Νέο Ford Transit και Transit Custom

By  |  0 Comments
  • Τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford Transit και Transit Custom λανσάρουν το νέο κινητήρα Ford EcoBlue diesel, με σημαντικά μειωμένο κόστος χρήσης και βελτιωμένες επιδόσεις
  • Ο 2λιτρος κινητήρας Ford EcoBlue φιλοσοφίας downsizing βελτιώνει την οικονομία μέχρι 13%,* αποδίδει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές και προσφέρει μεταβλητά διαστήματα σέρβις μέχρι 2 ετών/60.000χλμ.
  • Προηγμένος diesel, σχεδιασμένος για να συνεχίσει την παράδοση αξιοπιστίας του Transit με δοκιμές αντοχής που αντιστοιχούν σε 5,5εκατομμύρια χλμ., πληροί τις προδιαγραφές χαμηλών εκπομπών ρύπων Euro Stage VI
  • Νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως Side Wind Stabilisation και Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection. Εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, διαθέσιμο από τα τέλη του 2016
  • Νέα μοντέλα Ford Transit και Transit Custom κάνουν ντεμπούτο στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Birmingham, διατίθενται ήδη για παραγγελία με παράδοση στα μέσα του 2016

Τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford Transit και Transit Custom με τον ολοκαίνουργιο, προηγμένο 2λιτρο Ford EcoBlue diesel κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Birmingham της Βρετανίας προσφέροντας βελτιωμένο κόστος χρήσης και αυξημένες επιδόσεις από τα μέσα του 2016.

Ο κινητήρας επόμενης γενιάς Ford EcoBlue που δημιουργήθηκε από λευκή κόλλα χαρτιού αυξάνει την απόδοση μέχρι 13% συγκριτικά με τον απερχόμενο 2.2L TDCi, με εκπομπές CO2 από 157 g/km,* και βελτιώνει σημαντικά τη ροπή στις χαμηλές στροφές και την ελαστικότητα. Ο νέος κινητήρας θα προσφέρει επίσης μεταβλητά διαστήματα σέρβις έως 2 ετών/60.000 χλμ. για τα Transit και Transit Custom.

Ο νέος 2λιτρος Ford EcoBlue diesel φιλοσοφίας downsizing έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα αυστηρά πρότυπα αντοχής επαγγελματικών οχημάτων Ford – κάτι εξασφαλισμένο με δοκιμές αντοχής που αντιστοιχούν σε 5,5 εκατομμύρια χλμ., συμπεριλαμβανομένων 400.000 χλμ. δοκιμών στα χέρια πραγματικών πελατών Transit.

«Η πρόκληση ήταν να πάρουμε το δημοφιλές Transit και να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος, να βελτιώσουμε τις επιδόσεις, να το κάνουμε λιγότερο ρυπογόνο, με πιο αθόρυβη καμπίνα, ασφαλέστερο και ακόμα πιο ανθεκτικό,» δήλωσε ο Pete Reyes, επικεφαλής επαγγελματικών οχημάτων της Ford Ευρώπης. «Αυτό ακριβώς πετύχαμε στα νέα Transit και Transit Custom με το νέο κινητήρα Ford EcoBlue.»

Καθαρές τεχνολογίες diesel πετυχαίνουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα Euro Stage VI που θα ισχύουν από το Σεπτέμβριο του 2016, και θα απαιτούν 55% μείωση στις εκπομπές NOx συγκριτικά με τα πρότυπα Euro Stage V.

Πέρα από τη γκάμα των νέων κινητήρων, τα Transit και Transit Custom διατίθενται τώρα για παραγγελία με προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγούς όπως το Σύστημα Προστασίας από Πλευρικούς Ανέμους (Side Wind Stabilisation) και το Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης με Αναγνώριση Πεζών (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection). Από τα τέλη του 2016, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν ένα εξάρι αυτόματο κιβώτιο αντί του χειροκίνητου και ένα νέο σύστημα πίσω αερανάρτησης με τα μοντέλα Transit Custom Kombi.

Το Transit 2 τόνων και το Transit Custom 1 τόνου είναι βασικά μοντέλα της ανανεωμένης οικογένειας Ford Transit, που περιλαμβάνει επίσης τα μικρότερα Transit Connect και Transit Courier van. Η πλήρης γκάμα επαγγελματικών οχημάτων ανέδειξε τη Ford σε Νο1 μάρκα επαγγελματικών στην Ευρώπη το 2015 – για πρώτη φορά μέσα σε 19 χρόνια – με συνολικές πωλήσεις 280.000 οχημάτων, αύξηση 23% μέσα σε ένα χρόνο.

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2016, με συνδυασμένες πωλήσεις 50.100 οχημάτων Transit και Transit Custom στην Ευρώπη, αύξηση 15% από την προηγούμενη χρονιά.

