1η Clean Up-Safety Day στο Δήμο Καλλιθέας

By  |  0 Comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση της εκστρατείας Clean UpSafety Day στην Καλλιθέα την Τετάρτη 13 Απριλίου από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και την εταιρία LeasePlan Hellas, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας.

Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι», 60 εθελοντές εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα και αφού παρέλαβαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, υλοποίησαν βελτιωτικές εργασίες σε 266 πινακίδες οδικής σήμανσης σε κεντρικούς άξονες και παράπλευρες οδούς της πλατείας.

Δυναμικό παρόν στη δράση έδωσαν και μαθητές του 5ου και 6ου Λυκείου Καλλιθέας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και παράλληλα ενημερώθηκαν για τα σημαντικά οφέλη που έχουν οι οδηγοί όταν οι πινακίδες οδικής σήμανσης διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής των σημάτων του Κ.Ο.Κ. και των πινακίδων σήμανσης. Στο πλαίσιο αυτό, η LeasePlan Hellas και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» μοίρασαν σε περαστικούς και οδηγούς αυτοκινήτων ενημερωτικά φυλλάδια για τη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καθαρές πινακίδες οδικής σήμανσης για την προστασία οδηγών και πεζών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Η έναρξη της δράσης έγινε από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα, παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της LeasePlan Hellas κ. Φίλιππου Ζαγοριανάκου, του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, κ. Χαλκιαδάκη αλλά και αξιωματούχων του Δήμου Καλλιθέας, στέλνοντας δυναμικά το μήνυμα πως όταν «Καθαρίζουμε ΜΑΖΙ, κάνουμε την πόλη πιο ασφαλή».

Στις δηλώσεις της η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά υπογράμμισε τη σημασία της εκστρατείας αυτής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους των πόλεων ενώ επεσήμανε πως «η συνέργεια Ι.Ο.ΑΣ. και LeasePlan Hellas, αλλά και το ενδιαφέρον του Δήμου Καλλιθέας, του Υπουργείου και της Τροχαίας για τη συγκεκριμένη δράση επιβεβαιώνει πως τα πάντα είναι δυνατά όταν συνυπάρχουν αξίες όπως ο εθελοντισμός και η συμπόρευση δυνάμεων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων».

Ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε: «Είναι μία πάρα πολύ ωραία πρωτοβουλία, μία από τις πολλές που υλοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, και είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να υποστηρίζουμε εμπράκτως τέτοιες δράσεις, που έχουν ως στόχο να προάγουν και να ενισχύσουν την ασφαλή μετακίνηση και οδήγηση».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή έχει «όχι μόνο ουσιαστικό περιεχόμενο αφού καθαρίστηκαν πολλά σήματα σε κεντρικές οδούς της Καλλιθέας αλλά και συμβολικό καθώς με αυτή τη δράση δίνουμε το μήνυμα ότι τα σήματα πρέπει να μένουν καθαρά προκειμένου οι οδηγοί με ασφάλεια να τηρούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς».

Μετά τη δράση στην Καλλιθέα, το πρόγραμμα της εκστρατείας Clean Up – Safety Day του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της LeasePlan Hellas θα συνεχιστεί μέσα στο 2016 με δράσεις και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Η εκστρατεία Clean Up – Safety Day τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και υποστηρίζεται ενεργά από την εταιρία LeasePlan Hellas στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στην Καλλιθέα και την πρωτοβουλία καθαρισμού πινακίδων επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.ioas.gr και τη σελίδα http://ioasoffice.wix.com/cleanupsafetyday.

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθειά μας. Ελάτε να καθαρίσουμε ΜΑΖΙ για την ο-ΔΙΚΉ μας ασφάλεια!

Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» δραστηριοποιείται ενεργά από το 2005 και αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, με σκοπό την καλλιέργεια της κυκλοφοριακής παιδείας και την υποστήριξη δραστηριοτήτων και δράσεων πρόληψης που προάγουν την οδική ασφάλεια.

Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με τη LeasePlan Hellas

Η LeasePlan δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2003. Σήμερα, διαχειρίζεται περισσότερα από 15.000 αυτοκίνητα, εξυπηρετώντας περισσότερους από 1.700 πελάτες. Το ανθρώπινο δυναμικό της LeasePlan Ελλάς αποτελείται από 100 εργαζομένους.

20160413_100239

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.