Ο Άρχοντας των Κρίκων είναι Έλληνας!

By  |  0 Comments

Ο Έλληνας πρωταθλητής με μία συναρπαστική εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο και βαθμολογήθηκε με 16.000 από τους κριτές, πήρε την πρώτη θέση στους κρίκους !

Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στον τελικό (το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 6.800 και 9.200 αντίστοιχα στην εκτέλεση) συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς και βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου των νικητών.

Ο γόνος της Μάνης Λευτέρης Πετρούνιας, με 16.000 β. που αποτελούν Ολυμπιακό Ρεκόρ αξιολόγησης για τους Κρίκους, κέρδισε το αγώνισμα και επιβεβαίωσε την υπεροχή του και τους 4 ήδη τίτλους του: έναν Παγκόσμιο και 3 Πανευρωπαϊκούς.

Στα 26 χρόνια του, με μία τέλεια προετοιμασία με τον προπονητή του Δημήτρη Ράπτη και μία τελειότερη απόδοση κατόρθωσε να ξεπεράσει κατά 236 β. τον 2ο Βραζιλιάνο Ζανέτι (Χρυσό νικητή στους Κρίκους το 2012 στο Λονδίνο) και κατά 300 β. τον Ρώσο Αμπλιαζίν.

Η επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια σημειώθηκε στους ΧΧΧΙ Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Δρα Τόμας Μπαχ, της Νάντιας Κομανέτσι, αλλά και της μητέρας του Σοφίας Πετρούνια.

Η απόσπαση των 2 Χρυσών Μεταλλίων (με τη Σκοποβολή) σε Ολυμπιακούς Αγώνες έρχεται αρκετό καιρό μετά την προηγούμενη, εκτός Ελλάδος, που είχε σημειωθεί μόλις το 2000 στο Σίδνεϋ.

Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι η Σκοποβολή κέρδισε στο Ρίο 2 Μετάλλια μετά από χρόνια και μετά από συμμετοχές δεκάδων σκοπευτών χωρίς να μπορέσουν να αγγίξουν την κορυφή. Από την άλλη πλευρά στη Γυμναστική έρχεται ο Λευτέρη Πετρούνιας να συνεχίσει την παράδοση των Χρυσών Μεταλλίων που άνοιξε ο Ιωάννης Μελισσανίδης το 1996 στην Ατλάντα, ακολούθησε δε ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε έχει την τιμή να υποστηρίζει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια, παραχωρώντας σε αυτόν ένα άκρως “personalized” JUKE, για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

IMG_3653

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.