Καθαρότερος, πιο αποδοτικός και πολιτισμένος Ford EcoBlue diesel

Ο νέος 2λιτρος Ford EcoBlue diesel χρησιμοποιεί νέα αρχιτεκτονική στην οποία θα βασιστεί η επόμενη γενιά καθαρών, αποδοτικών και πολιτισμένων κινητήρων που προορίζονται για τα μελλοντικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα Ford.

Ο κινητήρας έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες υπερσυμπίεσης, ψεκασμού καυσίμου, συστήματος καύσης, δομικής σχεδίασης και χαμηλών τριβών. Σαν αποτέλεσμα, πετυχαίνει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμου, τις επιδόσεις και την πολιτισμένη λειτουργία, σε συνδυασμό με την εξαιρετική αντοχή και το χαμηλό κόστος χρήσης που απαιτούνται για τον κινητήρα ενός Transit.

Για τα Transit και Transit Custom, ο κινητήρας 2.0L Ford EcoBlue διατίθεται σε εκδόσεις 105 PS, 130 PS και 170 PS, κάθε μία από τις οποίες προσφέρει αυξημένη ισχύ και ροπή συγκριτικά με τον απερχόμενο 2.2.L. Η βελτιωμένη ροπή στις χαμηλές στροφές – 20% επιπλέον στις 1.250 rpm – μεταφράζεται σε καλύτερη ελαστικότητα και απόκριση στην καθημερινή οδήγηση.

Το μειωμένο λειτουργικό κόστος υποστηρίζεται από μία αισθητά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου. Τα μοντέλα Transit που είναι εφοδιασμένα με το Auto-Start-Stop πετυχαίνουν εκπομπές CO2 από 174 g/km και μέση κατανάλωση από 6,6 l/100 km – 10% λιγότερο από το αντίστοιχο απερχόμενο μοντέλο.

Τα Transit Custom με Auto-Start-Stop πετυχαίνουν εκπομπές CO2 από 157 γραμ. / χλμ. με μέση κατανάλωση από 6,1 λίτρων/100 χλμ. – 13% λιγότερο από το αντίστοιχο απερχόμενο μοντέλο.

Η Ford εκτιμά οικονομία καυσίμου έως 1.600 ευρώ για κάθε 130.000 χλμ. για το χρήστη του νέου Transit Custom van 105 ίππων συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο 100 ίππων.***

Το κόστος προγραμματισμένων σέρβις μειώνεται, με τα εκτεταμένα μεταβλητά διαστήματα σέρβις που φτάνουν τα δύο έτη /60.00 χλμ. να προσφέρουν επιπλέον έως και 10.000 χλμ. μεταξύ των σέρβις τόσο για το Transit όσο και για το Transit Custom.

Για να πληροί τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro Stage VI, ο 2λιτρος Ford EcoBlue diesel έχει βελτιστοποιημένο σύστημα καύσης με Σύστημα Μετεπεξεργασίας Καυσαερίων (SCR) χρησιμοποιώντας AdBlue® (διάλυμα ουρίας).

Ο νέος κινητήρας βελτιώνει επίσης την άνεση του οδηγού όταν βρίσκεται πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι διαθέτοντας χαμηλά επίπεδα θορύβου και πολιτισμένη λειτουργία επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου. Η κορυφαία δυναμική συμπεριφορά των Transit και Transit Custom έχει αναβαθμιστεί χάρη στον ανασχεδιασμό του συστήματος διεύθυνσης με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση (feedback), και τα νέα αμορτισέρ που βελτιώνουν την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος.

Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και οχήματος

Παράλληλα με το νέο κινητήρα, τα νέα μοντέλα Transit και Transit Custom ωφελούνται από τις προηγμένες τεχνολογίες που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και την άνεση του οδηγού πίσω από το τιμόνι.

Χρησιμοποιώντας κάμερα και τεχνολογία ραντάρ ίδια με τα επιβατικά μοντέλα Ford, όπως τα Mondeo και S-MAX, οι πελάτες των Transit και Transit Custom μπορούν να παραγγείλουν:

  • Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection – μειώνει τη σφοδρότητα εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί, ή βοηθά τους οδηγούς να τις αποφύγουν τελείως
  • Adaptive Cruise Control – χρησιμοποιεί ραντάρ για να διατηρεί μία προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα
  • Traffic Sign Recognition –ενημερώνει στους οδηγούς για το πιο πρόσφατο όριο ταχύτητας που έχει ανιχνευτεί, για τις πινακίδες ακύρωσης ορίων και τα απαγορευτικά προσπέρασης μέσα από οπτικές ενδείξεις στην οθόνη του πίνακα οργάνων

