Το Opel Insignia πέτυχε ρεκόρ διανύοντας 2.111 km μεταξύ Ελβετίας και Β. Θάλασσας με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου

By  |  0 Comments
  • Ο Felix Egolf σπάει το φράγμα των 2.000 km με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου
  • Μέση κατανάλωση 3,46 lit, περίπου 10% χαμηλότερα από τις επίσημες τιμές
  • Το στάνταρ Opel Insignia 1.6 CDTI ecoFLEX Πρωταθλητής Μεγάλων Αποστάσεων 

Το Opel Insignia είναι πρωταθλητής οικονομίας στη μεσαία κατηγορία. Οι επίσημες τιμές κατανάλωσης μικτού κύκλου της Opel είναι 3,9 – 3,8 lit (104 – 99g CO2/km), ανάλογα με τον εξοπλισμό, για το sedan με τον ‘αθόρυβο’ diesel 1.6L 100 kW/136 hp. Στη Γερμανία, το αυτοκίνητο κατατάσσεται στην κατηγορία απόδοσης Α+. Ωστόσο, ένας ανεξάρτητος ειδικός από την Ελβετία απέδειξε ότι αυτή η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί δραστικά στις συνήθεις συνθήκες κυκλοφορίας της Κεντρικής Ευρώπης. Ο Felix Egolf, πρώην πιλότος Airbus, είναι ‘hypermiler’ και αυτό σημαίνει ότι ανήκει σε μία κοινότητα που προσπαθεί συνεχώς να πετύχει νέες ελάχιστες τιμές κατανάλωσης. Οδηγώντας από τις Άλπεις μέχρι τη Β. Θάλασσα και επιστρέφοντας πάλι στην Ελβετία κατανάλωσε μόνο 3,46 lit. diesel/100 km. Συνολικά διάνυσε 2.111 km με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το ταξίδι του Egolf ξεκίνησε στη Λουκέρνη στις 6 Απριλίου. Από εκεί, ταξίδεψε στα κεντρικά γραφεία της Opel στο Rüsselsheim μέσω του Μέλανα Δρυμού. Στο Rüsselsheim, έκανε στάση για να συναντήσει τον Αντιπρόεδρο του τμήματος GM Global Propulsion Systems – Europe, Christian Müller. «Ο δείκτης καυσίμου στο Insignia εξακολουθούσε να δείχνει ότι το ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν γεμάτο όταν ο Felix Egolf έφτασε στο Rüsselsheim. Κατάφερε να ολοκληρώσει τα πρώτα 429 χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση μόλις 3.2 lit. Είναι καταπληκτικό το ότι κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2.000 km,» δήλωσε ο Müller.

Στη συνέχεια, ο Egolf πέρασε από τις πόλεις Münster, Oldenburg και έφτασε μέχρι το Cuxhaven στην ακτή της Β. Θάλασσας. Η διαδρομή της επιστροφής του περιείχε Αννόβερο, Kassel, St. Gallen πριν ολοκληρωθεί στη Ζυρίχη στις 8 Απριλίου.

«Ήθελα να σπάσω το φράγμα των 2.000 km εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούσα να βρω αυτοκίνητο για το εγχείρημά μου. Η τέλεια αεροδυναμική του Opel Insignia (cd 0.26 + μικρή μετωπική επιφάνεια) σε συνδυασμό με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης Eco Contact 5 συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Το ‘hypermiling tour’ με το Opel Insignia δείχνει επίσης ότι οποιοσδήποτε υιοθετεί ένα προβλέψιμο στυλ οδήγησης μπορεί εύκολα να πετύχει ίδιες ή και καλύτερες από τις επίσημες τιμές κατανάλωσης. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ‘hypermiler’,» δήλωσε ο Egolf.

Στο δρόμο για το Cuxhaven, ο Felix Egolf εκτίμησε τα προτερήματα του Opel Insignia, κυρίως στην άνεση που προσέφερε σαν ένα sedan τουρισμού. Ο κινητήρας ήταν εντυπωσιακός με μέγιστη ροπή 320 Nm – διαθέσιμη από χαμηλά και επομένως στην οικονομική ζώνη στροφών μεταξύ 2.000 και 2.250 rpm –  εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία και πλούσια ισχύ.

Άφθονα αποθέματα ισχύος και ροπής, χαμηλές εκπομπές ρύπων και χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με εξαιρετικά αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία – αυτή είναι η ταυτότητα του Opel Insignia 1.6 CDTi ecoFLEX με 136 hp. Η εντυπωσιακή μέγιστη ροπή των 320 Nm αποδίδεται μεταξύ 2.000 και 2.250 rpm. Η ναυαρχίδα της Opel διαθέτει επίσης μία ευρεία γκάμα εξοπλισμού τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης, όπως υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης βασισμένα σε ραντάρ και κάμερες: Περιλαμβάνονται τα πάντα από Adaptive Cruise Control, μέχρι Side Blind Zone Alert (Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου) και Forward Collision Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης). Επιπλέον, τα premium καθίσματα που είναι πιστοποιημένα από το AGR – το Γερμανικό οργανισμό ειδικών για υγιή πλάτη “Aktion Gesunder Rücken e.V.” προσφέρουν εξαιρετική άνεση και πολυάριθμες δυνατότητες ρύθμισης όπως υποστήριξη οσφυϊκής χώρας τεσσάρων κατευθύνσεων. Η διαδικτυακή υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης Opel OnStar διασφαλίζει επίσης ότι το Insignia είναι πλήρως συνδεδεμένο και μπορεί να προσφέρει ένα γρήγορο Wi-Fi Hotspot για μέχρι επτά κινητές συσκευές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.