο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Αμβούργο, Βιέννη, Λονδίνο, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη. Το 20% από αυτά είναι ηλεκτρικά BMW i3s. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ένα όχημα του στόλου DriveNow αντικαθιστά τουλάχιστον τρία ιδιωτικής χρήσης, που σημαίνει ότι το DriveNow συμβάλλει τρομερά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αστικές περιοχές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.