Το αναβαθμισμένο σύστημα Δυναμικού Ελέγχου (ESC), είναι στάνταρ και στα δύο νέα μοντέλα και προσφέρει νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την ευστάθεια σε ακραίες οδηγικές συνθήκες, μεταξύ των οποίων τρεις πατέντες Ford:

  • Side Wind Stabilisation – Αυτή η νέα λειτουργία χρησιμοποιεί τα φρένα στη μια πλευρά του οχήματος ώστε να αντισταθμίσει μια ξαφνική πλευρική ριπή αέρα
  • Curve Control – Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που σχεδίασε η Ford για την επιβράδυνση του οχήματος μέσα σε μία στροφή με σταθερό και ελεγχόμενο τρόπο (π.χ. κατά την έξοδο από αυτοκινητόδρομο με μεγάλη ταχύτητα)
  • Roll Stability Control – Ο Έλεγχος Κλίσεων του Αμαξώματος εμποδίζει την ανατροπή του οχήματος επεμβαίνοντας στη ροπή του κινητήρα και φρενάροντας επιλεκτικά τους τροχούς

Μέσα στην καμπίνα, οι πελάτες του Transit μπορούν τώρα να παραγγείλουν το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 της Ford που διαθέτει φωνητικές εντολές και νέα έγχρωμη οθόνη αφής 6 ιντσών υψηλής ανάλυσης. Οι φωνητικές εντολές του συστήματος SYNC2, προσφέρουν τη δυνατότητα ελέγχου του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης και των συνδεδεμένων κινητών τηλεφώνων μέσα από απλές φωνητικές εντολές. Στα Transit Custom, μία νέα έγχρωμη οθόνη 4 ιντσών προσφέρεται στάνταρ με σύστημα συνδεσιμότητας SYNC αντί της οθόνης 3,5 ιντσών των προηγούμενων μοντέλων. Τα νέα Transit και Transit Custom με το νέο κινητήρα Ford 2.0L EcoBlue αναγνωρίζονται εξωτερικά από μία νέα χρωμιωμένη λωρίδα στον εμπρός κάτω αεραγωγό.

Για βελτιωμένη άνεση και ευκολία στην πόλη, οι πελάτες των προσθιοκίνητων εκδόσεων Transit και Transit Custom θα μπορούν να παραγγέλνουν ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift από τα τέλη του 2016. Το κιβώτιο προσφέρει ομαλές, άμεσες και αποδοτικές αλλαγές σχέσεων σε συνεργασία με τον Ford EcoBlue diesel, συμβατότητα με το Auto-Start-Stop, αλλά και δυνατότητα μηχανικών αλλαγών σχέσεων μέσω μπουτόν στον επιλογέα.

Το μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω αερανάρτησης έχει εξελιχθεί ειδικά για το Transit Custom και πληροί τα πρότυπα αντοχής επαγγελματικών οχημάτων Ford. Αυτό προσφέρει βέλτιστο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος και της απόστασης από το έδαφος σε μία ευρεία ποικιλία συνθηκών φορτίου, σε συνδυασμό με βελτιωμένη άνεση επιβατών και δυναμική συμπεριφορά στα μοντέλα Kombi M1.

Τα ανανεωμένα Transit και Transit Custom προσφέρουν στους επαγγελματίες την ίδια ολοκληρωμένη γκάμα εκδόσεων με πολλαπλές επιλογές ύψους οροφής και μεταξονίων, ποικίλες δυνατότητες επιλογής μικτού βάρους οχήματος (GVW), και αμαξώματα όπως van, kombi για μεταφορά ατόμων και φορτίου και διπλοκάμπινα (double-cab-in-van). Οι πελάτες Transit μπορούν να επιλέξουν μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς (FWD), στους πίσω τροχούς (RWD) ή με Σύστημα Έξυπνης Τετρακίνησης (Intelligent All Wheel Drive) και αμαξώματα Chassis Cab και Minibus.

 

Ford Transit και Transit Custom – νέα γκάμα κινητήρων
Νέος 2.0L Ford EcoBlue Προηγούμενος 2.2L TDCi Αύξηση Ισχύος/Ροπής
105 PS/360 Nm 100 PS/310 Nm +5 PS/+50 Nm
130 PS/385 Nm 125 PS/350 Nm +5 PS/+35 Nm
170 PS/405 Nm 155 PS/385 Nm +15 PS/+20 Nm

 

* Οι τιμές Κατανάλωσης Καυσίμου / Ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

** Η Ford Ευρώπης αναφέρει πωλήσεις για τις 20 κύριες Ευρωπαϊκές αγορές όπου εκπροσωπείται μέσω Εθνικών Εταιρειών Πωλήσεων. Οι 20 Ευρωπαϊκές αγορές είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία.

*** Με βάση κόστος καυσίμου περίπου 1,36 € / lit.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.