Mε 81 πληρώματα το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016

By  |  0 Comments

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου για τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το πράσινο φως από τους τεχνικούς εφόρους στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και έλαβε χώρα η διαδικασία, πήραν συνολικά 81 αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά, 35 προσμετρούν στο ERC, ενώ 47 θα ακολουθήσουν τον αγώνα στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Η αγωνιστική δράση ξεκινάει αύριο το πρωί, με την τέλεση της Κατατακτήριας ΕΔ στις 11:23 π.μ., λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Service της Λαμίας, ενώ το απόγευμα στις 18:30 τα πληρώματα θα περάσουν από τη ράμπα της αφετηρίας στις Θερμοπύλες. Το μοναδικό πλήρωμα που δεν πέρασε από τον τεχνικό έλεγχο ήταν το Citroen DS3 R5 των Consani-Jamoul, που είχαν γνωστοποιήσει από εχθές ότι δε θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 ολοκλήρωσαν τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών του αγώνα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής, δεύτερης ημέρας, η διαδικασία περιλάμβανε δύο περάσματα από τις ειδικές διαδρομές (Seajets Νέα Γραβιά, EKO Racing Άμφισσα, Παλαιοχώρι) που θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Μαΐου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
2    LUKYANUK Alexey – KAPUSTIN Roman     FORD Fiesta R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι σκληρές, με πολλές πέτρες και λάσπη. Φαίνεται ότι πρόκειται για πραγματικό Ακρόπολις. Σε σχέση με χθες, θεωρώ πως είναι περίπου ίδιες σε επίπεδο δυσκολίας».

3    TARABUS Jaromir – TRUNKAT Daniel    SKODA Fabia R5
«Οι ειδικές διαδρομές που είδαμε σήμερα ήταν λίγο πιο σκληρές από τις χθεσινές. Η πρώτη ειδική διαδρομή (Νέα Γραβιά) είναι λασπωμένη και γλιστερή, όπως ήταν και η πρώτη ειδική διαδρομή πέρυσι. Είναι σημαντικό οι συνθήκες να είναι καλύτερες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο καιρός θα παίξει σημαντικό ρόλο, αφού θα κρίνει την κατάσταση των ειδικών διαδρομών, και κυρίως της πρώτης σημερινής. Οι άλλες δύο ειδικές διαδρομές της ημέρας ήταν πολύ καλές».

4    BOTKA David – SZELES Peter    CITROEN DS3 R5
«Είμαστε κουρασμένοι. Η πρώτη ειδική διαδρομή ήταν πολύ λασπωμένη και γλιστερή, ενώ κάποια αυτοκίνητα σταμάτησαν. Η δεύτερη ειδική διαδρομή είναι η καλύτερη του αγώνα, καθώς είναι πολύ γρήγορη, ενώ η τρίτη στο πρώτο της κομμάτι δεν είναι καλή, όμως βελτιώνεται στο δεύτερο. Για εμάς όλα καλά!».

6    JEETS Raul – TOOM Andrus    SKODA Fabia R5
«Η επιλογή μας να έχουμε τετρακίνητο αυτοκίνητο στις αναγνωρίσεις αποδείχθηκε σωστή, καθώς πολλά δικίνητα αυτοκίνητα αντιμετώπισαν πρόβλημα. Η μεγάλη ειδική διαδρομή της ημέρας είναι ενδιαφέρουσα, αλλά ελπίζουμε αυτή η βροχή να ήταν μόνο σήμερα, και να μην υπάρξει και στον αγώνα. Οι σημερινές ειδικές διαδρομές ήταν πιο αργές από τις χθεσινές, ενώ, όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, είναι καλύτερο που η βροχή ήρθε τώρα στις αναγνωρίσεις, καθώς πέρυσι στο Λουτράκι είχε έρθει απευθείας στον αγώνα. Η 2η ειδική διαδρομή είναι πολύ γρήγορη και η 3η πολύ καλή και, γενικά, θέλω να οδηγήσω αυτές τις διαδρομές με το αγωνιστικό αυτοκίνητο».

