Πολύ καλή επένδυση τα εμβληματικά μοντέλα!

By  |  0 Comments

Σύμφωνα με δείκτη της Knight Frank Luxury Investment, οι τιμές εμβληματικών μοντέλων της Ferrari και της Porsche ανέβηκαν 161% τα τελευταία πέντε χρόνια και 467% τα τελευταία 10. Άλλωστε, παραμένουν εξαιρετικά υψηλές οι τιμές και στις δημοπρασίες αυτοκινήτων πολυτελείας. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, μία Ferrari 335 Sport του 1957 (φωτό) πουλήθηκε τον Φεβρουάριο έναντι 32 εκατ. ευρώ, καταγράφοντάς ιστορικό ρεκόρ. Τον Μάιο, επίσης, το αγωνιστικό μοντέλο της Jaguar XK120C C-Type του πουλήθηκε στο Μόντε Κάρλο από τον οίκο Bonhams έναντι 7,25 εκατ. ευρώ. εξάλλου, ενδεικτικό ότι ο Φρίτζ Κάιζερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Kaiser Partner, που παρέχει συμβουλές στους πελάτες της επί θεμάτων εναλλακτικών επενδύσεων, είναι και ο ίδιος συλλέκτης ακριβών παλαιών μοντέλων αυτοκινήτων. Μεταξύ άλλων, στη συλλογή του συγκαταλέγεται μια Mercedes-Benz 300SL Gullwing του 1956 και μια BMW 507 του 1959. Δεν είναι, ωστόσο, κατηγορηματικός ως προς το αν είναι η κάλλιστη δυνατή επένδυση υπό την έννοια των κερδών που θα αποφέρει και αρκείται να τονίσει πως είναι καλή στιγμή να αγοράσει κανείς αν είναι συλλέκτης παλαιών αυτοκινήτων.

Και αυτό γιατί εμπειρογνώμονες της αγοράς επισημαίνουν ότι η προσφορά παλαιών μοντέλων πολυτελείας αρχίζει να καλύπτει πλήρως τη ζήτηση και οι αποδόσεις για τους επενδυτές σταδιακά υποχωρούν. Στο ίδιο ρεπορτάζ, ο ιδρυτής του Διεθνούς Ομίλου Ιστορικών Αυτοκινήτων Ντίτριχ  Χατλάπα επισημαίνει πως έχει αυξηθεί σημαντικά η προσφορά αυτοκινήτων, κάτι που προδίδει και ο αυξημένος αριθμός δημοπρασιών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.