7    DELLA CASA Federico – POZZI Domenico    PEUGEOT 208 T16
«Η δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας είναι καλή, ενώ η πρώτη είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη μέση, λόγω της λάσπης. Η επιλογή ελαστικών θα γίνει πολύ δύσκολη, καθώς θα αφορά όλο το σκέλος, ενώ με 6 χιλιόμετρα λάσπης, αν επιλέξουμε σκληρή γόμα, τότε σε εκείνο το σημείο δε θα έχουμε πρόσφυση. Θα το αποφασίσουμε το Σάββατο».

9     ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ Ηλίας    SKODA Fabia R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι ωραίες συνολικά. Στη Νέα Γραβιά, ειδικά σε δύο φουρκέτες, η διέλευση ήταν πολύ δύσκολη, και θεωρώ πως θα είναι έτσι και στον αγώνα, ειδικά για τα δικίνητα αυτοκίνητα. Θεωρώ κρίμα ένας τόσο ωραίος αγώνας να δυσκολέψει λόγω κακής κατάστασης στα πρώτα λίγα χιλιόμετρα, οπότε ίσως η Οργάνωση να πρέπει να το δει αυτό. Όλες οι υπόλοιπες ειδικές διαδρομές είναι φανταστικές, ενώ δεν μπορώ να αποφασίσω αν η καλύτερη ειδική του αγώνα είναι η Άμφισσα ή η Ελάτεια».

11    SIRMACIS Ralfs – SIMINS Arturs    SKODA Fabia R5
«Η πρώτη ειδική διαδρομή σήμερα ήταν πολύ δύσκολη, με πολλή λάσπη στο πρώτο πέρασμα. Στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε, αφού στο δεύτερο πέρασμα είχε στεγνώσει πολύ. Οι υπόλοιπες ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες, και μου αρέσουν ιδιαίτερα τα γρήγορα κομμάτια που περιλαμβάνουν».

14    SCATOLLON Giacomo – ZANIN Paolo    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Οι ειδικές διαδρομές σήμερα μας μπέρδεψαν, αφού ειδικά η πρώτη ήταν πολύ λασπωμένη και πραγματικά γλιστερή στο πρώτο πέρασμα, όμως στη συνέχεια έδειξε να στεγνώνει αρκετά. Η επιλογή ελαστικών θα είναι πολύ δύσκολη, αφού θα πρέπει να βρεθεί η ισορροπία για πολλά διαφορετικά εδάφη μεταξύ τους, αλλά και για διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης, ειδικά αν παραμείνει η λάσπη».

20    BOSTANCI Murat – VATANSEVER Onur    FORD Fiesta R2
«Στην πρώτη σημερινή ειδική διαδρομή κολλήσαμε στη λάσπη, ενώ στο τέλος έσπασε και το εμπρός δεξιά αμορτισέρ, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να αλλάξουμε αυτοκίνητο, ενώ σχεδόν δεν έχουμε σημειώσεις. Δεν ήταν μια καλή ημέρα για εμάς».

22    BESSENYEY Zoltan – BERENDI David    RENAULT Clio RS
«Οι σημερινές ειδικές διαδρομές είναι λίγο πιο σκληρές από τις χθεσινές. Η ειδική διαδρομή Άμφισσα μοιάζει πολύ με μια ειδική διαδρομή στην Ουγγαρία. Το Παλαιοχώρι έχει πολλές πέτρες στο πρώτο κομμάτι, ενώ το τελευταίο κομμάτι είναι πολύ όμορφο. Το πρώτο κομμάτι της ειδικής διαδρομής Νέα Γραβιά είχε πολλή λάσπη και ήταν πολύ δύσκολο».

24    “IΑΒΕΡΗΣ JUNIOR” – ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ Σπύρος    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Η Νέα Γραβιά είναι σε κακή κατάσταση, καθώς ειδικά στα πρώτα χιλιόμετρα είναι πολύ γλιστερή και έχει πολλή λάσπη. Ακόμα και με 1η σχέση στο κιβώτιο, δεν υπάρχει καθόλου πρόσφυση, ενώ μετά την αλλαγή πορείας προς το Δροσοχώρι, η κατάσταση βελτιώνεται. Η Άμφισσα είναι σε καλή κατάσταση, ενώ στο Παλαιοχώρι το ανέβασμα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τη στιγμή που το τελείωμα είναι πολύ απαιτητικό και μπορεί να δημιουργήσει διαφορές».

25    ΧΑΛΚΙΑΣ Ευθύμιος – ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI
«Η Νέα Γραβιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, λόγω της λάσπης, ενώ οι υπόλοιπες είναι πατημένες και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Το Παλαιοχώρι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αφού μάλιστα κάποια σημεία ειδικά στην αρχή, που δεν ήταν πολύ καλά, τώρα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

26    ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος – ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ Μάριος    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Οι ειδικές διαδρομές είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους σε καλή κατάσταση. Μόνο 2-3 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής Νέα Γραβιά έχουν λάσπη. Αν κρατήσει ο καιρός, θα είναι πολύ καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις δοκιμές μας ως τώρα».

27    ΠΑΝΤΕΛΗ Πέτρος –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κωνσταντίνος    MITSUBISHI Lancer EVO X
«Οι σημερινές ειδικές διαδρομές ήταν καλύτερες από τις χθεσινές. Μόνο η πρώτη διαδρομή (Νέα Γραβιά) είχε πάρα πολλή λάσπη. Κατά τα άλλα, όλα καλά για εμάς».

51    ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Γιώργος – ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Οι ειδικές διαδρομές Άμφισσα και Παλαιοχώρι ήταν πολύ καλές. Η Νέα Γραβιά δε νομίζω ότι θα στεγνώσει, και ίσως η Οργάνωση θα πρέπει να την ακυρώσει, καθώς η διάβαση είναι πολύ δύσκολη».

52    ΒΕΛΑΝΗΣ Βασίλης – ΒΕΛΑΝΗΣ Ιωάννης    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Η Νέα Γραβιά είχε πολλή λάσπη, ενώ η Άμφισσα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και το Παλαιοχώρι. Εμείς, από τη μεριά μας, ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο αγώνα».

53    ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης – ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI N12
«Η Νέα Γραβιά είχε πολλή λάσπη, ενώ η Άμφισσα και το Παλαιοχώρι είναι καλές ειδικές διαδρομές. Η Οργάνωση έχει κάνει πολλή δουλειά και έχουν αφαιρεθεί πολλές πέτρες».

56    ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ Λευτέρης-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Μιχάλης    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Στη Νέα Γραβιά το πρωί κόλλησαν αρκετά αυτοκίνητα. Το Παλαιοχώρι έχει πολλές πέτρες, που όμως δεν είναι ικανές για ζημιά, όμως δεν ξέρω τι θα βγει στην επιφάνεια μετά τα περάσματα των μεγάλων αυτοκινήτων».

63    ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ Ιωάννης – ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ Χρήστος    MG ZR
«Οι ειδικές διαδρομές Άμφισσα και Παλαιοχώρι δε θα χαλάσουν, καθώς το οδόστρωμα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η ε.δ. Νέα Γραβιά έχει πολλή λάσπη περίπου στο 6ο με 7ο χιλιόμετρο, οι οποίες λογικά δε θα έχουν φύγει. Συνολικά οι ειδικές διαδρομές του αγώνα είναι πολύ καλές, οπότε το μόνο που ευχόμαστε είναι να φτιάξει ο καιρός, ώστε να τις χαρούμε».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.